Familjebråk

Chris O’Neills tuffa utmaning inför kungen

Nu har han inget val.
Chris O’Neill kommer inte undan.
Amerikanen tvingas till Sverige.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-03-04 kl 17:35 |

ProvaPremium

Chris O’Neill, 48, överraskade rejält när han valde att tack nej till en prinstitel inför bröllopet med prinsessan Madeleine, 40. Det var nog många som väntat sig att den sympatiske finansmannen med glädje skulle låta sig föräras en kunglig titel, speciellt med tanke på hans mor Eva O’Neill, 89.

Sudet-tyskan Eva O’Neill har ju i hela sitt liv strävat uppåt socialt. Hon har kuskat Europa runt med sina barn och försökt nästa sig in i olika furste- och kungahus.

Bild 1 av 8

Chris O'Neill har inget val. Reglerna gäller även för honom.
Bild 2 av 8

Chris O'Neill inledde sommaren bra då han var charmerande under ett besök vid Höga kusten. Sedan rasade allt. "Summer of Chris" går till historien som den värsta i kungafamiljens historia.
Bild 3 av 8

Prins Nicolas, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill åker linbana tillsammans med landshövding Berit Högman upp till toppen av Skuleberget i Ångermanland. Chris var lugn under hela uppfärden.
Bild 4 av 8

Chris O'Neill dissade fräckt kronprinsessans födelsedag.
Bild 5 av 8

Prinsessan Madeleine lämnas ofta ensam av Chris O'Neill. Han behöver egentid för att samla sina tankar.
Bild 6 av 8

Chris O'Neill klappar en ponny. Amerikanen har viss respekt för djuret, det kan vara så att han har blivit biten av en häst som ung varför det inte är orimligt att han har lite distans.
Bild 7 av 8

Kungen och Silvia har stor respekt för Eva O'Neill som har en förmåga att faktiskt skrämma dem lite. Under Chris uppväxt for hon runt mellan olika hov och försökte introducera honom. Chris hade en otrygg uppväxt och det är därför han blivit en sådan vanemänniska idag. Han behöver trygghet.
Bild 8 av 8

Chris O'Neill älskar sin hustru djupt och han är en gentleman. Amerikanen är något av en konstnärssjäl som behöver få dra sig undan ibland.

Under en period var Eva O’Neill till och med sammanlänkad med kung Charles, 74. Att hennes son gifte in sig i det fina svenska kungahuset var en veritabel våt dröm för kvinnan med den lite brokiga bakgrunden.

Ej förtjust i Sverige

Att Chris då helt frankt tackade nej till prinstiteln måste ha chockat Eva O’Neill i grunden. Dessutom är inte amerikanen helt nöjd med att han är gift med en kunglighet.