”Narcos”-gangsterns hustru gripen för knarksmuggling

Som i ett avsnitt av ”Narcos: Mexico” på Netflix.
FBI har gripit ”El Chapos” hustru Emma Coronel Aispuro då hon försökt driva hans verksamhet vidare.
Den tidigare skönhetsdrottningen åkte fast på Dulles-flygplatsen i Washington DC och hon misstänks nu för storskalig narkotikasmuggling.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2021-02-23 kl 07:23 |

ProvaPremium

Joachim ”El Chapo” Guzman, 63, blev världskänd som mexikansk drogbaron efter Netflix-succén ”Narcos: Mexico”, det finns även en Netflix-serie i tre säsonger som heter ”El Chapo” där handlingen helt kretsar kring den kortväxte (164 cm) och våldsamme gangstern.

Numera sitter El Chapo i amerikanskt fängelse, han är dömd för mord och smuggling av tonvis med narkotika till livstid plus 30 år.

Bild 1 av 4el chapo hustru stor 3 - Stoppa Pressarna

"El Chapos" hustru Emma Coronel Aispuro misstänks ha tagit över makens verksamhet. Hon har gripits som misstänkt för att ha försökt smuggla ett ton cannabis och flera kilo heroin och kokain till USA.
Bild 2 av 4el chapo hustru stor1 1 - Stoppa Pressarna

Emma Coronel Aispuro var bara 18 år när hon gifte sig med "El Chapo". Paret har ett par tvillingdöttrar.
Bild 3 av 4el chapo hustru stor2 1 - Stoppa Pressarna

Joachim ”El Chapo” Guzman sitter numera fängslad i USA. Han är dömd till livstid plus 30 år.
Bild 4 av 4el chapo hustru stor3 1 - Stoppa Pressarna

Alejandro Edda spelar "El Chapo" i Netflix-serien "Narcos: Mexico".

Hans drogkartell lever dock vidare och nu ter det sig som att hans hustru Emma Coronel Aispuro, 31, tagit över makens verksamhet. Hon är misstänkt för att ha försökt smuggla ett ton cannabis och flera kilo heroin och kokain, enligt det amerikanska justitiedepartementet.

El Chapos hustru är medborgare både i USA och Mexiko och nu ska hon ställas inför en häktningsdomare i den amerikanska huvudstaden.

Joaquin Guzman har tidigare lyckats rymma från högsäkerhetsfängelser i Mexiko och hustrun misstänks även ha varit behjälplig vid rymningarna. El Chapo greps 2016 av mexikanska myndigheter och utlämnades till USA året efter.