Kungligt

Furstinnan Charlènes blixtcomeback efter långa frånvaron

Furst Albert av Monaco och Charlène har satt något av ett inofficiellt kungligt rekord i att omgärdas av rykten det senaste året.
Den senaste månaden har dessa åter tagit fart när furstinnan varit mystiskt borta.
Men i helgen visade hon plötsligt upp sig igen inför tusentals monegasker.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2022-09-21 kl 05:02 |

ProvaPremium

Ryktena kring fursteparets uppbrott startade i början av förra sommaren.

Den Rhodesiafödda sydafrikanskan Charlène Wittstock, 44, skulle åka till Sydafrika på ett tiodagars besök. Men vistelsen varade istället i närmare ett halvår. Det skylldes bland annat på en ”komplicerad bihåleinflammation” som gjorde att furstinnan inte kunde flyga. 

Bild 1 av 6

Fursteparet Albert och Charlène av Monaco har omgärdats av skilsmässoryktena det senaste året.
Bild 2 av 6

Det startade med att Charlène åkte ”hem” till Sydafrika förra året, men istället för tio dagar så var hon där i ett halvår. I början av sommaren kom en fransk tidning med bomben att Albert och Charlène skulle skiljas.
Bild 3 av 6

Både Albert och Charlène har förnekat detta. De har dock synts sparsamt under sommaren. De var dock i Norge tillsammans i juni.
Bild 4 av 6

I juli var de på privat audiens hos påven Franciskus i Vatikanstaten.
Bild 5 av 6

Furstinnan har dock varit ”osynlig” hela augusti vilket fått ryktena att ta fart igen. I helgen var hon tillbaka och firade den traditionella sensommar-picknicken i Monaco tillsammans med Albert och deras tvillingar.
Bild 6 av 6

Albert var ledigt och avslappnat klädd, medan furstinnan gjorde succé med sin designer-klädval.

När hon kom tillbaka till Europa, så var det inte till Grimaldipalatset i Monaco, utan till en privatklinik i Schweiz där hon lades in för ”mental och fysisk utmattning.”

Spekulationerna och ryktena kulminerade i början på maj i år när franska Voici basunerade ut att det kungliga uppbrottet var definitivt och fursteparet skulle skiljas.

Festade i Göteborg

Den franska tidningen publicerade till och med vad de påstod vara delar av den påstådda skilsmässouppgörelsen.

Den innebar bland annat att barnen, de sjuåriga tvillingarna Gabriella och Jacques, skulle stanna i Monaco. Vidare ska kungahuset betala Charlène ett årligt ”underhåll” på 130 miljoner kronor till furstinnan som i framtiden ska bo i Schweiz.