Plikt

Kungens nya beslut gör prins Daniel ensam

Han har inget val.
Prins Daniel måste foga sig.
Det är kungen som bestämmer i slutänden.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-04-17 kl 17:36 |

ProvaPremium

Prins Daniel, 49, och kung Carl Gustaf, 76, har allt som oftast svårt att komma överens. Det är ingen hemlighet att vår monark har svårt för sin svärson.

Kronprinsessan Victoria, 45, fick verkligen kämpa för sin kärlek – det dröjde åtta år innan hon fick sin prins i samband med sagobröllopet i juni 2010.

Bild 1 av 6

Kung Carl Gustaf har länge irriterat sig på Daniel.
Bild 2 av 6

En mängd initierade uppgiftslämnare berättade om den äktenskapliga krisen mellan Victoria och Daniel.
Bild 3 av 6Till vänster ser vi kungen i mörk kostym, han ser uppbragt ut. Till höger ser vi prins Daniel i mörk kostym, han ser besvärad ut.

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat att kung Carl Gustaf har tröttat på prins Daniel och allt drama. Nu rapporterar även internationella medier.
Bild 4 av 6

Tidigare har prins Daniel varit uppenbart svag för att umgås med lite äldre män, den stora favoriten var länge den tidigare näringslivshöjdaren Bernt Magnusson som med sin genomträngande blick, maskulina käkparti och vackra silverman påminner om en gammaldags Hollywoodstjärna.
Bild 5 av 6

Prins Daniel har fattat sitt beslut avseende kronprinsessan Victoria och framtiden. Hovet är informerade.
Bild 6 av 6

Prins Daniel har tvingats utstå spott och spe. Han vägrar dock ge upp.

Kungen tyckte inte att Daniel Westling från Ockelbo höll måttet helt enkelt. Prins Daniel var för obildad och talade för dålig engelska var några synpunkter som kom fram.

Blev förälskad

Prins Daniel är dock oerhört envis och trägen och vägrade ge upp. Ynglingen som blivit förälskad i tronarvingen Victoria såg till att utbilda sig, han ville lära sig hur han skulle föra sig i kungliga kretsar.

Redan när han startade sin gymkedja Master Training tog han hjälp av äldre mer erfarna män som rådgivare. Med fast hand lotsade de äldre herrarna honom fram i livet och snart fick hans mentorer in prestigefyllda kunder på gym-anläggningen där han så småningom träffade sin blivande hustru.