Brott och straff

Kungens fula dubbelspel i sexhärvan med Sommerlath

Tillbaka i vardagen – inget har förändrats.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Patrick Sommerlath bor kvar på Drottningholms slott.
Skandalen med det misstänkta sexköpet är som bortblåst – dokumentet avslöjar kungens fula dubbelspel.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2024-01-25 kl 13:11 |

ProvaPremium

I november förra året avslöjade Stoppa Pressarna att drottning Silvias, 80, brorson, Patrick Sommerlath, 53, var misstänkt som sexköpare.

Polisen inledde i oktober 2021 spaning mot en massagesalong på Östermalm i Stockholm. Man misstänkte att thaisalongen, som låg på Armfeltsgatan i den burgna stadsdelen, i själva verket var en förtäckt bordell.

Bild 1 av 9

Kung Carl Gustafs fula dubbelspel kring Patrick Sommerlaths sexhärva avslöjas av ett dokument.
Bild 2 av 9

Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria har blivit starkt påverkade av Patrick Sommerlaths misstänkta sexköp.
Bild 3 av 9

Kung Carl Gustaf jobbar mycket och har egentligen varken tid eller lust att hantera Patrick Sommerlaths sexskandal men vår monark är varse att hela monarkin skadas av den snaskiga härvan.
Bild 4 av 9

Hovets informationschef Margareta Thorgren har sagt att man kan komma att diskutera huruvida Sommerlath kan bo kvar på Drottningholms slott. Hittills har inget hänt.
Bild 5 av 9

Patrick Sommerlath uppmanades mer eller mindre att flytta från Drottningholms slott efter sexskandalen. Han bor dock kvar och det ter sig som att det var ett tomt hot, en chimär, att kungen satte press på sin släkting.
Bild 6 av 9

Drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath var misstänkt i samma sexhärva som Niclas Wahlgren dömts i.
Bild 7 av 9

Här är kungen och infrysta kondomer från thaisalongen som Patrick Sommerlath besökte.
Bild 8 av 9

Här ser vi drottning Silvia till vänster och till höger ser vi en påse med 27 använda kondomer från salongen där hennes brorson fick hjälp med sin onda rygg.
Bild 9 av 9

Här ser vi riksmarskalken, Hans Excellens Fredrik Wersäll och en papperskorg med en hundbajspåse med använda kondomer. Det är den nya verkligheten som den tidigare hovrättspresidenten numera associeras med.

Över 400 män blev misstänkta i sexhärvan där flera kunder hade ”dubbelswishat” i samband med att de tagit massage. Flera personer är dömda för att ha köpt sex på salongen.

Åtalade för sexköp

Artisten och skådespelaren Niclas Wahlgren, 58, erkände att han köpt sex på salongen där Sommerlath varit kund. Nöjesprofilen dömdes till 18 000 kronor i böter.