Hårda lyxattacken mot kronprinsessan Mary

Lyxkritiken inifrån.
Nu ifrågasätts danska kronprinsessan Marys lyxkonsumtion.
Och det är en släkting som hugger henne i ryggen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2019-04-29 kl 05:08 |

ProvaPremium

Kronprinsessan Mary, 47, är en modeintresserad kvinna med avancerad smak.

Kronprinsessan Mary bär ofta nya dyra kreationer och ser till att variera mellan unika smycken. Australiensiskan har vid flera tillfällen kritiserats för att hon är för extravagant för danskarnas smak – vi bör hålla i minnet att Jante-lagen faktiskt är en dansk uppfinning från början.

Bild 1 av 6kronprinsessan mary lyxattackerad stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu attackeras kronprinsessan Mary inifrån kungahuset. Hennes lyxkonsumtion irriterar inte bara de danska undersåtarna.
Bild 2 av 6- Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Mary är en populär person i Danmark men hon blir alltmer ifrågasatt.
Bild 3 av 6- Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Marys lyxkonsumtion har vid flera tillfällen kritiserats i dansk media.
Bild 4 av 6- Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Mary och barnen hälsade pandor från Kina välkoma till Köpenhamns Zoo.
Bild 5 av 6- Stoppa Pressarna

Prinsessan Benedikte spar inte på krutet när hon angriper sin storasysters svärdotter kronprinsessan Mary.
Bild 6 av 6- Stoppa Pressarna

Drottning Margrethe fyllde nyligen 79 år och kronprinsessan Mary slapp träffa prinsessan Benedikte, i alla fall på slottsbalkongen.

Släkten är värst heter de ju och det kan nog Mary skriva under på. I en nyutkommen bok av prinsessan Benedikte, 74, får Mary sina fiskar varma.

Prinsessan Benedikte är lillasyster till drottning Margrethe, 79, och det är som om kungens syster prinsessan Christina, 75, skulle såga prinsessan Madeleine, 36, för hennes lyx- och drönartillvaro i Florida. (Det hade i och för sig varit en både välbehövlig och intressant bok).

I boken ”Benedikte – En kunglig prinsessa” resonerar prinsessan flera gånger kring dyra kläder och lyxinköp.

Hon nämner aldrig prinsessan Mary vid namn men enligt danske kungaexperten Søren Jakobsen råder det ingen tvekan om att det är Mary som är måltavlan för de giftiga formuleringarna.

– När vi är på ett arrangemang är det för att stödja en sak. Vi är där för att ge uppmärksamhet och stötta organisationen. Därför bör vi heller inte klä oss i mycket dyra och extravaganta kläder. Det tror jag inte är bra. Det handlar också om att vi ska behålla fötterna på jorden, skriver Benedikte och skriver att hon aldrig skulle drömma om at köpa en ny kjol för bara en säsong.

För kungaexperten Søren Jakobsens är förvissad om att det är Mary som Benedikte vill trycka dit med sin bok där ett helt kapitel handlar om det felaktiga att lyxkonsumera som kunglighet.
– Kritiken skulle kunna vara rätt mot den mest framträdande i kungahuset, som är kronprinsessan Mary. Hon är mest aktiv, hon har flest plikter och hon har störst möjlighet att verka i det offentliga. Hon klär ofta upp sig i offentligheten och hon har en stor garderob till sitt förfogande, säger han till Ekstrabladet, rapporterar Kvällsposten.

Det går att dra en massa paralleller till det svenska kungahuset och kanske boken är en lämplig födelsedagspresent till prinsessan Madeleine från de svenska skattebetalarna?