- Senaste nytt från kändispressen

Federley-pedofilen talar ut om relationen

Nu träder han fram.
För första gången väljer den så kallade ”Björbo-pedofilen” att berätta om sin relation till Fredrick Federley.
Den 43-årige mannen avslöjar sanningen om det första mötet, uppbrottet och vad han önskar inför framtiden med den forne centertoppen.

Den 43-årige mannen, som vi har valt att kalla ”Anders”, träffade Fredrick Federley, 42, i Örebro för första gången.

De bägge männen möttes via gaysex-appen Grindr och fattade snabbt tycke för varandra.

Dejten övergick i något mer än bara ett flyktigt möte mellan två män som hyser åtrå.

  • Nu berättar Fredrick Federleys pedofil-sambo om relationen med den forne toppolitikern. Personen till höger har inget med artikeln att göra.

  • Fredrick Federley och den dömde pedofilen hade en första dejt i Örebro i slutet av maj förra året. Det dröjde inte länge förrän toppolitikern bjöd upp sin nya bekantskap till sin vackra Dalagård i Björbo.

  • Fredrick Federley visste om att hans vän var dömd för bland annat 22 fall av grova barnvåldtäkter.

  • Fredrick Federley gick på sexklubbar tillsammans med en annan sexförbrytare, den så kallade "Bryssel-pedofilen", när han var i den belgiska huvudstaden.

  • Fredrick Federleys tidigare sambo tyckte inte det var bra att ex-politikern var med i "Bergfeldt" i SVT, "det blev för personligt", berättar mannen för Stoppa Pressarna.

  • Fredrick Federley och 43-åringen träffades första gången via gaysex-appen Grindr.

  • Fredrick Federley är i likhet med sin tidigare sambo en stor fantast av akvarier. Här är centerpartisten i en zoo-affär.

  • Här är domen mot "Björbo-pedofilen". Han är villkorligt frigiven efter att ha avtjänat sex av de nio år han dömdes till fängelse. Bilder: TT, Instagram och Stoppa Pressarna

Det visade sig att de hade flera gemensamma intressen, bland annat är båda killarna mycket förtjusta i akvariefiskar.
– Jag har precis köpt ett begagnat akvarium. Jag är akvarienörd, det har jag varit hela mitt liv och Fredrick älskar också akvarier, säger Anders i en exklusiv intervju med Stoppa Pressarna.

Han konstaterar att just det faktum att de hade samma hobby bidrog till den fina kontakten.
– Ja, när man möter en människa som man blir kompis eller partner med så är det ju ofta så att man tycker om samma saker.

LÄS MER: Camilla Läckbergs svåra sammanbrott

Det dröjde inte länge förrän Anders åkte till Björbo i Dalarna för att hälsa på hemma hos den tidigare andre vice ordföranden i Centerpartiet.

Då hade den 43-årige mannen inte berättat för Federley att han ett halvår tidigare släppts ur fängelset efter att ha avtjänat sex av de nio år han dömdes till för 22 fall av grova våldtäkter mot barn.
– I början visste Fredrick ingenting, jag var arbetslös och hade ingenting att göra och han behövde hjälp på gården, jag var en vän. Vad berättar man för en vän? Och när? Det är inte så att man langar fram en fängelsedom på första dejten, säger Anders.

Men med tiden måste ju Federley ha fått reda på vad du gjort?
– Vilka diskussioner vi haft vill jag inte gå in på. Men när man börjar dejta varandra så drar man inte fram sina mörkaste stunder direkt. Jag gissar att du inte har pratat om dina mörkaste stunder med någon du precis träffat.

Dina mörka stunder är nog lite mörkare än mina.
– Ja, jag hoppas det.

Men efter ett tag kom det ju ut i byn, Federleys egen syster ringde ju honom och läste högt ur domen?
– Jo, precis exakt, medger Anders.

LÄS MER: Steffo Törnquist i smutsigt bajsbråk med Alex Schulman

Den 43-årige mannen vill inte gå in på hur mycket kontakt han och Fredrick Federley har idag.

Stoppa Pressarna avslöjade nyligen att ett anonymt Instagram-konto följer ett annat konto som den dömde pedofilen driver. Mannen påstår att även det följarkontot är hans – Stoppa Pressarnas efterforskningar visar dock det motsatta.

