Kungens skarpa order till prinsessan Sofia

Det får inte råda någon tvekan.
Kung Carl Gustaf är extremt tydlig i sina instruktioner till Sofia.
Det är bara för prinsessan att lyda order.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2019-12-19 kl 08:12 |

ProvaPremium

Kung Carl Gustaf, 73, tog på ett överraskande sätt ett än fastare grepp kring rodret med sin djärva manöver med ”utrensningen på Stockholms slott”.

Den chockartade förändringen i kungahuset när både prinsessan Madeleines, 37, och prinsessan Sofias, 35, barn kastades ut från den kungliga värmen fortsätter att ge konsekvenser.

Bild 1 av 6

Nu framkommer att kungen är tydlig med vad han förväntar sig av prinsessan Sofia. Hon har bara att lyda order.
Bild 2 av 6

Prinsessan Sofia och Carl Philip kommer med tiden få mer undanskymda roller men somliga plikter kommer de inte undan.
Bild 3 av 6

Kungen, här med talmannen, är mycket noggrann i sitt arbete och han vill inte att något faller mellan stolarna.
Bild 4 av 6

Prinsessan Sofia har gjort succé som kunglighet och monarken själv uppges vara mycket nöjd och imponerad av sin vackra svärdotter.
Bild 5 av 6

För Sofia var det ett stort steg från "Paradise Hotel" till slottet.
Bild 6 av 6

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på bröllop på kontinenten. Prinsparet brukar betraktas som det stiligaste kungligheterna i världen vilket är fullt begripligt.

Nu måste samtliga medlemmar i kungahuset anpassa sig till den nya ordningen som bland annat innebär att ett allt större fokus kommer läggas på kronprinsessan Victoria, 42, och prins Daniel, 46, givet att hon en dag ska ta över tronen från sin far.

För prinsessan Sofia kommer den nya ordningen ge en större frihet då det blir lägre krav på henne och maken prins Carl Philip, 40.

– Direkt kanske inte våra roller ändras jättemycket. Men långsiktigt, i och med att man kommer fokusera på statschefen och blivande statschefen med familj, så kommer det bli lite friare även för oss, säger Sofia i en intervju med Dagens Nyheter, rapporterar Svensk Damtidning.