Här är prins Joachims nya liv i Paris

En prins i Paris.
Så blir Joachims nya tillvaro i den franska huvudstaden.
Den danske kungligheten är redo för sitt nya äventyr.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2019-09-05 kl 08:24 |

ProvaPremium

Det är aldrig för sent att lära sig något nytt, den devisen agerar prins Joachim, 50, efter.

Trots att den danske kungligheten nyss fyllde ett halvsekel så tvekar han inte att sätta sig i skolbänken igen. Prins Joachim ska gå en högre fransk militärutbildning. Kungligheten är mycket intresserad av det militära och han är överste i reserven.

Bild 1 av 6

Nu börjar prins Joachims nya tillvaro i Paris.
Bild 2 av 6

Prins Joachims bildsköne son prins Nikolai flyttar inte med pappa till Frankrike. Modellprinsen ska läsa ekonomi i Köpenhamn.
Bild 3 av 6

Prins Joachim uteblev från drottning Margrethes födelsedag utan någon förklaring. Det är ingen hemlighet att det är spänt mellan prinsen och resten av den danska kungafamiljen.
Bild 4 av 6

Prinsessan Marie är överlycklig över att ha flyttat till Paris. Hon är född i den franska huvudstaden.
Bild 5 av 6

Prins Joachim är överste i reserven och ska gå en tuff militär utbildning på akademisk nivå i Paris.
Bild 6 av 6

Prins Joachim och hans hustru prinsessan Marie bor i ambassadkvarteren i Paris, inte långt från Eiffeltornet.

För ett år sedan ryckte hans bildsköne son modellprinsen Nikolai, 20, in på reservofficersutbildning och det var en stolt pappa som inspekterade trupperna med modellprinsen i första ledet. Men till skillnad från pappa så var inte det militära något för den unge modellprinsen och efter bara två månader hoppade han av utbildningen något som pappa Joachim hyste respekt och förståelse för.

Nu har prins Joachim och hans familj, fast utan sönerna prins Felix, 17, och prins Nikolai, installerat sig i Paris för den ett år långa och krävande utbildningen.

För hustrun prinsessan Marie, 43, är det jackpot att få komma hem till Frankrike. Prinsessan som är fransyska uppges vara överlycklig över att få tillbringa minst ett år i den franska huvudstaden där hon är född.