Anders menar på att medias rapportering i vissa fall har lett till att Federley hålls ansvarig för brott som han inte begått.
– När ni skriver kommer Lamotte och Elisabet Höglund (två fristående journalister och debattörer, reds. anm.) de tar nästa steg efter er och då kommer spekulationerna från dem och på Flashback, säger Anders.

Han är angelägen om att det som skrivs ska vara korrekt och inte ”spekulationer”, samtidigt väljer han att inte svara på frågan om när han senaste träffade Fredrick Federley.

LÄS MER: Filip Lamprechts märkliga utspel om Peg Parnevik

Du vill att sanningen ska fram säger du, men du vill inte säga när du träffade honom senast?
– Jag var i Björbo i julas, efter att drevet var igång, jag behövde hämta mina grejer.

Bortsett från när du hämtade dina saker, när träffade du Federley senast?
– 
Jag vet inte riktigt vilket datum eller vid vilket klockslag.

Var det länge sedan? En vecka eller någon månad? Var det på den här sidan om årsskiftet?
– 
Alltså jag vet inte riktigt vilket datum, det var länge sedan jag träffade Fredrick.

Har du träffat honom i år?
– Jag är lite osäker, mitt liv har varit i kaos.

LÄS MER: Filip Lamprechts flykt från flickvännen Peg Parnevik

Samtidigt som Anders liv är i ”kaos” driver han flera olika Instagram-konton och har även utvecklat en hemsida för försäljning av kläder och andra prylar.

Anders hävdar att han vill göra rätt för sig och betala sina brottsoffers skadestånd, han är skyldig samhället och de utsatta flickorna en miljon kronor och skulden tickar på med ränta. Han påstår att han fått sparken från sitt arbete på grund av alla skriverier – Stoppa Pressarna har dock fått uppgifter om att han sades upp på grund av arbetsbrist.

Nu avser han dra igång sin hemsida med postorderförsäljning.
– Det enda sättet jag kan tjäna pengar på är att göra det själv. Att hela tiden bli nobbad för att man har suttit i fängelse, ingen orkar leva så. Jag har börjat fundera på att skriva direkt när jag söker jobb att jag suttit inne, det är för jobbigt att gå framåt i en anställningsprocess och sedan inte få jobbet för att jag har en dom mot mig, konstaterar han.

LÄS MER: Makens penis räddade synen på Christina Schollin

Anders berättar att han och Federley har diskuterat de grova övergrepp han dömts för.
– Självklart har vi pratat om mina brott, säger Anders och konstaterar att han inte tyckte det var bra när Federley medverkade i ”Bergfeldt” i SVT och berättade om natten mellan den 3:e och 4:e augusti.

Det var då politikern ska ha skurit sig själv i armarna efter att han börjat inse vad det var för brott som hans sambo begått.
– Att han fick sitta och fläka ut sig och berätta om den här natten i augusti, det blev alldeles för personligt, säger den dömde pedofilen.

Anders upplever att uppbrottet från Federley blev väldigt hastigt som en följd av Stoppa Pressarnas avslöjande.
– Jag önskar att vi skulle våga träffa varandra för att prata ut om saker och ting. Vi vågar inte träffas för att prata, säger han.

LÄS MER: Camilla Läckbergs obehagliga upptäckt med maken Simon Sköld

Men, när var det du träffade Federley senast?
– Det är en del av mitt privatliv. Han är en offentlig person men jag är inte det, säger Anders och tillägger:

– Du måste förstå, jag måste kunna hålla upp min integritet. Efter drevet i höstas bestämde jag mig. Det spelar ingen roll vem som frågar, jag vill inte lura någon. Då drar jag upp min integritetsmur högt för att skydda mig, min familj och även Fredrick.

Du säger att du inte minns när du träffade Federley senast, men det är klart att du gör?
– Du måste komma ihåg, med mitt bagage, du kan bara tänka ut vad jag har i mitt bagage. Vad får jag för smäll nu? Vad får Fredrick för smäll nu?

Anders talar om att ett eskalerande sexmissbruk drev honom till att göra saker ”han aldrig någonsin tänkt sig”, och berättar även att han mådde dåligt men inte fick hjälp utan bara ”piller”.

