Bråk

Här flyr kungen efter storbråket

En pressad monark.
Stoppa Pressarna kan nu – exklusivt –  visa de första bilderna på kung Carl Gustaf efter tronföljdsbråket.
Det är uppenbart att statschefen är i obalans – han hamnade i bråk med en passagerare på flyget till Stockholm.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-01-05 kl 14:32 |

ProvaPremium

Det nya året har inletts på sämsta tänkbara sätt för kung Carl Gustaf, 76. Efter kungens uttalande i SVT-dokumentären ”Sveriges sista kungar” har vår monark blivit kraftigt ifrågasatt.

I dokumentären, som går upp på SVT Play idag och kan ses här, får kungen frågor kring det faktum att prins Carl Philip, 43, föddes som kronprins. Sedan ändrades grundlagen och kronprinsessan Victoria, 45, blev istället den som ska ta över tronen den dag – må den dröja – då vår konung fullgjort sin livslånga plikt gentemot fosterlandet och sina undersåtar.

Bild 1 av 8

Kungen är i blåsväder och inte blev det bättre när han klev ombord för att flyga hem till Stockholm efter nyårsfirande i Storlien. Vår monark hamnade i bråk med en passagerare.
Bild 2 av 8

Kungen hamnade i bråk ombord på det trånga lilla flygplanet. En passagerare berättar hur monarken blev högröd och fräste.
Bild 3 av 8

Stoppa Pressarna avslöjade nyligen att kung Carl Gustaf hamnade i bråk på ett flygplan. Han har varit obalanserad på sistone.
Bild 4 av 8

Här möter Säpo och kungens chaufför kungaparet.
Bild 5 av 8

Äntligen hemma snart! Drottningholms slott ligger bara drygt 10 minuter från Bromma flygplats. Drotting Silvia och vovven ser lättade ut.
Bild 6 av 8

Kungens uttalande i SVT-dokumentären ”Sveriges sista kungar” om ändringen av succesionsordningen har utvecklats till ett jättebråk. Och nu tvingas kungen förtydliga sig igen.
Bild 7 av 8

Kung Carl Gustaf har trampat snett igen. Hur många misstag kan han göra? Överlever monarkin honom?
Bild 8 av 8

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip. När han föddes blev han kronprins. Kung Carl Gustaf kan än idag inte hantera orättvisan som hans son utsattes för.

Förändringen av successionsordningen är något som kungen inte uppskattar, i vart fall att det skedde på det sätt som det gjorde.

– Det är ganska knepigt att ha lagar som fungerar retroaktivt. Det verkar ju inte klokt, det tycker jag fortfarande, säger han i tv-dokumentären ”Sveriges sista kungar”.