Operation

Kungen avslöjar sina känslor inför hjärtoperationen

Han är redo.
Nu väljer kung Carl Gustaf att berätta om sina känslor inför hjärtoperationen.
Vår monark är hoppfull.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-02-16 kl 12:36 |

ProvaPremium

I nästa vecka ska kung Carl Gustaf, 76, opereras. Det rör sig om ett kirurgiskt ingrepp som utförs genom så kallad titthålsteknik i hjärtområdet, meddelar hovet, rapporterar Expressen.

Enligt hovet mår kungen bra och han kommer kunna jobba på som vanligt till den 20 februari, en måndag, då han ska opereras. Det är kungens egen livmedikus, hans läkare, som har rekommenderat kungen till operationen.

Bild 1 av 6

Kung Carl Gustafs bostadstrixande är mycket osnyggt. Nu inleds en större granskning.
Bild 2 av 6

Det var i samband med att kungaparet besökte kulturhuset Spira i Jönköping som kungen valde att berätta om hur han känner inför hjärtoperationen.
Bild 3 av 6

Kung Carl Gustaf fick sitta ner under besöket i Jönköping. Det är viktigt att han tar det lugnt nu som nyopererad, samtidigt kommer allvarliga anklagelser mot vår monark.
Bild 4 av 6

Det där godispåsen ser god ut.
Bild 5 av 6

Kung Carl Gustaf insjuknade nyligen hastigt. Vår monark vårdades i hemmet på Drottningholms slott. Sedan blev han hjärtopererad.
Bild 6 av 6

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på besök i Jordanien nyligen. Arbetar kungaparet för hårt? Även Silvia har haft hälsoproblem på sistone.

Kung Gustaf befinner sig på en jubileumsresa för att fira sina 50 år på tronen. På torsdagen besökte han Jönköping – det var sista stoppet före hjärtoperationen på måndag.