- Senaste nytt från kändispressen

Natural Cycles är anmälda till läkemedelsverket av södersjukhuset i Stockholm

<<< Tillbaka

Natural Cycles är anmälda till läkemedelsverket av södersjukhuset i Stockholm

Body: 

Redan när Blondinbella gjorde reklam för Natural Cycles första gången som ett preventivmedel så var det många som reagerade på att det verkade så osäkert. Efter en tid så blev Blondinbella gravid med Sally och hon bekräftade då på bloggen om att hon hade ljugit eftersom hon använde appen för att bli med barn och inte som ett preventivmedel.

Sedan dess så har hon gjort reklam för appen flitigt genom åren och hon är även vän med paret som äger appen. Men hon är inte den enda utan bloggare så som Egoina, Bianca Ingrosso, Katrin Z och många fler använder sig av appen och gör reklam för hur bra den är.

Men trots att så många skriver positivt om appen som ett preventivmedel så är det många barnmorskor som gått ut med hur stor risken är för att bli med barn om man använder Natural Cycles då dom fått in flera fall där folk blivit gravida fast dom inte velat. Läsare har rasat på tex Blondinbella i omgångar då dom anser att hon gör reklam för ett preventivemdel som inte är säkert och när det kom ut att dom säljs via apoteket så blev folk väldigt arga.

Både företaget och bloggarna som gör reklam för appen går i god för dom och menar på att att risken för en graviditet är samma som när man går på p-piller eller andra preventivmedel. Men nu har NC hamnat i oväder då södersjukhuset anmält appen till läkemedelsverket och detta efter att 37 kvinnor kommit till sjukhuset för en abort efter att ha blivit gravida när dom följt instruktionerna för appen som ett preventivmedel.

Trots att läkemdelsverket tidigare förbjudit NC att marknadsföra sig som ett preventivmedel men eftersom företaget gick via ett tysk organisation så lyckades dom få en EU-certifiering som gör att dom får marknadsföra appen som ett preventivmdel både i Sverige och resten av EU.

Ni kan läsa artikeln om detta HÄR   på aftonbladet men även expressen, breakit, veckans affärer och många fler har skrivit ut om detta i dagens nyheter.

 

Hur tror ni Blondinbella kommer att lyckas försvara detta eller tror ni hon kommer välja att ignorera att ta upp detta?

 

Bild 1: 
Bild 2: 
bloggtext2: 

Faksimil: aftonbladet.se

comments powered by Disqus

Senaste från Svenska Bloggare

Blondinbella firar jul med Odd och hans familj

13 december, 2018 | 14:58

Ingen kan ha missat att det mellan varven varit som ett krig mellan Odd och Blondinbella. Nu har vi bara fått sett allt från hennes sida men det låter som att dom inte varit sams så mycket sedan som skildes. Men ibland har vi fått läsa att hon varit hos Odd på middag med barnen eller att han som nu varit en vän som stöttat henne genom allt kaos.

Hon berättar att det ibland varit krig mellan dom men att dom försöker bita sig i tungan för att ha en bra relation inför barnen. Dom försöker tex att ses en gång i månaden för middag och ikväll ska dom äta ihop med barnen samt att hon kommer att fira julen med Odd och hans familj.

Ibland tycker dom olika då Odd tydligen inte gillar att hon har personal hemme och hon gillar inte att Odd låter Gillis spela vissa spel men dom väljer att låta bli att säga till varandra. Trots att dom är sams just nu så är dom inte helt där än när det gäller att vara vänner men hon tror att dom i framtiden kommer vara goda vänner.

 

Har era föräldrar separerat eller du själv, hur hade det gått mellan dom/er efter en seperation med barn inblandade?

Nu har Lisa Anckarman släppt sin fjärde collektion hos Madlady

12 december, 2018 | 22:07

Då var det ännu en gång dags att visa upp Lisa Anckarmans kollektion för hemsidan Madlady (ej samarbete) och detta är hennes fjärde kollektion.

Den här gången kom det ut 9 nya plagg och ni hittar dom alla HÄR och här nedan ser ni 8 av dom nya plaggen.

Kissie ljög om att Kim Kardashian gillat hennes bild

12 december, 2018 | 22:04

Av någon anledning så kan inte jag söka bland folk som gillat andras bilder men tack vare er läsare så fick jag veta att Kissie fejkat bilden om att Kim Kardashian ska ha gillat hennes bild. Försökte själv gå igenom alla som gillat bilden men efter ett par tusen namn gav jag upp så ringde min syster som sökte bland Kissies likes och där fanns ingen Kim att hitta.

Så nej, Kim Kardashian har inte gillat Kissies bild.

Har Micke droger i munnen?

12 december, 2018 | 21:59

I slutet av mars lade Micke upp en video där man tydligt såg att han hade någonting i munnen som många tyckte såg ut som LSD (droger). Nu har Micke ännu en gång lagt ut en bild där man ser att han har en tablett längst ut på tungan som kan vara eller inte vara droger.

Vad tror ni?

Ivyrevel kunde inte ge något svar

12 december, 2018 | 21:45

Jag skrev härromdagen at varken Kenza eller Ivyrevel svarat på mina mail angående att så många kunder klagat på att dom inte fått pengar tillbaka på sina returer. Jag informerade Ivyrevel för 10 dagar sedan att jag skrev ett inlägg om detta och undrade om dom hade någon kommentar och nu har jag fått svar.

Dom svarar med att dom ser fram emot att lära känna mig och glada över att jag vill bli en revelista. Här nedan ser ni mitt mail till dom samt deras svar, det verkar inte som att dom läst mitt mail alls då dom tror att jag söker något slags samarbete med dom trots att det inte står ett ord om ett samarbete i min text.

 

Vad tycker ni om deras svar?

Senaste från På Löpet

Helena Hysén sparkas från tv-succén

Nu får Helena Hysén sparken från den populära realityserien.
Och det är Glenns nya sambo som ligger bakom.
– Ja, det är väl inget att hymla om, säger Camilla Lendott.

torsdag 13 december 2018