Mest läst just nu:

Kungen sparkar sexanklagade stjärnkocken

Anklagelserna är för grova, samstämmiga och trovärdiga.
Stoppa Pressarna kan avslöja att kungen har bestämt sig.
Hovtraktören Stefano Catenacci blir av med titeln hovtraktör – kungahuset vill inte längre ha något med den sexanklagade stjärnkocken att göra.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2020-11-02 kl 22:25 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har rapporterat om de grova sexanklagelser som tidningen Dagens ETC har grävt fram mot Michelin-belönade kocken Stefano Catenacci, 54.

Ett stort antal kvinnor berättar anonymt för vänstersajten om hur hovtraktören under 15 års tid sextrakasserat kvinnliga servitriser, praktikanter och kökspersonal.

Bild 1 av 8

Kungen har fått nog. Stoppa Pressarna kan avslöja att vår monark redan har bestämt sig; Stefano Catenacci sparkas som hovtraktör.

Bild 2 av 8

Flera kvinnor berättar samstämmigt och trovärdigt om hur Stefano Catenacci sextrakasserat dem. Det är bara en tidsfråga innan hovet går ut med att han fråntas titeln hovtraktör.

Bild 3 av 8

Operakällarens vd Abbe Ibrahim nekar till och "dementerar flera de av uppgifter era journalister kontaktat Operakällarens personal med", säger han till Dagens ETC som avslöjar historien.

Bild 4 av 8

Festfixaren Micael Bindefeld har erkänt att han tafsade en ung kvinnlig artist på rumpan i samband med Elle-galan. Anklagelserna mot Stefano Catenacci är än allvarligare.

Bild 5 av 8

Stefano Catenacci och prins Carl Philip har både suttit i juryn för "Årets kock" tillsammans.

Bild 6 av 8

Stefano Catenacci lagade mat på prinsessan Madeleines bröllop. Prinsessan och drottning Silvia har tidigare reagerat skarpt på sexuella trakasserier och övergrepp och de bägge vägrade gå på Polarpriset 2014 då Chuck Berry hyllades som en följd av att rockstjärnan dömdes 1959, för 61 år sedan, för trafficking.

Bild 7 av 8

Kungen har redan bestämt sig. Han vill inte vara lika senfärdig som Svenska Akademien var med den sedermera våldtäktsdömde kulturprofilen Jean-Claude Arnault som kungen tog ifrån Nordstjärneorden så fort domen mot fransmannen vunnit laga kraft.

Bild 8 av 8

Stjärnkocken Stefano Catenacci kommer inte längre få laga maten på kungamiddagarna.

Tidningen har även tagit del av flera sms och så kallade ”dick pics” och även helkroppsbilder på stjärnkrögaren som är en känd TV4-profil efter sin medverkan i ”Kockarnas kamp” där han kom på andra plats.

Stefano Catenacci anklagas för att ha använt sin position och sin makt för att sextrakassera unga kvinnor –han påstås tafsa på dem och kräva sex i utbyte mot karriärlyft.
– Han kallade in mig på sitt kontor. Och sa ”nu har jag gjort dig en tjänst så då får du göra mig en tjänst”. Så drog han ner byxorna och ville att jag skulle suga av honom. Jag … gjorde det. Nu efteråt undrar jag vad fan jag höll på med. Men då kände jag att jag var tvungen att göra det för att få behålla jobbet, berättar en kvinna som tidigare arbetat på Operakällaren för Dagens ETC.