Bilden avslöjar drottning Silvias hemliga böjelse

Det lackar mot jul.
En speciell högtid för alla och envar.
Men för drottning Silvia är det något alldeles extra – nu får hon äntligen hänge sig åt sin hemliga njutning.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2021-12-01 kl 17:40 |

ProvaPremium

Som bekant kommer ju drottning Silvia, 77, från Tyskland.

Kungligheten föddes i Heidelberg, en romantisk barockstad som är en populär destination vid floden Neckar och ståtar med ett av Europas äldsta universitet.

Bild 1 av 6

Nu avslöjas drottning Silvias hemliga njutning. Den vackra tyskan kan helt enkelt inte låta bli.
Bild 2 av 6

Drottning Silvia är uppvuxen i Tyskland och Brasilien men det är framför allt det "tyska arvet" som gör sig påmint när det lackar mot jul.
Bild 3 av 6

Drottning Silvia och drottning Letizia av Spanien trivdes bra tillsammans under statsbesöket härförleden.
Bild 4 av 6

Kung Carl Gustaf är med rätta stolt över sin magnifika hustru.
Bild 5 av 6

Det råder ingen tvekan om det fina samspelet mellan drottning Silvia och kung Carl Gustaf, respekten och kärleken finns där.
Bild 6 av 6

"Ingen jul utan min Stollen!" Drottning Silvia är som besatt av det tyska bakverket och hon snaskar gärna på det hela december.

Efter nederlaget i andra världskriget flyttade familjen till São Paulo i Brasilien men återvände till Tyskland 1957, när Silvia var 14 år.

Drottningens mamma Alice var ju brasilianska och det råder inget tvivel om att Silvia har mycket av ”Brasilien” i sig, men under hennes formativa senare tonår var det Tyskland som gällde och 1963 tog hon studentexamen i Düsseldorf, en inbjudande stad med ölstugor och strandkaféer, karnevaler och nöjesfält – det finns mycket att uppleva under resor till huvudstaden i Tysklands folkrikaste delstat Nordrhein-Westfalen.

Även om det är mycket brasilianskt hos Silvia, inte minst hennes anslående vackra drag och färger, så identifierar hon sig främst som tysk. Just det tyska kom tidigt att prägla drottningen.