Jan Johansen tröstar Chris efter chocken

Först spriten, sedan håret.
Sångaren Jan Johansen berättar nu om sin hårtransplantation – han var lika öppen med sin alkoholism.
Sångaren vill trösta de män som är utsatta – som eventuellt Chris O’Neill.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2019-03-19 kl 10:32 |

ProvaPremium

Jan Johansen, 53, märkte att hans hår började blir allt tunnare när han passerat 40-års strecket.

Han tog tag i problemet och för snart fyra år sedan genomgick han en hårtransplantation – det har sångaren aldrig ångrat.

Bild 1 av 8jan chris stor1 1 - Stoppa Pressarna

Jan Johansen tröstar prinsesssmaken Chris O'Neill efter stora chocken.
Bild 2 av 8jan johansen stottar stor - Stoppa Pressarna

Jan Johansen ger uppmuntrande ord till Chris O'Neill och andra män som har genomfört en hårtransplantation. Det är dock inte bekräftat att amerikanen verkligen har genomfört en hårtransplantation. Bilden till höger är en rekonstruktion.
Bild 3 av 8jan johansen vigsel stor - Stoppa Pressarna

Jan Johansen och sambon Jenny Sandberg vimlar gärna. Paret har ett stort umgänge av andra artister och kändisar.
Bild 4 av 8chris frisyr stor3 1 - Stoppa Pressarna

Det kryper uppåt för Chris. Hårfästet kämpar på men har börjat glesna betänkligt.
Bild 5 av 8jan johansen vigsel stor2 - Stoppa Pressarna

Jan Johansen är känd för sin starka röst. Han var från början sångare i ett hårdrockband men det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 1995 då han vann med superhiten "Se på mig".
Bild 6 av 8madde uppror stor1 3 - Stoppa Pressarna

Chris O'Neill är mån om sitt utseende och har en representativ roll så det är inte så konstig om amerikanen känner att han vill hjälpa moder natur på traven med kalufsen.
Bild 7 av 8jan johansen vigsel stor4 - Stoppa Pressarna

Jan Johansen är väldigt nöjd med sin hårtransplantation. Nu vill han stötta män som Chris O'Neill om nu amerikanen har genomfört en transplantation.
Bild 8 av 8chris frisyr stor1 1 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna tog hjälp av en pensionerad polis för att rekonstruera en bild på Chris O'Neills nya chock-frisyr utifrån en paparazzibild tagen på Faena hotel i Miami. Samtliga av de män som Stoppa Pressarna har talat med (som själva har gjort en hårtransplantation) bedömer att amerikanen har gjort en transplantation. Detta är dock inte bekräftat.

– Jag ville göra det. Man lever bara en gång, berättar han i ”Malou efter tio”, rapporterar Expressen.

För många män är det ytterst känsligt, nästintill traumatiskt att tappa håret – så var det aldrig för Jan Johansen, hävdar han, Motivet till att han ville hjälpa moder natur på traven med kalufsen var det faktum att han jobbar som artist.
– Det är inte alla som bryr sig, det beror på vad man jobbar med och hur man är som person. Det var inte någon kris eller så, men jag gick och tränade och fixade lite och visste att det fanns saker att göra, berättar Jan Johansen som slog igenom med besked när han vann Melodifestivalen med ”Se på mig” 1995 i Malmö.

Inför transplantationen rakade de artistens huvud – något han helst hade velat slippa. Det är ett inte helt ovanligt förfarande.

Stoppa Pressarna kunde nyligen visa en rekonstruktion av Chris O’Neills, 44, nya frisyr som egentligen inte är så mycket till frisyr utan mest en rakad skalle. Den chockartade frisyren har startat spekulationer utifall att prinsessan Madeleines, 36, make i själva verket genomfört en hårtransplantation.

Stoppa Pressarna har talat med flera hårtransplanterade män som samtliga bedömer, med en sannolikhet som gränsar till visshet, att Chris verkligen har gjort en transplantation.

Det är ju en privatsak och förståeligt nog känsligt för Chris att tala öppet om, men amerikanen har inget att skämmas för. Jan Johansen vill stötta och trösta de män som tvekar och inte vågar stå för att de sett till att få ordning på kalufsen.

Chris behöver inte känna sig ensam om han gjort en transplantation.

– Jag var orolig att folk skulle reagera över att jag var rakad. Men det tyckte folk mest var coolt. Håravfallet och att vara rakad, det är mest en själv som tänker på det och tror att ”nu kommer alla peka på mig och skratta”, berättar Jan Johansen.

Han resonerade på samma sätt, att stötta de som smyger med sin skam, när han kom ut som alkoholist och berättade om sina alkoholproblem.
– Många gör det privat, men eftersom jag har berättat om alkoholen och att jag slutade med den och att det har hjälpt många människor, så tänker jag att pratar jag om det här kommer det också att hjälpa många människor. Det är därför jag gör det, säger Jan Johansen.

Hans ord måste vara trösterika för Chris om nu amerikanen valt att gå samma väg.