Familjedrama

Lasse Berghagen kämpar för livet – svärsonen spexar på krogen

Ilskan växer.
Nu kommer nya reaktioner mot Lasse Berghagens ”svärson” efter hans senaste upptåg.
Medan den folkkäre artisten kämpar för sitt liv håller Olof Röhlander i en spexig frågesport på krogen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-09-21 kl 17:09 |

ProvaPremium

Sedan flera veckor tillbaka ligger Lasse Berghagen, 78, på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Den älskade artisten skulle operera hjärtat då något gick fel – väldigt fel.

Läkarna har tvingats hålla Lasse Berghagen nedsövd och han kämpar bokstavligen för sitt liv.

Bild 1 av 8Lasse Berghagen Olof Spex Stor - Stoppa Pressarna

Han kan inte låta bli. Lasse Berghagen är ännu inte begravd. Under tiden festar "svärsonen" Olof Röhlander vidare.
Bild 2 av 8Lasse Berghagen Dodskamp Overgrepp Stor4 - Stoppa Pressarna

Lasse Berghagens dotter Malin Berghagen har berättat om sin pappas hälsotillstånd. Nu avslöjar hon att hon och Lasse såg på direktsändningen när Svenska Akademien delade ut Nobelpriset.
Bild 3 av 8Lasse Berghagen Rohlanden Stor - Stoppa Pressarna

Lasse Berghagen har nyligen avlidit och är ännu inte begravd då passar svärsonen Olof Röhlander på att resa med Orientexpressen.
Bild 4 av 8olofrohlander stor2 - Stoppa Pressarna

Olof Röhlander med programledaren Kattis Ahlström som var på kräftskivan.
Bild 5 av 8olofrohlander stor6 - Stoppa Pressarna

Här syns Olof Röhlander, som beskrivs som "besatt av kändisar", med Micael Bindefeld.
Bild 6 av 8olof rohlander stor6 - Stoppa Pressarna

Olof Röhlander och fästmön Maria "Snaps-Mia" Berghagen vimlar mer än gärna trots att Lasse Berghagen ligger och kämpar för sitt liv.
Bild 7 av 8olof rohlander stor3 - Stoppa Pressarna

Olof Röhlander i sällskap med hårdrocktrummisen Mikkey Dee. Han kan inte få nog av kändisar.
Bild 8 av 8Kraftskiva Stor NY jpg - Stoppa Pressarna

Lasse Berghagen låg nedsövd och kämpade för sitt liv. Då arrangerade dottern Maria "Snaps-Mia" Berghagen och svärsonen Olof Röhlander en kräftskiva för inbjudna kändisar vilket blev mycket omstritt. Man festade på Martin Sjölanders restaurang Knut Bar.

Malin Berghagen, 57, har kommit att bli en talesperson för familjen och hon har vädjat om lugn och ro och stöttning för familjen Berghagen.

Insjuknade själv

Sångaren, som givit oss älskade låtar som ”Teddybjörnen Fredriksson”, har varit nedsövd i över en vecka och hans liv hänger på en skör tråd. Den senaste bulletinen från Malin Berghagen lät meddela att hennes pappa tagit ”små, små, steg” framåt men att faran än på intet sätt är över.

Stackars Malin Berghagen insjuknade själv svårt – samma dag som Lasse hjärtopererades – i kristallsjukan. Det var in i det sista oklart om yogaprofilen skulle komma iväg på sin kombinerade jobb- och ledighetsresa till Grekland.

I sista stund kom hon dock iväg med sin älskade halvsyster Kristin Kaspersen, 53, som verkligen tagit ett steg framåt under krisen med Lasse och varit ett oerhört värdefullt stöd till Malin Berghagen.

Det finns dock spänningar av annan karaktär i nöjesklanen Berghagen.

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat att dottern Maria Berghagens, 47, fästman Olof Röhlander, 47, har varit lite okänslig med sin livsföring under sin ”svärfars” tuffa sjukdom.

Olof Röhlander, som byggt något slags karriär som ”inspiratör” och ”talare”, har på nätet glatt berättat om middagar med kändisvänner som innefattat hemgjorda oxrullader, sprungit på musikal och inte minst har han – mitt under krisen – arrangerat en kändisspäckad och spritindränkt kräftskiva.

Stoppa Pressarna har vid flera tillfällen blivit kontaktad av vänner till Lasse Berghagen, främst artister ur det lite äldre gardet som är med i Stallbröderna, men även av yngre förmågor och många helt vanliga fans har låtit meddela vad man tycker.

– Jag kan nästan inte dra mig till minnes när det har varit så många offentliga personer som har hört av sig om samma sak, jag undrar ens om det har hänt tidigare i Stoppa Pressarnas historia, säger Emma Andersson, chefredaktör för Stoppa Pressarna.

Budskapet från alla celebriteter som hört av sig har varit detsamma – ”vad i helskotta håller han Olof Röhlander på med?”.

Man reagerar över två saker – dels är man förundrad över att Lasse Berghagens ”svärson” har ro i kroppen att göra oxrullader, springa på musikal och inte minst arrangera en kräftskiva medan sångaren kämpar för sitt liv, dels är man uppbragt över att Olof Röhlander utan att tveka berättar om sina eskapader på sociala medier.

– Var en och en må hantera sin inre stress, sorg och oro efter eget huvud. Det jag inte kan begripa är varför han nödvändigtvis behöver skriva på nätet att han äter oxrullader med John Houdi och snapsar brännvin med han ”Kicken”. (Christian Lundqvist, trumslagare, reds. anm.), säger en mycket känd och folkkär underhållare till Stoppa Pressarna.

Ledde frågesport på krogen

Reaktionerna är mycket starka och nu kan Stoppa Pressarna avslöja att Olof Röhlander inte har slagit av på takten trots att svärfar kämpar för sitt liv på sjukhus.

Häromkvällen ledde han frågesport på krogen Knuts bar i centrala Stockholm.

– Quizmaster Olof leder frågesporten med glädje, lycka och bra vibbar, skriver krogen på sitt Instagram-konto

En nära vän till Lasse Berghagen och som även har träffat Olof Röhlander flera gånger passerade krogen och blev förvånad.

– Jag trodde inte det var sant, där stod Olof Röhlander och flabbade och ledde frågesport. Oerhört osmakligt, säger Berghagens vän till Stoppa Pressarna och tillägger:

– Och dottern hans (Maria Berghagen, reds. anm.) hon kallas numera för ”Snaps-Mia”. Har du sett bilderna från den där jävla kräftskivan? Hon står och skålar i brännvin medan hennes pappa kämpar för sitt liv. Jag blir så förbannad.

Har du uppgifter om Olof Röhlander och hans livsföring? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.