Nu talar Monica Lewinsky ut om otrohetsaffären med Bill Clinton

Hon var en av huvudspelarna i världens mest uppmärksammade otrohetsskandal. Sedan relationen mellan den dåvarande amerikanske presidenten Bill Clinton och 27 år yngre praktikanten avslutades har hon inte yttrat ett ord.
Men nu tar Monica Lewinsky bladet från munnen – och berättar allt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2014-05-15 kl 09:22 |

ProvaPremium

Det var mellan 1995 och 1997 som den dåvarande amerikanske presidenten Bill Clinton, 67, inledde en affär med Vita huset-praktikanten Monica Lewinsky, 40.

När information om vänsterprasslet nådde allmänheten blånekade Clinton till en början. Han var redan då gift med Hillary, 66, och yttrade följande legendariska ord i ett TV-sänt tal till nationen:

Bild 1 av 3lewinsky1 3 - Stoppa Pressarna

När Monica Lewinsky var i 20-årsåldern hade hon en affär med USA:s dåvarande president.
Bild 2 av 3lewinsky4 1 - Stoppa Pressarna

Bill Clinton nekade länge till anklagelserna.
Bild 3 av 3lewinsky5 1 - Stoppa Pressarna

Han var redan då gift med Hillary Clinton.
– Jag har aldrig haft sex med den där kvinnan.

Men presidenten fick snart äta upp sin lögn. Man kunde nämligen med hjälp av dna från sperma som fanns på Lewinskys klänning bevisa att de haft en sexuell relation, skriver Se & Hör.
– Jag hade en otillbörlig fysisk relation med Monica Lewinsky. Jag vilseledde personer, inklusive min fru och jag har skadat många, erkände Clinton i ett tal.

I 16 år har Lewinsky hållit tyst om händelsen. Trots att hon blivit erbjuden miljontals dollar för att öppna upp och berätta sin version av händelsen har hon tackat nej. Men i senaste numret av Vanity Fair tar hon bladet från munnen och berättar bland annat om den smutskastning hon blivit utsatt för.