Kungen i infekterat storbråk med prins Daniel

Kungen är rosenrasande på prins Daniel. 
Stoppa Pressarna kan avslöja allt om fejden som skakar kungafamiljen – och hur Victorias make hånas av de anställda vid hovet.
– Numera kallas han för "gymägaren", berättar en initierad källa. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2021-05-08 kl 20:05 |

ProvaPremium

Kronprinsessan Victoria, 43, stötte tidigt på patrull när hon blev tillsammans med Ockelbo-sonen och den personlige tränaren som så småningom skulle bli prins.
Framför allt var det kungen som var tveksam till relationen då han ansåg att dotterns pojkvän kom från alldeles för enkla förhållanden.

Bild 1 av 12

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja allt om kungens infekterade storbråk med prins Daniel.
Bild 2 av 12

Prins Daniel har inte haft det lätt sedan han blev tillsammans med kronprinsessan Victoria.
Bild 3 av 12

Kungen var från början mycket skeptisk till Daniel och sedan bröllopet med Victoria har han och svärsonen hamnat i flera stora gräl.
Bild 4 av 12

Och nu är det dags igen. Kungen är fly förbannad på prins Daniel som han menar som han tycker "tar felaktiga beslut" och "gör bort sig mest hela tiden".
Bild 5 av 12

Anledningen till fejden är att kungen inte tycker prins Daniel gör ett bra jobb med "Prinsessan Estelles Kulturstiftelse".
Bild 6 av 12

Här är kungaparet på Kingliga Djurgården och beskådar ett verk som ställts ut av stiftelsen.
Bild 7 av 12

Fejden har dessutom lett till en allvarlig schism mellan prins Daniel och Kungliga Djurgårdens förvaltning som på kungens uppdrag ansvarar för området.
Bild 8 av 12

"Det har gått så långt att personalen inte längre använder varken namn eller titel när man talar om Daniel. Istället säger man "gymägaren" och det måste ju ses som en markering", berättar vår källa.
Bild 9 av 12

Kungen har haft svårt för prins Daniel ända sedan Victoria träffade honom.
Bild 10 av 12

Det var inte direkt några muntra miner när kungen och drottningen besökte stiftelsen utställning.
Bild 11 av 12

Kronprinsessan Victoria uppges vara både skakad och bekymrad över att hennes far och make åter har råkat i luven på varandra.
Bild 12 av 12

"Den här konflikten har hon av förklarliga skäl svårt att hantera. Hur hon än ställer sig i frågan så riskerar hon att ta ställning och såra någon av parterna", berättar en uppgiftslämnare.

Efter viss övertalning fick Victoria till slut sin fars välsignelse och den 19 juni 2010 jublade folket när det nygifta paret kysste varandra utanför Stockholms slott.