Drottning Silvias nära vän svårt sjuk i corona

Silvias nära vän insjuknade hastigt.
Drottningens oro från corona-karantänen är stor.
Nu vädjas om större förståelse och respekt för det dödliga viruset.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2020-04-22 kl 11:59 |

ProvaPremium

Roger ”Royal-Roger” Lundgren, 45, är norra Europas mest kunniga och respekterade kungaexpert, han är även en skicklig journalist där han oftast arbetar med kungligt material; men hans bildning och bredd gör att västerbottningen även med framgång kan täcka helt andra områden journalistiskt.

Det är med stor oro som drottning Silvia, 76, fått bulletiner om att Royal-Roger har drabbats av coronaviruset och insjuknat i Covid-19.

Bild 1 av 9

Silvia lider av oro för sin vän Roger Lundgren. Drottningen får regelbundna bulletiner till karantänen på Stenhammars slott kring kungaexpertens hälsoläge.
Bild 2 av 9

Roger Lundgrens nätverk är i sanning imponerande. Här är han med den dynamiske och framgångsrike festfixaren Alexander Erwik.
Bild 3 av 9

Drottning Silvia får inte träffa vare sig kronprinsessan Victoria eller prinsessan Estelle. Hon är även förhindrad att träffa sin nära vän och rådgivare Roger Lundgren.
Bild 4 av 9

Royal-Roger var på Solliden på Öland i somras och träffade drottning Silvia och prinsessan Madeleine. Han är en kär vän till hela kungafamiljen, det är bara prins Daniel som förhåller sig lite avvaktande gentemot Roger.
Bild 5 av 9

Här är Royal-Roger med sin goda vän Carola och hennes dotter Zoë.
Bild 6 av 9

Roger Lundgren berättar själv på sina sociala medier om sin tunga tid.
Bild 7 av 9

Roger Lundgren är en uppskattad profil hemma i Västerbotten och blir alltid inbjuden till Västerbotten-dagarna på Grand Hôtel i Stockholm.
Bild 8 av 9

Även kronprinsessan Victoria är svag för Roger Lundgren; hon uppskattar hans charm, omtanke och klokskap.
Bild 9 av 9

Roger Lundgren jämförs ofta halvt på skämt, halvt på allvar med Grigorij Rasputin som mördades 1916 av sina motståndare vid det ryska tsar-hovet.

Roger Lundgren skriver själv om dramatiken kring sin sjukdom:
– Jag har själv varit supersjuk en vecka som fick sin kulmen i fredags. Jag har i princip haft alla symptom som kännetecknar COVID-19 – men tack gode gud inga andningsproblem, skriver kungaexperten på Facebook.

Men Royal-Roger vore inte Royal-Roger om han inte anlade ett metaperspektiv på det hela, han hyser förmågan att inte alltid se till sig själv först och främst utan den ödmjuke och omtänksamme norrlänningen försöker alltid anlägga ett mer principiellt och allmängiltigt resonemang kring saker han råkar ut för.