Boende

Kungens kvinna tjänar miljoner – bor i en skrubb

Historien blir allt märkligare.
Kungens kvinna tjänar gott och väl över en miljon kronor per år.
Ändå väljer hon att tränga ihop sig i en skrubb på 38 kvadratmeter med två vuxna män.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-11-18 kl 20:09 |

ProvaPremium

Hovets informationschef Margareta Thorgren, 59, arbetar flitigt. Det är slitsamt att hålla reda på all kommunikation för kungahuset och därtill ska hon hantera näsvisa och otacksamma journalister.

Hon får trösta sig med att kung Carl Gustaf, 76, uppges vara extra förtjust i den skickliga kommunikationschefen. Stoppa Pressarna har tidigare rapporterat om hur det tisslas och tasslas i slottskorridorerna bland personalen.

Bild 1 av 7drottningholm10 - Stoppa Pressarna

Margareta Thorgren arbetar åt kungaparet och drar in miljoner. Ändå lever hon i en lite skrubb med två vuxna män.
Bild 2 av 7Margareta Thorgren Boende Stor3 - Stoppa Pressarna

Margareta Thorgren och maken Magnus är stiliga som få. Nu får de mer tid för varandra.
Bild 3 av 7Margareta Thorgren Boende Stor2 - Stoppa Pressarna

Hovets informationschef Margareta Thorgren med maken Magnus.
Bild 4 av 7Kungamiddag Kupp Stor4 - Stoppa Pressarna

Informationschefen Margareta Thorgren är stålande vacker men även ifrågasatt efter den märkliga "dementin" som inte förklarade någonting.
Bild 5 av 7madeleine bad stor3 1 - Stoppa Pressarna

Hovets informationschef Margareta Thorgren har jämförts med Saddam Husseins informationsminister "Bagdad-Bob", som inte heller han kunde hålla sig till sanningen.
Bild 6 av 7margareta stor1 - Stoppa Pressarna

Margareta Thorgren har tidigare kallats för "sumobrottare" efter att ha knuffat undan en reporter som ville intervjua kungen. Nu kan hon tvingas sluta.
Bild 7 av 7kungen nasa stor3 5 - Stoppa Pressarna

Det är kungens informationschef Margareta Thorgren som är ansvarig för kommunikationen. Kan hon sitta kvar?

– Det har länge snackats om att hon fick jobbet bara för att kungen tyckte hon var snygg, berättade en ”långvägare” på hovet till Stoppa Pressarna.

”Äter” henne med blicken

Bland annat ska kung Carl Gustaf till en början ha uttryckt sin stora förtjusning över Thorgrens “vackra ben”. 

Efter rekryteringen har kungen, enligt flera initierade källor, fortsatt att vara uppenbart förtjust i sin kvinnliga informationschef.

– Det sägs att han tar varje tillfälle i akt och spanar in henne och ”riktigt äter upp Margareta med blicken”. Jag har själv aldrig sett det men det är så det glunkas i slottskorridorerna, säger en medarbetare vid hovet.

Av hänsyn till de inblandade har Stoppa Pressarna av pressetiska skäl valt att inte mer i detalj återge om hur talas om Thorgren bland somliga av hovfolket.

Miljoninkomster

Det går dock ingen nöd på kungens kvinna. Hennes fastställda förvärvsinkomst förra året landade på 1 246 700 kronor.

Margareta Thorgrens make Magnus Thorgren, 61, har även han goda inkomster. Hans fastställda förvärvsinkomst under 2021 landade på 705 400 kronor.

Givet parets höga inkomster kan det te sig lite förvånande att man klämt ihop sig på 38 kvadratmeter i en bostadsrätt i Gamla stan i Stockholm. Förutom Margareta och hennes make bor även parets ena vuxna son i lägenheten.

Skrymmande kreationer

Boendet är förvisso på bekvämt promenadavstånd till slottet, men likväl måste det vara behäftat med vissa praktiska problem att tre vuxna människor ska dela på ett så litet boende. En intagen på Kumla-anstalten har mer svängrum i sin vardag.

Man bör även ha i åtanke att Margareta Thorgren har flera uppdrag där det krävs att hon ska representera hovet i det offentliga. Vid större middagar måste hon exempelvis bära långklänningar, ofta skrymmande kreationer i siden.

Rent praktiskt är det sannolikt väldigt svårt att få plats med kläderna som krävs tjänsten i den minimala lägenheten.

Hennes make Magnus följer med emellanåt när det vankas middagar och andra festiviteter på slottet. Då förväntas den stilige informationschefs-maken bära frack.

Frack är förvisso inte speciellt utrymmeskrävande och det går att hyra så därvidlag slipper paret bekymra sig för hur man ska förvara ytterligare kläder i den lilla skrubben.

Just nu är Margareta Thorgren med kung Carl Gustaf och drottning Silvia, 78, på statsbesök i Jordanien. Frågan är hur hon ska göra med kläderna från resan när hon kommer hem?