Hälsa

Drottning Silvias vän traumatiserad av kines på stan

En fruktansvärd upplevelse.
Nu avslöjar drottning Silvias nära vän hur han blev traumatiserad efter en otäck händelse på en kinakrog.
Känsliga läsare varnas.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2024-03-07 kl 17:20 |

ProvaPremium

Det är den ledande kungaexperten, författaren och journalisten Roger ”Royal-Roger” Lundgren, 49, som råkat illa ut – riktigt illa.

”Royal-Roger” är personlig vän till drottning Silvia, 80, och var med henne till New York i höstas i samband med en stor insamlingsgala för Childhood Foundation.

Bild 1 av 10Roger Lundgren Trauma Stor - Stoppa Pressarna

Nu avslöjar drottning Silvias nära vän hur han blev traumatiserad av en kines på stan.
Bild 2 av 10Drottning Camilla Svensk Van Stor1 - Stoppa Pressarna

Framlidna Magdalena Ribbing tillsammans med Herman Lindqvist och Roger Lundgren, som var medarbetare under SVT:s bröllopssändningar, poserar med slottet i bakgrunden.
Bild 3 av 10Roger Lungren Skada Stor1 - Stoppa Pressarna

Journalisten och kungaexperten Roger Lundgren bröt lårbenshalsen, och fick en mystisk blåtira för en tid sedan. Nu har han hamnat i ett nytt drama.
Bild 4 av 10Drottning Camilla Memoarer Stor4 - Stoppa Pressarna

Drottning Camilla känner svenske Roger Lundgren sedan många år tillbaka.
Bild 5 av 10Drottning Silvia Roger Logner Stor2 - Stoppa Pressarna

Roger Lundgren brukar vara obrottsligt lojal med drottningen och exempelvis aldrig läcka något till media eller skvallra om kungligheten.
Bild 6 av 10drottningsilvia stor5 1 - Stoppa Pressarna

Författaren Roger Lundgren var i New York på Childhood Foundations middag med drottning Silvia och prinsessan Madeleine.
Bild 7 av 10rogerlundgren silvia stor2 - Stoppa Pressarna

Roger Lundgren är en av de mest ansedda kungaexperterna i landet. Silvia litar på sin lojale vän.
Bild 8 av 10roger lundgren vanskap stor1 - Stoppa Pressarna

Roger Lundgren är nära vän med både kronprinsessan Victoria och drottning Silvia men intervjuas ändå i egenskapen av expert även om hans oberoende gentemot kungafamiljen med fog kan ifrågasättas. Roger är dock väldigt duktig på det han gör, han är en ledande kungaexpert och ansedd som en auktoritet på ämnet inte bara i Sverige utan i hela Europa.
Bild 9 av 10drottning silvia roger lundgren stor 1 - Stoppa Pressarna

Roger Lundgren står bakom flera kungliga böcker och tv-programmet ”Barnens drottning” på Viaplay där hans djupa vänskap med Silvia gav honom unik tillgång till både drottningen och prinsessan Madeleine.
Bild 10 av 10dominika saljer vaning stor4 2 - Stoppa Pressarna

Grigorij Rasputin hade en informell maktposition vid tsarens hov i Ryssland i början av 1900-talet. Roger Lundgren jämförs ofta med honom.

Vänskapen har byggts genom åren och drottningen har fått ett stort förtroende för Roger Lundgren. Silvia vet att ”Royal-Roger” aldrig skulle få för sig att skvallra om vad som händer vid hovet eller i kungafamiljen.

Tipsar aldrig media

Hon vet att hon kan lita på honom och att han aldrig skulle tipsa media.

Västerbotten-födde Roger Lundgren har skrivit flera böcker om kungligheter och han har även gjort dokumentärfilmer om bland annat drottning Silvia.

”Royal-Roger” är även en personlig vän till drottning Camilla, 76, av England och har bland annat druckit Afternoon Tea med henne. Han har även en relation till kronprinsessan Victoria, 46, och prinsessan Madeleine, 41.