Tilde de Paula - Stoppa Pressarna

Bild: Ali Lorestani/TT - Stoppa Pressarna

Nyheter om Tilde de Paula

Total: 185 artiklar
Vi ser Tilde De Paula i en röd blus, hon sitter i en tv-studio.
tilde de paula psyksjuk stor 2 0 1 - Stoppa Pressarna
tilde de paula pengaangest stor - Stoppa Pressarna
Tilde De Paula Stoppas Stor - Stoppa Pressarna
Tilde De Paula Lamnar Stor - Stoppa Pressarna

Tidiga liv och utbildning

Tilde de Paula föddes i Chile och växte upp i en miljö där internationella relationer var en del av det dagliga livet, vilket sannolikt influerade hennes karriärval senare i livet.

Familjebakgrund

Tilde de Paula, fullständigt namn Anatilde Jane de Paula Díaz, föddes 1972 i Chile. I Chile började hennes livsresa innan familjen beslutade sig för att flytta till Stockholm, Sverige. Hennes bakgrund är särpräglat internationell då hon är dotter till en diplomat och har släktskap med Harald Edelstam, en välkänd svensk diplomat känd för sitt mod och sin insats under andra världskriget och Chiles militärkupp 1973.

Efter ankomsten till Sverige tog Tilde de Paula sina första akademiska steg vid Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Hennes tid där lade en stabil grund för vidare studier och bifogade henne kunskaper och färdigheter som skulle visa sig värdefulla i hennes kommande mediala karriär.

Tilde de Paulas karriär

Tilde de Paula Eby har etablerat sig som en framstående personlighet inom svensk television och media. Hon har blivit känd genom sin omfattande karriär som journalist och programledare, där hon bidragit till både nyhetsprogram och underhållning, samt författat böcker som berör hennes personliga erfarenheter.

Journalistik

Tilde de Paula Ebys journalistiska arbete tog sin början på Aftonbladet, en av Sveriges ledande tidningar. Hennes kompetens och engagemang inom journalistiken banade väg för övergången till TV4, en plattform där hon har haft stort inflytande som nyhetsförmedlare.

Television

Inom televisionen är Tilde de Paula Eby främst känd för sitt arbete som programledare för Nyhetsmorgon, en av TV4 flaggskeppsprogram. Hon har lett programmet vid sidan av Efter fem och varit värd för underhållningsprogram som Let’s Dance och Fredagspuls. Hon har också varit med i program som Kändisdjungeln och När & fjärran, och hennes arbete har uppmärksammats genom nomineringar till Kristallen, en prestigefylld utmärkelse inom svensk television. Tilde de Paula har dessutom spelat en viktig roll under valrelaterade program som Nyhetsmorgon – Valvagnen.

Författande

Utöver sin karriär inom television och journalistik, är hon författare till boken Tiden läker inga sår, som reflekterar över personliga erfarenheter och livets utmaningar. Hennes författarskap har visat en annan sida av hennes talang och förmåga att beröra publiken på ett djupare plan.

Privatliv

Tilde de Paula Ebys liv utanför rampljuset kännetecknas av en blandning av familjeliv och personliga intressen. Hon har byggt en karriär och ett liv präglat av kulturell mångfald och socialt engagemang.

Personligt liv

Tilde de Paula föddes i Chile den 14 november 1972 och har sedan 1997 varit en framträdande profil i svenska medier. Hon har etablerat ett liv i Stockholm och är känd för att vara stolt över sitt chilenska arv såväl som sin svenska identitet. Sedan november 2012 är hon gift med Thomas Eby och tillsammans har paret sonen Ilyah. Familjens gemensamma upplevelser och ögonblick delas ofta med följare på Instagram, där Tilde även visar upp sitt engagemang i olika kulturella händelser.

Relationer

Tilde de Paula har varit gift två gånger, först med författaren Daniel Möllberg, med vilken hon har två söner, Elian och Zion. Efter deras separation fann hon kärleken igen med Thomas Eby, som är del av bandet Hoffmaestro. Namnet Thomas de Paula Eby har blivit en syntes av parets efternamn, en symbol för deras union. Paret träffades vid en evenemang kopplade till Junibacken, där deras gemensamma värderingar kring familj och kultur sammanföll.

Intressen och engagemang

Utanför sitt professionella liv har Tilde de Paula många intressen som omfattar kulturellt och familjeorienterat engagemang. Hennes närvaro på sociala medier speglar detta med frekventa inlägg om bland annat familjelivet och hennes upplevelser på olika kulturella inrättningar som Junibacken i Stockholm. Hon har även ett stort intresse för att främja kulturell mångfald och sammanför människor genom sitt arbete som programledare och författare.

Utmärkelser och påverkan

Tilde de Paula har mottagit erkännanden för sitt arbete och påverkar många genom sin närvaro på sociala plattformar.

Utmärkelser

Tilde de Paula har varit en framstående profil i svensk television och har för sitt programlederi tilldelats flera Kristallen-priser, som är Sveriges motsvarighet till Emmy Awards. Kristallengalan erkänner och hyllar framstående insatser inom tv-branschen. Hennes förmåga att engagera och beröra tittare har genom åren uppmärksammats med flera prestigefyllda utmärkelser.

Sociala medier

Instagram, har Tilde de Paula byggt upp en stark följarskara med över 223 000 följare. Hennes inlägg täcker allt från personliga reflektioner och professionellt innehåll till interaktioner med sina följare. Hon använder ofta sin plattform för att lyfta viktiga frågor och engagerar regelbundet sina följare i diskussioner, vilket gör henne till en viktig influencer för sina ”gäster” i cyberutrymmet.