Skådeseplaren Robin Williams är död

Skådespelaren och komikern Robin Williams har hittats död i sitt hem. Enligt amerikansk polis ska han ha tagit sitt liv.

”Good Will Hunting”-stjärnan har tidigare talat öppet om sina depressioner och sitt drogberoende.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2014-08-12 kl 07:38 |

ProvaPremium

På måndagen fick polisen i Marin County i västra Kalifornien ett nödsamtal om att Robin, som blev 63 år, hittats medvetslös i sin lägenhet. Men när räddningstjänsten var på plats fem minuter senare andades han inte längre, rapporterar Expressen och Aftonbladet.

I nuläget gör polisen bedömningen att den Oscarsbelönade skådespelaren dog av kvävning till följd av ett självmord, men den slutgiltiga obduktionsrapporten är inte klar.

Bild 1 av 3robin stor5 3 - Stoppa Pressarna

Robin William har gått bort.
Bild 2 av 3robin stor2 3 - Stoppa Pressarna

Han var en av Hollywoods mest älskade skådisar.
Bild 3 av 3robin astor4 1 - Stoppa Pressarna

Här är han med hustrun Susan.
– Den här morgonen förlorade jag min man och min bästa vän. Samtidigt har världen förlorat en av sina mest älskade konstnärer och människor. Mitt hjärta är krossat, skriver Robins fru Susan Schneider i ett pressmeddelande.

Även USA:s president Barack Obama kommenterade under natten Williams dödsfall i ett pressmeddelande.
– Han kom in i våra liv som en utomjording – men kom i slutändan att beröra varje del av den mänskliga själen. Han fick oss att skratta. Han fick oss att gråta. Obamafamiljen sänder sina kondoleanser till Robins familj, hans vänner och alla som hittat sin röst och sin vers tack vare Robin Williams.

Skådespelaren har under åren berättat i flera intervjuer om sina problem med alkohol och kokain och så sent som i juli skrev han in sig själv på en alkoholklinik. Enligt Robins agent Mara Buxbaum har han även kämpat mot en svår depression den senaste tiden.