Hovet chockade: Kungen sexanklagad

Drottning Silvia har fått nog. 

Nu sexanklagas kungen för övergrepp. 

Uppgifterna bekräftas av hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2019-10-03 kl 12:05 |

ProvaPremium

Kungen, 73, har lagt skandalboken ”Den motvillige monarken” på hyllan och försöker naturligtvis helst inte tänka på perioden då kungahusets popularitet rasade som ett korthus. 

I boken hävdar författarna bland annat att kungen gått på strippklubbar, festat med kriminella och haft utomäktenskapliga affärer. 

Bild 1 av 7

Hovet är chockade efter sexanklagelserna mot kungen. Drottning Silvia är inte road av uppgifterna som bekräftas av informationschefen Margareta Thorgren.
Bild 2 av 7

Det är på nätet och Wikipedia där de spridits "fruktansvärda elakheter om kungen som anspelade på övergrepp och tidigare historier om eventuella strippklubbar".
Bild 3 av 7

Drottning Silvia är inte road och har fått nog.
Bild 4 av 7

Så fort kungen blir sexanklagad rycker hovets informationschef Margareta Thorgren ut till monarkens undsättning.
Bild 5 av 7

"De finns alltid de som vill tramsa, men så många fler som månar om fakta", säger Thorgren om de allvarliga anklagelser som skrivits på Wikipedia.
Bild 6 av 7

Det var 2010 som "Den motvillige monarken" släpptes. I boken anklagades kungen bland annat för att ha gått på strippklubbar, festat med kriminella och haft utomäktenskapliga affärer.
Bild 7 av 7

I dag har kungen vänt blad och här syns han med kronprinsessan Victoria under kyrkomötets öppnande.

Det har gått snart tio år sedan bomben släpptes – men alla har inte som kungen vänt blad.

På nätet och i det digitala uppslagsverket Wikipedia, som kan redigeras av användarna själva, framförs det nämligen återigen allvarliga sexanklagelser mot kungen. 
– Istället för kungens födelseår, tronskifte och bakgrund kunde man läsa grova påhopp på Sveriges statschef. Fruktansvärda elakheter som anspelade på övergrepp och tidigare historier om eventuella strippklubbar, skriver Svensk Damtidning. 

På hovet är man självklart både chockade och upprörda över påhoppen och att anonyma personer nu försöker skada kungens rykte och därmed också monarkin.