Brott och straff

Hovet i bråk med polisen under sexhärvan med Sommerlath

Nu har hon gått för långt.
Hovets informationschef Margareta Thorgren ringde och skällde på en chef inom polisen under sexbrottshärvan.
Hennes agerande kan vara olagligt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-23 kl 18:12 |

ProvaPremium

Margareta Thorgren, 60, har länge varit ifrågasatt som informationschef inom hovet. Frågan är vad kung Carl Gustaf, 77, tycker om ”Bagdad-Maggans” senaste påhitt.

Thorgren har påstått att samarbetet med polisen fungerat bra under polisjakten på Patrick Sommerlath, 52, när han höll sig undan åtalet om sexköp.

Bild 1 av 8

Hovets informationschef Margareta Thorgren har sagt att man kan komma att diskutera huruvida Sommerlath kan bo kvar på Drottningholms slott. Hittills har inget hänt.
Bild 2 av 8

Margareta Thorgren är informationschef vid hovet och kanske det vore på sin plats om hon tog ett steg tillbaka och slutade. Nu har hon orsakat nya skandalrubriker för kungen.
Bild 3 av 8

Hovets informationschef Margareta Thorgren har jämförts med Saddam Husseins informationsminister "Bagdad-Bob", som inte heller han kunde hålla sig till sanningen.
Bild 4 av 8

Margareta Thorgren har tidigare kallats för "sumobrottare" efter att ha knuffat undan en reporter som ville intervjua kungen.
Bild 5 av 8

Patrick Sommerlaths liv har varit lite rörigt emellanåt, även före sexskandalen. Här är han med ex-hustrun Maline Sommerlath
Bild 6 av 8

Här är kungen och infrysta kondomer från thaisalongen som Patrick Sommerlath besökte.
Bild 7 av 8

Här ser vi drottning Silvia till vänster och till höger ser vi en påse med 27 använda kondomer från salongen där hennes brorson fick hjälp med sin onda rygg.
Bild 8 av 8

Här ser vi riksmarskalken, Hans Excellens Fredrik Wersäll och en papperskorg med en hundbajspåse med använda kondomer. Det är den nya verkligheten som den tidigare hovrättspresidenten numera associeras med.

Nu avslöjar Expressens rutinerade kriminalreporter Katrin Krantz, 51, att presschefen i själva verket ringde och skällde ut en chef inom polisen.

Erkänner att hon ringde

Det är en mörk bild av hovet och Margareta Thorgren som kommer fram.

Hovet ska ha kontaktat flera personer inom polismyndigheten eftersom man inte var nöjd med hur kungen framställdes i media.

Margareta Thorgren ansåg att polisen lämnat uppgifter till medierna som påverkat bilden av kung Carl Gustaf och dessutom ställde hon sig frågande till hur media hade tillgång till vissa uppgifter – trots att informationen funnits tillgänglig i offentliga handlingar.