Mest läst just nu:

Kungen tar avstånd från prins Daniel efter bråket

Kungen tar avstånd.
Han har fått nog efter problemen i Victorias och Daniels äktenskap.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja vad monarken säger till sina vänner om svärsonen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-01-07 kl 18:07 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat den djupa kris som nu drabbat äktenskapet mellan kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48.

Det är den svåraste stunden hittills sedan paret gifte sig i juni 2010.

Bild 1 av 8

Krisen är total. Kung Carl Gustaf tar nu avstånd från sin svärson, prins Daniel.

Bild 2 av 8

Kungen uppges vara förgrymmad på prins Daniel.

Bild 3 av 8

För kungen och Silvia är det en mardröm att deras dotter har en så djup äktenskapskris.

Bild 4 av 8

Prins Daniel ska ha gjort sig skyldig till en incident i äktenskapet och dessutom är hans temperament ett problem.

Bild 5 av 8

Victoria är bedrövad, hon är trött på prins Daniels vredesutbrott och respektlöshet gentemot henne.

Bild 6 av 8

Det är minst sagt kyligt i kungafamiljen nu.

Bild 7 av 8

Prins Daniel har gjort bort sig en gång för mycket, enligt Stoppa Pressarnas källor.

Bild 8 av 8

Stoppa Pressarna kan nu avslöja att kung Carl Gustaf refererar till prins Daniel som "Ockelbo" på ett nedsättande sätt här han talar med sina vänner.

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att kung Carl Gustaf, 75, tycks ha tröttnat definitivt på sin svärson.

Kronprinsessan Victoria har haft flera samtal med sin pappa, kungen. Han stöttar sin dotter fullt ut och har rått henne att följa sitt hjärta – Victoria känner sig djupt sviken och kungen har uttryckt sin förståelse.

Victoria och kungen står nära varandra, de är varse vad det innebär att vara statsöverhuvud. Nu är inte kronprinsessan där riktigt än, men hela sitt liv har hon tränats inför rollen att en dag ta över efter sin far – det har bidragit till att det finns ett speciellt band mellan kung Carl Gustaf och hans dotter.

Victoria är bedrövad efter en incident i äktenskapet och dessutom är hon less på sin makes beteende. Prins Daniel har ett inte helt enkelt temperament och det går ut över Victoria, erfar Stoppa Pressarna.

Det förekommer även flera av varandra iakttagelser om att prinsen inte är schyst och respektfull mot sin hustru.
– Han trycker ofta ner henne och är elak, det är många som har reagerat, säger en vän i kretsen kring kronprinsessparet.

Vännen fortsätter:
– Jag har flera gånger reagerat på att inte visar henne respekt, så ska man inte bete sig mot någon, allra minst sin hustru.

Och nu kan Stoppa Pressarna avslöja att kungen inte är helt imponerad av sin svärson, genom åren har de bägge haft flera konflikter och stundtals har det varit öppen irritation mellan herrarna.

När kungen talar om prins Daniel med sina nära vänner refererar han till honom med epitetet ”Ockelbo” som monarken använder på ett uppenbart nedsättande vis.
– Han säger alltid ”Ockelbo” om prins Daniel och det är helt uppenbart att kungen är trött på honom, säger en kungavän till Stoppa Pressarna.

Kungen var redan från början skeptisk till prins Daniel men som bekant stod Victoria på sig och fick igenom sitt krav på att få gifta sig med honom.

Idag är dock kungen klok nog att inte säga ”vad var det jag sa” till sin dotter, han är istället väldigt öppen och inkännande inför Victorias berättelse, enligt Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare.

– Kungen är inte dum, han förstår ju att saker och ting kan ordna upp sig mellan Daniel och Victoria. Då blir det pinsamt om han helt och håller dömt ut Daniel, men jag kan intyga att era uppgifter om att kungen inte är så vidare värst betuttad i honom stämmer, han försöker inte visa det men ibland brister det. Även kungen har humör, oftast på förmiddagarna, då kan han vara grinig, säger en uppgiftslämnare till Stoppa Pressarna.

Kung Carl Gustaf har i praktiken tagit avstånd från prins Daniel då han så tydligt ställt sig på Victorias sida i konflikten. För prins Daniel innebär det här att han måste skärpa sig, han har inget annat val om äktenskapet ska räddas.

Läs flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!