Skandal

Vilt knarkuppror mot prins Daniel

Gränsen är passerad.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att flera ambassadörer för prins Daniels Fellowship överväger att lämna organisationen efter knarkskandalen.
– Jag vill inte att mitt goda namn ska associeras med kokain, då får prinsen ha sin egen lekstuga utan mig, säger en mycket känd företagsledare.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-09 kl 16:32 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat hur den kände kungavännen togs av polisen med kokain på nattklubben Tyrol vid Gröna Lund i Stockholm. Det var under en festkväll i början av juni som civilklädda knarkspanare fattade misstankar mot mannen som medverkat i flera stora tv-produktioner.

Den kvinnliga polisen reagerade över att mannen och hans vän, en generaldirektör på en statlig myndighet, kastade en dosa med snus mellan sig vid toalettkön på nattklubben.

Bild 1 av 7

Prins Daniels val att inte agera efter kokainskandalen riskerade hela hans organisation Prins Daniels Fellowship. Nu har han sparkat mannen som en följd av Stoppa Pressarnas avslöjanden.
Bild 2 av 7

Prins Daniel stöttade länge kungavännen som dömts för ringa narkotikabrott. Till slut tvingades han dock bort från prinsens organisation.
Bild 3 av 7

Stoppa Pressarna har avslöjat hur prins Daniels vän tillika knarkkändisen lever i utlandet. Han bor i Barcelona där det arrangeras många chemsex-fester. Nu är mannens relation inne i en djup kris.
Bild 4 av 7

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick inte den fröjdefulla jul som de så väl behövt.
Bild 5 av 7

"Vi försöker kartlägga hur det gick till när kungen fick stämpeln dum i huvudet. Hur gick det till? säger Åsa Linderborg till Aftonbladet. 
Bild 6 av 7

Drottning Silvias sommar blev även den påfrestande. Hon stod mycket nära den kände tv-profilen som åkt fast med kokain. Han har dessutom varit engagerad i Mentor Sverige tidigare.
Bild 7 av 7

Stoppa Pressarna avslöjade "tv-profilens" vänskap med drottning Silvia och att kungavännen kopplas till en ring av män som har chemsexpartyn fyllda av droger och sex. För Silvia var nyheterna tuffa att ta till sig.

Tv-mannen och hans vän konfronterades och visiterades. I snusdosan fanns kokain. Den kände tv-profilen förhördes på plats och valde att erkänna innehav av narkotika.

En dom har fallit i form av ett strafföreläggande med saftiga böter på närmare 60 000 kronor. Trots att tv-mannen numera är en dömd narkotikabrottsling är han fortfarande kvar som ambassadör för prins Daniels Fellowship.