Hälsa

Jenny Strömstedts oro: kan vara kroniskt sjuk

En oro att ta på allvar.
Jenny Strömstedt insjuknade i sändning.
Nu är TV4-stjärnan orolig över att hon kanske aldrig blir återställd.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2024-10-01 kl 11:47 |

ProvaPremium

Jenny Strömstedt, 52, har haft hälsoproblem på sistone.

Nyligen tvingades hon ta hjälp i studion av nya stjärnskottet Matilda Boza, 32.

Bild 1 av 8Jenny Stromstedt Paus Stor - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedts hälsoproblem fortsätter och nu är hon oroad över att hon är kroniskt drabbad.
Bild 2 av 8Jenny Stromstedt Insjuknad Boza Stor1 - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt hade röstproblem och cheferna valde att slänga in nya stjärnskottet Matilda Boza som överrock åt Jenny Strömstedt.
Bild 3 av 8jennys stromstedt tv4 stor 1 - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt må vara en av TV4:s största stjärnor men ingen går säker på den kommersiella familjekanalen numera. Det är lätt att förlora jobbet.
Bild 4 av 8Victoria Skoglund Paus Stor1 - Stoppa Pressarna

Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund och Jenny Strömstedt har en trevlig podcast om odling tillsammans. Det är i podcasten som Jenny ger uttryck för sin oro över sjukdomsproblemen.
Bild 5 av 8Jenny Stromstedt Insjuknad Boza Stor2 - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt försökte framställa det som att hon längtat efter att få göra tv ihop med Matilda Boza som snabbt blivit chefernas och tittarnas nya stora favorit.
Bild 6 av 8Jenny Stromstedt Dumpad Stor11 - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt tränar flitigt, kanske hon kör för hårt med sig själv.
Bild 7 av 8Jenny Stromstedt Ny Kollaps Stor6 - Stoppa Pressarna

Det var i juni 2020 som Jenny Strömstedt svimmade i direktsändning, hon hade sannolikt drabbats av ett blodtrycksfall. Anders Kraft fick rycka in och ta över sändningen.
Bild 8 av 8Jenny Stromstedt Brak Stor4 - Stoppa Pressarna

Niklas Strömstedt stöttar sin hustru i vått och torrt. Måtte hon inte vara kroniskt sjuk.

Inget blev som det var tänkt under sändningen av ”Nyhetsmorgon” i TV4 för ett par veckor sedan. Den kommersiella familjekanalens stora profil insjuknade.

Insjuknade i rutan

Jenny Strömstedt vaknade med en ”svajig” röst som hon själv beskriver det.

– Jag är pigg och glad – men med en röst som på morgonkvisten svajar betänkligt trots åtta timmars sömn och grönsaker till middag, skrev Jenny Strömstedt på Instagram inför sändningen, rapporterade Aftonbladet.

Det var tredje gången som TV4-stjärnan drabbades av sjukdomsfall i rutan.

Cheferna på TV4 fick tänka om och kastade in kanalens stora framtidsnamn – Matilda Boza – vid sidan om Jenny Strömstedt.

Den rutinerade blondinen, bördig från Sollentuna norr om Stockholm, var smart och framställde det hela som något positivt att hon behövde en överrock i rutan.

– I tid och evigheter har vi velat köra en sändning ihop, skrev Jenny Strömstedt till ett inlägg med en bild på sig själv och Matilda Boza.

Jenny Strömstedt berättade för TV4-tittarna varför hon plötsligt hade en till programledare med sig.

– Det känns lite ensamt i studion ibland så jag har Matilda med mig idag. Det har också lite med min bristande röstkvalitet att göra, det hände någonting i natt, förklarade Strömstedt när sändningen var tillbaka efter en reklampaus.

Det är inte första gången som Jenny Strömstedt insjuknar i rutan, inte heller andra gången –incidenten för ett par veckor var tredje gången som ”Jempa” inte mådde bra under en sändning.

I oktober förra året fick den populära programledaren stora problem under direktsändningen i TV4.

När Jenny Strömstedt stod i studioköket med tv-kocken Joel Aronsson gick saker och ting över styr. Vädret hade precis blivit presenterat när Jenny Strömstedt tog till orda:

– Tack så mycket för den prognosen, säger Jenny; men plötsligt brister hennes röst, rapporterade Hänt.

Den rutinerade programledaren tvingades samla sig och börja om:

– Oj, jag vill säga att jag är hes, jag är inte sjuk. Jag är jättefrisk och glad och pigg vill jag bara säga. Men ibland tappar jag rösten. Så kan det gå när man har ett yrke där man pratar väldigt mycket, säger Jenny Strömstedt.

Hennes lugnande ord förmådde dock inte stoppa oron bland tv-tittarna. Man var uppenbart bekymrad över Jenny Strömstedts hälsa.

– Stackars Jenny. Är man sjuk så borde man få vila. Låter väldigt förkyld och ser febrig ut i blicken, skrev en person på Instagram efter sändningen.

Kroniska problem

Nu framkommer att Jenny Strömstedt har haft problem med sin röst under flera veckor och nu är hon orolig över att problemen riskerar att vara kroniska.

I TV4-stjärnans podcast ”Röda vita Rosen” berättar hon om sin hälsostatus för vännen och kollegan Victoria Skoglund, 56.

I de två avsnitten av podcasten som har hunnit komma ut sedan den misslyckade TV4-sändningen har Jenny Strömstedts röstproblem varit uppenbara.

– Det dåliga ljudet skyller jag på min lite krassliga hals, säger hon i podcasten, rapporterar Hänt.

Victoria Skoglund försöker lugna sin vän och kollega:

– Men du låter ju betydligt bättre än igår, då var jag lite orolig att jag skulle behöva bjuda in någon annan gäst, säger trädgårdsprofilen.

I det senaste avsnittet av ”Röda vita Rosen” tycker Victoria Skoglund sig höra att Jenny Strömstedts röst trots allt blivit bättre.

Då väljer Jenny Strömstedt att lufta sin oro över att hon drabbats av kroniska problem.

– Den är bättre den här veckan men jag har någon liten slöja kvar så jag undrar om jag har fått några permanenta knutar efter att ha forcerat fram mina pipljud under sjukdom, säger Jenny Strömstedt.

För den populära programledaren är jobbet oerhört centralt och viktigt. Hon hyser en sällsam förmåga till koncentration samtidigt som hon ser till att det är en trivsam stämning i rutan.

Vi minns alla hennes uppmärksammade kollaps i rutan i juni 2020.

Mitt under en intervju i programmet ”Mordet på Olof Palme” föll programledaren ihop på golvet. TV4 tvingades avbryta sändningen och gå till reklam.

Jennys före detta kollega Anders Kraft, 55, fick ta över och leda sändningen själv. Exakt vad som drabbade Jenny Strömstedt är inte helt klarlagt.

– Blodtrycksfall kan tydligen trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig, skrev Jenny Strömstedt själv på Instagram efter den otäcka incidenten.

Vi får innerligt hoppas att Jenny Strömstedt inte är drabbad av något allvarligt och att det ska ordna sig med hennes röst så hon inte är kroniskt drabbad.