Yrkesliv

Anställd berättar: så beter sig prins Daniel i tjänsten

Nu får vi svaren.
Prins Daniel är omstridd på många sätt.
Men hur sköter han sig egentligen på jobbet? En anställd kvinna väljer att träda fram och berätta sanningen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-05-21 kl 17:24 |

ProvaPremium

Det är lätt att glömma bort idag men prins Daniel, 49, var ytterst ifrågasatt innan han blev kunglig. Daniel Westling från Ockelbo i Gästrikland var en helt vanlig kille.

Han var personlig tränare och delägare i ett gym när han träffade kronprinsessan Victoria, 45. Kungligheten föll för sin tränare och med tiden kom de bägge att bli ett par.

Bild 1 av 6Prins Daniel Anstalld Berattar Stor - Stoppa Pressarna

Nu får vi veta sanningen om hur det är att jobba med prins Daniel. Det är en anställd som väljer att berätta.
Bild 2 av 6Prins Daniel Anstalld Berattar Stor1 - Stoppa Pressarna

Här inviger prins Daniel Pep-dagen tillsammans med konferencier Carolina Klüft i Hagaparken.
Bild 3 av 6Prins Daniel Anstalld Berattar Stor2 - Stoppa Pressarna

Hovets personal gör allt de kan för att skydda prins Daniel i äktenskapskrisen. Ingenting får läcka ut.
Bild 4 av 6Prins Daniel Anstalld Berattar Stor3 - Stoppa Pressarna

Carolina Klüft väljer att berätta hur det är att arbeta med prins Daniel.
Bild 5 av 6Prins Daniel Anstalld Berattar Stor4 - Stoppa Pressarna

Carolina Klüft blev kontaktad av prins Daniel som undrade om hon ville bli verksamhetschef i Generation Pep.
Bild 6 av 6Prins Daniel Anstalld Berattar Stor5 - Stoppa Pressarna

Det är alltmer sällsynt att vi ser prins Daniel arbeta tillsammans med kronprinsessan Victoria. Här är dock de bägge i Åre.

Man smög till en början men i maj 2000 avslöjade Expressen kärleksparet. Sedan den dagen var ingenting sig likt för den enkle medelklasskillen.

Granskades före bröllopet

Uppmärksamheten kring Daniel och Victoria var enorm. Alla var nyfikna på kronprinsessans nye kärlek. Prins Daniel granskades på längden och tvären.

Societeten och personer i kretsen kring hovet hade svårt att acceptera Daniel. Svårast av alla hade kung Carl Gustaf, 77.

Han var länge ytterst skeptiskt inställd till sin dotters pojkvän. Till slut, efter sju tuffa år, gav vår monark sin välsignelse och Daniel kunde äntligen fria till sin älskade Victoria.

In i det sista fanns dock flera kritiska tongångar gentemot Daniel. Man var övertygad om att han inte skulle passa som kunglighet.

Trista äktenskapsproblem

Sagobröllopet i juni 2010 blev magnifikt och ingen svensk lämnades oberörd. Till och med de mest förhärdade republikaner hänfördes av parets uppenbara kärlek till varandra.

Därefter har åren gått och som bekant har det dessvärre dykt upp riktigt trista äktenskapsproblem för kronprinsessan och hennes make. Stoppa Pressarna avslöjade att det gått så långt att Victoria ville skiljas.

Det är fortfarande lite skakigt i relationen men paret försöker hitta lyckan igen. Även om bilden av prins Daniel har förändrats i och med problemen i relationen så är det ingen som hyst några invändningar kring hur han sköter sina kungliga plikter.

Klok person

Prins Daniel brinner ända sedan sin tid som personlig tränare för ungdomars hälsa och rörelse. För sju år sedan lanserade han hälsoinitiativet Generation Pep.

Före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft, 40, värvades till organisationen och hon arbetar i dag som verksamhetschef.

– Det var prins Daniel och hans hovassistent som hörde av sig och bad om ett möte. Jag blev jättenyfiken såklart. Han presenterade idén och jag kände direkt att det låg mig nära. Hållbarhetsfrågor var ett område jag bottnade i och där jag kände att jag kunde påverka positivt, säger Carolina Klüft till Femina, rapporterar Svensk Damtidning.

Generation Pep har tio anställda och Carolina Klüft berättar hur prins Daniel egentligen är på jobbet.

– Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med.

Fina betyg för prins Daniel och mitt i alla äktenskapliga problem måste det värma prinsens hjärta att han är en så uppskattad medarbetare.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!