Mest läst just nu:

Alexandras miljonbråk med danska hovet

Miljontals kronor står på spel.
Grevinnan Alexandra vägrar lämna tillbaka den diamantprydda tiaran till det danska kungahuset.
Ex-prinsessan behåller det historiska smycket.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2019-01-12 kl 10:32 |

ProvaPremium

Grevinnan Alexandra, 54, är återigen i blåsväder.

Prins Joachims, 49, exfru irriterar det danska etablissemanget med sitt beteende. Hon har uppträtt som popstjärnan med låten ”Wash me away” och hennes självbiografi med efterföljande föreläsningar och frågestunder anses inte värdigt en före detta kunglighet.

Bild 1 av 7

Grevinnan Alexandra vägrar lämna tillbaka tiaran hon fick av drottning Margrethe i samband med att hon gifte sig. Nu vägrar hon lämna tillbaka den kungliga danska släktklenoden.

Bild 2 av 7

Här sjunger grevinnan Alexandra sin låt "Wash me away".

Bild 3 av 7

Grevinnan Alexandra må inte längre vara kunglig men hon har kvar flera privilegier och hon träffar kungafamiljen i samband med högtider som här när prins Felix konfirmerades.

Bild 4 av 7

Grevinnan Alexandra bör avsäga sig sin titel då hon håller på med för mycket trams, tycker en dansk kungaexpert.

Bild 5 av 7

Grevinnan Alexandra sjön på tio-års festen för Malmö Arena. Här är hon med Percy Nilsson som är mannen bakom arenans tillkomst.

Bild 6 av 7

Grevinnan Alexandra är mycket känd i Danmark och bevakas ständigt av media.

Bild 7 av 7

Grevinnan Alexandra på besök i Stockholm 2012 då hon träffade bland andra Mark Levengood.

Och inte nog med det. Nu pressas den tidigare prinsessan till att lämna tillbaka en tiara värd miljontals kronor som hon fick av drottning Margrethe, 78, när hon gifte sig med prins Joachim.

Men den viljestarka Hongkong-tjejen vägrar – hon hyser inga som helst planer på att lämna tillbaka diamant-tiaran som värderas till närmare tre miljoner kronor.

Tiaran är från 1897 och det var en blivande danska drottningen Alexandrine som fick den på julafton och tillika på sin 18-åriga födelsedag.

Den vackra klenoden är tillverkad i ryska Sankt Petersburg och ett stort antal droppformade diamanter pryder den bland annat.