Fulspel

Här flyr kungen efter storbråket med kvinna på slottet

Bortgjord igen.
Kung Carl Gustaf och media är inte någon kärlekshistoria.
Nu flyr monarken från fullständigt rimliga frågor efter senaste skandalen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-05-16 kl 19:55 |

ProvaPremium

Kung Carl Gustaf, 77, har ofta lite otur i hur han formulerar sig. Vi minns alla de famösa uttalandena i SVT-dokumentären ”Sverige sista kungar”. Tungan slant på monarken när han lade ut texten om prins Carl Philip, 44, och de faktum att han blev av med sin kronprinstitel.

Kungen tvingades backa, be om ursäkt och försäkra att han inte hade något emot kvinnlig tronföljd och att han visst tyckte att dottern, kronprinsessan Victoria, 45, gör ett bra jobb.

Bild 1 av 6

Här flyr kungen från SVT:s "Uppdrag granskning" som undrar om det är rimligt att kungen har dispositionsrätt över 350 hus, bostäder och slott.
Bild 2 av 6

Kaféägaren Indira Alikalfic har slängts ut av kungen efter att hon drivit sitt café i 17 år. Informationschef Margareta Thorgren förmådde inte stoppa skandalen.
Bild 3 av 6

Kungen vill öppna ett eget café och tjäna pengar, därför krossar han Indiras livsverk.
Bild 4 av 6

Kungen är inte ens man nog att svara på frågor kring vräkningen av den stackars kvinnan. Johan Tegel, en liten hovlakej, stoppar journalisten från den demokratiska rättigheten att ställa frågor.
Bild 5 av 6

Kungen väntas ut. Så måste man agera mot de maktfullkomliga som anser sig inte behöva ta ansvar och svara på frågor. Silvia ska dock ha imponerats av Johan Tegels rådiga ingripande.
Bild 6 av 6

Johan Tegel från informationsavdelningen ingriper och försöker skydda kungen med sin kropp från en näsvis reporter.

Dessvärre ter det sig som att kungen inte bara har otur i hur han formulerar sig – han verkar hysa en extrem otur med vilka medarbetare han väljer för att sköta hovets kommunikationsavdelning.

Fullständigt inkompetent

Nu visar det sig att det inte bara är hovets informationschef Margareta Thorgren, 59, som är fullständigt inkompetent. Hon verkar ha fostrat sin andreman Johan Tegel, 39, i samma mindre begåvade anda.