LÄS MER: Per Anderssons härliga thai-mys på unika bilder

Den dömde pedofilen konstaterar att man kan göra "dumma saker när" man mår dåligt, efter uppståndelsen med Federley har han haft det tungt – men Anders hyser ingen fruktan över att han ska återfalla i sexbrott mot barn.
– Nä, jag väljer själv. Jag vet att jag inte kommer återfalla, jag vill aldrig återfalla, det är för jävligt att leva med ångesten, säger han.

Fredrick Federley har uttryckt sin frustration över att pedofilens brott ”smetas ned på honom” – samtidigt har den tidigare toppolitikern anklagats för att glida på sanningen och även ljuga rätt ut.
– Jag tror att vi alla hade reagerat likadant, Fredrick har hamnat under en enorm press. Det är inte svårt att vara ärlig, det är bara att säga som det är, men hur ska han kommunicera? ”Vad ska jag säga nu så att jag kan få ett jobb i framtiden? Vad ska jag säga så att min familj inte råkar illa ut?”, frågar sig Anders retoriskt när han utvecklar sina tankar kring hur hans tidigare sambo resonerat.

LÄS MER: Phillipe Cohens desperata vädjan till Benjamin Ingrosso fångad på bild

Det går inte att ta miste på att han fortfarande hyser varma känslor gentemot Fredrick Federley, när Stoppa Pressarna ber honom beskriva vad som är det bästa med den forne centertoppen svarar han utan att tveka:
– Det som Fredrick har är unikt inom politiken. Fredrick är en person som motiverar. Vårt samhälle har blivit så duktigt på att döma människor. Fredrick är inte dömande, han är en person som lyssnar och lyssnar på riktigt. Som nu, när du och jag pratar. När man har ärliga raka samtal blir det bäst. Han är samtidigt duktig på att ställa jävligt jobbiga frågor, hans frågor var mycket, mycket jobbigare än dina.

Kan det vara så att när Fredrick väl insåg vad du gjort, så hade han redan blivit för förtjust i dig och lärde sig därmed att bortse från dina grova brott, vilket han senare inte har kunnat medge offentligt?
– Det går inte, alla som kommunicerar det minsta kring det här råkar illa ut. Det finns ingen nyans, bara svart och vitt. Jag är en kolsvart person, jag har förlorat de flesta av mina vänner. Alla är så vansinnigt rädda för att bli uthängda i media, de vågar inte vara nära mig, säger Anders.

LÄS MER: Kristina Lugns gravsten på villovägar
LÄS MER: Paolo Roberto brädad av uppmärksammad TV4-kvinna
LÄS MER: Drottning Elizabeths oväntade hyllning av sexsajt

EXKLUSIVT: "I början visste Fredrick ingenting!"

Kommentera: EXKLUSIVT: Federley-pedofilen talar ut om relationen

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Lasse Berghagen anklagad för otrohet

Anklagelserna om otrohet tynger sångaren.
Nu berättar Lasse Berghagen om sin förtvivlan och sin vädjan till hustrun.
Sångaren blev bedrövad efter att Eva Berghagen fått veta allt.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Stjärnorna som minglade på Guldbaggegalan

BILD-EXTRA:

Allt från den magiska filmfesten!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Supermodellen om makens stora svek efter döden

EXTRA:

Nu orkar svenska Paulina Porizkova berätta!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Dolph Lundgren erkänner sin omfattande otrohet

EXTRA: "Jag visste att allt skulle gå åt skogen!"

Svenskt

Robin Bengtsson fina hjälp till Sigrid under psykbrytet

EXTRA: "Jag trodde på riktigt att jag skulle dö!"

Svenskt

Camilla Läckbergs uppbrott med maken Simon Sköld

EXTRA: "Vi har helt enkelt bestämt oss!"

Fredrik Eklund plötsligt lämnad efter hemska homosveket

EXTRA:

”Det var riktigt hemskt!”

