100 kvinnor får oönskade graviditeter varje månad av Natural Cycles

Som ni minns så var Natural Cycles kända när Blondinbella gick ut med att hon använde det som preventivmedel. Sedan kom det fram att hon ljög då hon använde appen som hjälp till att bi gravid men efter sitt andra barn sa hon att hon nu använder det som preventivmedel. Ganska snabbt så gick flertal barnmorskor ut med hur osäkert detta är och att redan kommit in kvinnor som följt appen till 100% men ändå blivit gravida.
 
Flertal influencers har gjort rekam för appen som gått ut med att deras app är till 99,9% säkert som preventivmedel vilket dom senare fick ta bort då det var ren lögn och falsk marknadsföring. NC fick heller inte enligt lag kalla sin app som preventivmedel då dom inte blivit godkända vilket gjorde att dom valde att söka detta i Tyskland där dom fick sitt EC-certifikat.
Nu har svenska läkemedelsverket granskat NC under 6 månader och enligt deras forskning så är det alltså över 100 kvinnor varje månad som använder NC som preventivmedel som blir oönskat gravida. I ett resultat betyder detta att det är 7 kvinnor per 100 kvinnor som blir gravida och kravet från läkemedelsverket var att appen var tvugna att markera ut tydligare med riskerna om att bli gravid av appen.
Ni kan hitta hela deras text om detta HÄR.
Influencers som användt appen för att dom fått det gratis mot reklam är Blondinbella, Egoina, Therese Lindgren,. Bianca Ingrosso, Paula och många fler och den enda som vill använda appen som preventivmedel av dessa är Bianca.
 
Vill ni läsa mer om detta så kan ni läsa mina tidigare inlägg om det HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och HÄR

2018 09 16 10 55 13 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar