- Senaste nytt från kändispressen

Natural Cycles är anmälda till läkemedelsverket av södersjukhuset i Stockholm

<<< Tillbaka

Natural Cycles är anmälda till läkemedelsverket av södersjukhuset i Stockholm

Body: 

Redan när Blondinbella gjorde reklam för Natural Cycles första gången som ett preventivmedel så var det många som reagerade på att det verkade så osäkert. Efter en tid så blev Blondinbella gravid med Sally och hon bekräftade då på bloggen om att hon hade ljugit eftersom hon använde appen för att bli med barn och inte som ett preventivmedel.

Sedan dess så har hon gjort reklam för appen flitigt genom åren och hon är även vän med paret som äger appen. Men hon är inte den enda utan bloggare så som Egoina, Bianca Ingrosso, Katrin Z och många fler använder sig av appen och gör reklam för hur bra den är.

Men trots att så många skriver positivt om appen som ett preventivmedel så är det många barnmorskor som gått ut med hur stor risken är för att bli med barn om man använder Natural Cycles då dom fått in flera fall där folk blivit gravida fast dom inte velat. Läsare har rasat på tex Blondinbella i omgångar då dom anser att hon gör reklam för ett preventivemdel som inte är säkert och när det kom ut att dom säljs via apoteket så blev folk väldigt arga.

Både företaget och bloggarna som gör reklam för appen går i god för dom och menar på att att risken för en graviditet är samma som när man går på p-piller eller andra preventivmedel. Men nu har NC hamnat i oväder då södersjukhuset anmält appen till läkemedelsverket och detta efter att 37 kvinnor kommit till sjukhuset för en abort efter att ha blivit gravida när dom följt instruktionerna för appen som ett preventivmedel.

Trots att läkemdelsverket tidigare förbjudit NC att marknadsföra sig som ett preventivmedel men eftersom företaget gick via ett tysk organisation så lyckades dom få en EU-certifiering som gör att dom får marknadsföra appen som ett preventivmdel både i Sverige och resten av EU.

Ni kan läsa artikeln om detta HÄR   på aftonbladet men även expressen, breakit, veckans affärer och många fler har skrivit ut om detta i dagens nyheter.

 

Hur tror ni Blondinbella kommer att lyckas försvara detta eller tror ni hon kommer välja att ignorera att ta upp detta?

 

Bild 1: 
Bild 2: 
bloggtext2: 

Faksimil: aftonbladet.se

comments powered by Disqus

Senaste från Svenska Bloggare

Ännu en nystart för Dessie

21 september, 2018 | 20:42

Dessie har väl dom senaste 2 åren skrivit ut på bloggen att hon ska börja blogga ordentligt igen säkert 15-20 gånger och nu är inget undantag. För 2 dagar sedan skrev hon att hon på riktigt ska ta tag i bloggen igen då hon verkligen känner hur det kliar i fingrarna av att hon vill skriva.

Men för att det ska bli en ordentlig nystart så ska hon göra om hela bloggen så vi får se om hon kommer tillbaka den här gången eller inte men sedan hon skrev det för 2 dagar sedan har bara ett inlägg kommit upp och det är en musikvideo.

 

Tror ni Dessie kommer ta tag i bloggen den här gången?

Thomas Sekelius har släppt sin första bok

21 september, 2018 | 20:32

Nu är det dags för ännu en influencer att släppa en bok och den här gången så är det Thomas Sekelius som skrivit en bok som heter "Two faced".

Dom flesta influencers skriver om sina liv och hur det är att vara känd medans Thomas istället skriver en bok om smink och ni hittar det bland annat HÄR.

 

Någon av er som kommer att läsa den?

Pow har skaffat en till katt

21 september, 2018 | 9:20

Det är ingen hemlighet att Paow är en kattmänniska och att hon inte alls gillar hundar då hon genom året skrivit saker om hundar som fått läsare att bli riktigt arga på henne. Men sista året så har hon fått kritik för hur hon reser bort så mycket och låter olika vänner bo i hennes lägenhet där med katten.

Nu har dock Paow valt att skaffa sig ännu en katt vilket har gjort att några läsare nu är beredda att anmäla henne eftersom hon är borta så mycket från katten hon redan har och att hon absolut inte borde få ha en till.

 

Blondinbella ska inte dricka alkohol på 1 år

20 september, 2018 | 12:34

Många har genom åren påpekat att Blondinbella dricker väldigt mycket alkohol/vin varje vecka och nu har Blondinbella valt att inte dricka någon alkohol alls på 1 år.

I bloggen skriver hon nu att hon dricker ca 3 glas vin i veckan och så har det varit i 10 år och hon tror inte hon varit ifrån vin en hel vecka förutom när hon varit gravid.

 

 

Nyheter och rabattkod

19 september, 2018 | 22:15

Sponsrat inlägg i samarbete med Sudio.com

 

 

Jag har tidigare berättat för er att jag fått testa några olika produkter från sudio.com som jag tycker har varit helt otroligt bra både i ljud och design. Nu har jag ännu ett samarbete med hemsidan där jag nu även får ge er en rabattkod som ger er 15% rabatt på hela erat köp och ni behöver bara ange koden: svenskabloggare2018

Dom har nu ett sortiment med 7 olika varianter av hörlurar både trådlösa men även vanliga med sladd. Om ni  är som mig och alla dom jag känner så har många av er tagit tag i träningen nu igen efter en paus över sommaren och då kanske ni behöver ett par nya grymma hörlurar?

Jag kan tipsa er om deras produkt som heter Nivå som är två små lurar som du  sätter in i örat och ni hittar den HÄR. Sen har dom även deras over-ear-hörlur som heter Klar som ni hittar HÄR.

Även om ni inte själva behöver nya lurar så är det en grym julklapp att ge bort nu när julafton närmar sig. Sen kan jag avslöja att alla som handlar hos dom även nu får deras snygga coasters som ni kan se bild på nedan:)

 

Senaste från På Löpet

Meghans mamma stöttade under debuten

Det var hertiginnans första kungliga tal. 
Och hon hade fint stöd.
Meghans mamma överraskade genom att vara på plats.

söndag 23 september 2018