Margaux Dietz otäcka bröstchock förfärar

EXTRA: Kommer ta hjälp av mamma och ex-maken!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Kristin Kaspersens härliga babylycka med nye kärleken

VI AVSLÖJAR: "Nisse Holm har alltid varit barnkär!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Lars Lerins feta månadslön avslöjad

EXTRA:

Sanslösa inkomsten överraskar!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Lasse Berghagen anklagad för otrohet

EXTRA:

Så fick hustrun Eva reda på allt!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Kristin Kaspersens bröllopsplaner med nye kärleken

VI AVSLÖJAR: "Björn Borg ska vara bestman!"

Börje Salmings hemliga lyxinköp leder till rykten

BILD-EXTRA: Hockeylegendaren smög ut från affären!

Efter sexbilderna: Carolina Neuraths nya lycka

BILD-EXTRA: Här dansar SVT-profilen lättklädd på krogen!

Carolina Gynning om sitt romantiska bröllop

EXTRA: "Galet, lyxigt och mycket kändisar!"

Pernilla Wahlgrens lyxgåva till Skärgårdshunken

EXTRA: Så skämmer hon bort Christian, 56!

Amelia Adamos egna ord om makens död

EXTRA: "Plötsligt rycks mattan under mina fötter!"

Leif GW:s hårda dom mot Runar Sögaard

EXTRA: Polisprofessorn är inte nådig! 

Peg Parneviks nya mardröm efter Filip Lamprecht

EXTRA: "Jag känner mig så utlämnad!"

Därför stoppades Kristin Kaspersens kärlekskupp i tv

VI AVSLÖJAR: "Dramatiskt minuterna innan de gick i sändning!"

Chockbilderna på Lasse Berghagen väcker frågor

BILD-EXTRA: Här vacklar underhållaren fram mitt på dagen!

Sexchefens fräcka kupp: så gör han comeback efter skandalen

VI AVSLÖJAR: Nu försöker han sopa igen spåren!

SVT-stjärnans sorg efter vännens självmord

EXTRA: Anne Lundberg berättar om avskedet!

Hon är Ola-Conny Wallgrens nya kärlek

EXTRA: Äntligen har Ullareds-stjärnan träffat rätt!

Kristin Kaspersens kärlekskupp på "Idrottsgalan"

VI AVSLÖJAR: Hyllningen till nye älskaren Nisse i direktsändning!

Skräckbeskedet till Fredrick Federley förstör allt

VI AVSLÖJAR: Nu tvingas den forne toppolitikern vidta åtgärder!

Okända kvinnan i Annie Lööfs liv tiger om nära relationen

VI AVSLÖJAR: ”Den känsliga affären har drabbat hela familjen!”

Kristin Kaspersen i svartsjukedrama med Dolph Lundgren

VI AVSLÖJAR: "Hon gick för långt i sitt flörtande!"

Popstjärnans hemliga dubbelliv som bisexuell

VI AVSLÖJAR: Erotiska möten med känd PR-man!

Sanna Lundells helvetesjul med Mikael Persbrandt

EXTRA: Upptäckten chockade henne svårt!

Gustav Mandelmann avslöjar sina självmordsplaner

EXTRA: Tv-bondens mörka tillvaro på Österlen!

Lisa Nilsson i pengabråk med sexchefens kvinna

EXTRA: "En slusk som ska bevisa motsatsen!"

Kristian Luuk i ny relation med äldre kvinna

EXTRA: Överraskande beskedet tog alla på sängen!

Zara Larssons lycka efter knark- och porrskandalen

EXTRA: "Jag får riktiga tårar!"

Efter krisen: Hanna Hedlunds terapi med Nanne Grönwall

VI AVSLÖJAR: "Är supernöjd och rensar nu!"

Kristin Kaspersen i triangeldrama med Nisse

VI AVSLÖJAR: Nye älskaren flörtade öppet med SVT-kvinna!

Gunilla Persson nästan gasad till döds av sin mexikanska hushållerska

VI AVSLÖJAR: "Låter jag henne för alltid försvinna från oss?"

Så lärde Mona Sahlin upp sexchefen i sängen

VI AVSLÖJAR: Allt om den okända relationen med Aftonbladet-profilen!

"Parlamentet"-Anders i vilt krogbråk på spanska solkusten

VI AVSLÖJAR: "Han skulle slå mig på käften!"

Davids och Renées oväntade babylycka på äldre dar

EXTRA: "Overkligt att det kommer en till liten rackare!"

tisdag 25 januari 2022