Mest läst just nu:

Skandal

Vilt knarkuppror mot prins Daniel

Gränsen är passerad.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att flera ambassadörer för prins Daniels Fellowship överväger att lämna organisationen efter knarkskandalen.
– Jag vill inte att mitt goda namn ska associeras med kokain, då får prinsen ha sin egen lekstuga utan mig, säger en mycket känd företagsledare.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-09 kl 16:32 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat hur den kände kungavännen togs av polisen med kokain på nattklubben Tyrol vid Gröna Lund i Stockholm. Det var under en festkväll i början av juni som civilklädda knarkspanare fattade misstankar mot mannen som medverkat i flera stora tv-produktioner.

Den kvinnliga polisen reagerade över att mannen och hans vän, en generaldirektör på en statlig myndighet, kastade en dosa med snus mellan sig vid toalettkön på nattklubben.

Tv-mannen och hans vän konfronterades och visiterades. I snusdosan fanns kokain. Den kände tv-profilen förhördes på plats och valde att erkänna innehav av narkotika.

Bild 1 av 7
Prins Daniels val att inte agera efter kokainskandalen riskerade hela hans organisation Prins Daniels Fellowship. Nu har han sparkat mannen som en följd av Stoppa Pressarnas avslöjanden.

En dom har fallit i form av ett strafföreläggande med saftiga böter på närmare 60 000 kronor. Trots att tv-mannen numera är en dömd narkotikabrottsling är han fortfarande kvar som ambassadör för prins Daniels Fellowship.

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med prins Daniel, 48. Tanken är att man ska inspirera unga till entreprenörskap och stötta unga entreprenörer.

Organisationen skriver att deras ”vision är att bidra till en bättre kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande”. Och kanske det är just ”misslyckande” man lägger vikt vid här. Att vara en dömd narkotikabrottsling är svårt att betrakta som något annat än ett stort misslyckande.

Detta är en Premium-artikel.
Logga in för att fortsätta läsa och se fler bilder.

eller välj din prenumeration här nedan:

Digital prenumeration

Läs vidare för endast 39 kr

Välj din prenumeration nedan, uppsägningstiden är 30 dagar och därefter kan du alltid enkelt avsluta ditt abonnemang online.

Visa vad som ingår

Obegränsad tillgång till alla artiklar

Som prenumerant läser du alla våra låsta artiklar helt fritt.

Stoppa Pressarna avslöjar

Varje vecka får du alla våra exklusiva avslöjanden.

Bildspel

Stoppa Pressarna har tusentals bildspel med kändisar och kungligheter

Långläsning

Alla våra längre reportage, fördjupningsartiklar och spännande kartläggningar

Arkiv

Som premium-läsare kan du läsa alla artiklar som har publicerats hos oss.

Vimmel & premiärer

Följ med in på röda mattan och kändisfesterna.

  • (39 kr/mån)
    (312 kr/helår)
    • Credit / Debit Card Information

Annons