Mobbning

Nya anklagelser mot Mark Levengood efter separationen

Eländet tilltar.
Nu kommer nya anklagelser mot Mark Levengood.
Finlandssvensken får ingen ro efter separationen från Jonas Gardell.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-05-18 kl 06:12 |

ProvaPremium

Vårens största och mest chockerande kändisnyhet är utan tvekan separationen mellan Jonas Gardell, 59, och Mark Levengood, 58. Än idag har gay-Sverige inte riktigt hämtat sig från uppbrottet.

Ingen hade kunnat ana någonting. På ytan var allt perfekt mellan den framgångsrike författaren och den milde programledaren med den underfundiga humorn och lite originella framtoningen.

Bild 1 av 6Mark Levengood Nya Anklagelser Stor - Stoppa Pressarna

En mysig kille eller en otäck mobbare? Nu kommer nya anklagelser mot Mark Levengood.
Bild 2 av 6levengood charles stor111 - Stoppa Pressarna

Mark Levengood gick oprovocerat till attack mot kung Charles.
Bild 3 av 6Mark Levengood Amatormodell Stor - Stoppa Pressarna

Mark Levengoods kontakt med en 22-årig amatörmodell blev för mycket. Enligt uppgift blev Jonas Gardell rasande när han såg nakenbilderna i Marks telefon.
Bild 4 av 6gaygalan2023 stor111 - Stoppa Pressarna

Jonas Gardell och exet Mark Levengood minglade med kändisarna på QX:s gaygala för ett år sedan. Alla kändisar trodde de var återförenade men det var en intrikat kärleksbluff.
Bild 5 av 6Mark Levengood Skonhetskillen Stor1 - Stoppa Pressarna

"Skönhetskillen" som Mark träffat så flitigt har många kända kunder i sin salong. Även en societetsdam som står nära drottning Silvia ingår i kundkretsen.
Bild 6 av 6jonas gradell separerar stor2 - Stoppa Pressarna

Jonas Gardell och Mark Levengood blev tidigt stora och viktiga förebilder i gayrörelsen.

Samtidigt så var det trots allt inte en fullständig överraskning för de som står riktigt nära det ikoniska gayparet. Vänner till Mark och Jonas har konstaterat att de ”bägge har levt parallella liv” de senaste åren.

Gick för långt

Äktenskapet har även innehållit ett stort mått av frihet. Varken Jonas eller Mark hyser några direkt traditionellt småborgerliga värderingar kring hur en relation ska arrangeras.

Det finns dock gränser för vad man kan företa sig även när man har ett lite mer ”öppet sinne”. Mark Levengood gick för långt, alldeles för långt.

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat att programledaren blev lite väl förtjust i en ung kille verksam i skönhetsbranschen.

– ”Skönhetskillen” förvred huvudet på Mark, han blev alltför betuttad i honom och tappade kontrollen, har en uppgiftslämnare berättat.

Kastades ut

Jonas Gardell blev varse sin makes svek och då gick topplocket på stjärnförfattaren. Han kastade prompt ut sin make från miljonvåningen på Södermalm i Stockholm.

Paret är separerade men planerar inte för någon skilsmässa – enligt egen utsaga. Bedömare i gay-världen menar dock på att en skilsmässa dessvärre kommer verkställas i sinom tid.

Man väljer att avvakta lite då både Mark och Jonas vill ta vissa hänsyn till andra personer i omgivningen.

För Mark Levengood är det naturligtvis en nesa att bli utsparkad och missta sin förmögne make. Samtidigt har finlandssvensken större problem än så – nu kommer nya anklagelser mot honom.

Det var i samband med att Mark Levengood gästade podcasten ”Värvet” som programledaren konfronterades med ett otäckt rykte. Det framkom att det hävdas att Mark Levengood är känd för att vara otrevlig mot andra människor i nöjesbranschen.

Mobbarmentalitet

Stoppa Pressarna har tidigare hört otaliga historier om Mark Levengood och hans ”mobbarmentalitet” som en del uttrycker det. Nyligen fick han även rejält med kritik då han gjort sig lustig över kung Charles, 74, utseende i ett inlägg på sina sociala medier.

När Mark Levengood nu tvingas svara på frågor kring sin påstådda översittarattityd har han uppenbara problem med att svara. Mark Levengood påstår att han själv aldrig hört ryktena om honom som florerat så länge.

– Nej, aldrig, säger han i podcasten, rapporterar Hänt

Mark Levengood inser själv att hans svar rimmar illa med tanke på det snack som trots allt finns kring honom.

– Jag kan inte gå runt och säga att jag är trevlig om folk inte tycker det. Det beror lite på vilka förväntningar folk har. Där är det så svårt att försvara sig. För att många kanske har en övermänsklig förväntan att jag ska vara på ett speciellt sätt, säger programledaren och tillägger:

– Men jag svär mig nog fri från att vara otrevlig mot människor. Sedan måste jag kasta in utan att ursäkta mig på något viss.

Försöker försvara sig

Det går tungt för Mark Levengood just nu, att först bli utsparkad från hemmet och sedan konfronteras med uppgifterna om att han är en mobbare kan inte vara kul. Han gör ett sista försök att försvara sig i podcasten.

– Att jag inte känner igen folk, om jag jobbar med människor så ses vi efter tre veckor och jag inte känner igen vad jag sett dem tidigare, så blir dem ledsna och att det är drygt av mig. Det sånt jag kämpar med hela tiden, säger Mark lite lätt uppgivet.

Vet du något om  Mark Levengood? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.