Kurviga kvinnans osunda relation med prins Daniel

Alla principer är kastade överbord.
Kvinnan har tidigare haft "fuffens" för sig med kung Carl Gustaf.
Nu är det prins Daniel som gäller.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-02-21 kl 20:07 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarnas avslöjanden kring kronprinsessparets problem i äktenskapet blev för känsliga.

I en akt av desperation valde kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, att dementera uppgifterna – en unik åtgärd.

Bild 1 av 10prins daniel kurvig kvinna stor 3 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har avslöjat att den kungliga "experten" tidigare har spelat under täcket med kungen. Har hon även något "fuffens" med prins Daniel?
Bild 2 av 10kungen paparazzi stor 3 - Stoppa Pressarna

Kungen och Silvia gick på en arrangerad hundpromenad och blev "smygfotograferade" av Svensk Damtidning har den tidigare chefredaktören Karin Lennmor avslöjat.
Bild 3 av 10kungen prins daniel brak stor8 2 - Stoppa Pressarna

Kungens arrangemang med Karin Lennmor avslöjades av chefredaktören själv som därmed kan ha brutit mot källskyddet.
Bild 4 av 10kungen lofte daniel stor3 9 - Stoppa Pressarna

Prins Daniel och kronprinsessan Victorias "dementi" hyllas av Karin Lennmor, samtidigt har hon tidigare varit insyltad med hovet varför man med fog kan ifrågasätta hennes objektivitet och integritet.
Bild 5 av 10kronprinsessan victoria bryter upp stor1 5 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har gått ut med en omstridd "dementi".
Bild 6 av 10johan t lindwall stor1 1 - Stoppa Pressarna

Numera är det Johan T Lindwall som är chefredaktör på Svensk Damtidning. Var den här bilden är tagen är oklart, det kan vara vid journalistens sommarhus då han är känd för att vara en hängiven rojalist.
Bild 7 av 10karin lennmor stor1 1 - Stoppa Pressarna

Karin Lennmor är nästintill ensam om att hylla hovets "dementi". Hon har dock samarbetat under täcket med de kungliga tidigare varför det är svårt att frigöra sig från tanken att hon nu samarbetar med prins Daniel.
Bild 8 av 10kronprinsessan victoria parken stor1 6 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria fick höra talas om en "incident" i äktenskapet men problemen är större än så, något som dock paret nu förnekar utan att i detalj kommentera Stoppa Pressarnas avslöjanden om exempelvis den egentliga anledningen till att prins Daniel uteblev från Svenska Akademiens högtidliga sammankomst.
Bild 9 av 10prins daniel neurath stor1 2 - Stoppa Pressarna

Här syns prins Daniel med SVT-stjärnan Carolina Neurath som han känner mycket väl.
Bild 10 av 10prins daniel kurvig kvinna stor1 1 - Stoppa Pressarna

Karin Lennmor var omstridd som chefredaktör på Svensk Damtidning och hon slutade under oklara omständigheter.

Agerandet röner mycken skarp kritik, men det finns ”experter” som hyllar jippot.

Karin Lennmor, 65, var i 24 år chefredaktör för Svensk Damtidning. Hon slutade på tidningen 2016 under oklara omständigheter. Enligt flera av varandra oberoende uppgiftslämnare sa hon upp sig i vredesmod för att sedan ångra sig – men då ville inte Aller medias ledningsgrupp ha tillbaka henne.

Branschtidningen Resumé har uppgivit att det upprättades en anmälan mot Karin Lennmor till skyddsombudet efter att hon fått ett vredesutbrott mot en vikarie och kallat personen för idiot, kastat jobblista och penna på golvet och slutligen sprungit därifrån – övriga redaktionen kunde inte tro sina ögon.

– Alla stod som frågetecken eftersom det kom från ingenstans. Enligt min åsikt var det ingen gnällig attityd från vikarien, som snarare tog ansvar för sina lämningar. Karin Lennmors reaktion kom som en blixt från klar himmel, många på redaktionen reagerade och blev illa berörda, berättade en källa med mycket god insyn på redaktionen för Resumé.

Företagets ledning tog upp incidenten med Svensk Damtidnings dåvarande chefredaktör, Karin Lennmor, på ett möte och då ska hon enligt uppgift valt att säga upp sig i protest – sedan ska hon ha ångrat sig och försökt ta tillbaka sin uppsägning, men nekats av ledningen, de uppgifterna har emellertid aldrig bekräftats.

Karin Lennmor var omstridd som chef, redan fem år innan hon slutade på Svensk Damtidning så anklagades hon för mobbning i ett anonymt brev till Resumé.
– Hennes chefskap är omodernt och oprofessionellt. Hon är ena stunden en varm och gullig person när det passar henne, men också väldigt snabb att rycka fram det tunga artilleriet. Hon kan gå bananas och råskälla på redaktionen inför alla andra, och det är tyvärr ingen överdrift. Det är lite dr Jekyll och mr Hyde, vilket skapar en stor osäkerhet, berättade en i personalen.

Karin Lennmor har själv dementerat alla uppgifter om hur hon egentligen slutade på Svensk Damtidning och istället hävdat att det var en ämabel separation präglad av ett civiliserat förhållningssätt.

Efter Karin Lennmors snöpliga sorti rekryterades Johan T Lindwall, 50, som har utvecklat tidningen, framför allt på den digitala sidan – en verksamhet som Lennmor hyste en uttalad aversion gentemot.

Under Johan T:s omvittnat dynamiska ledarskap har inte bara harmonin åter infunnit sig på redaktionen, tidningen gör dessutom rekordresultat.

Svensk Damtidnings räckvidd slår nu alla rekord i antal personer man når under en vecka.
– Det är otroliga siffror. Att vi nu når över 800 000 personer är något jag aldrig ens hade vågat drömma om när jag började för fem år sedan. Då nådde vi knappt 300 000 och att vi då skulle i princip tredubbla detta på så kort tid är svindlande, säger Johan T Lindwall till egna tidningen.

Efter karriären på Svensk Damtidning var Karin Lennmor ett tag kunglig expert på Expressen, hon har kommenterat kronprinsessparets ”dementi” nu i dagarna, men det ter sig som att hon i tysthet har avpolletterats från kvällstidningen.

Senast hon kommenterade något i egenskap av tidningens expert (förutom nu i dagarna) var i april förra året då hon felaktigt förutsåg att drottning Elizabeth, 95, skulle abdikera efter maken prins Philips frånfälle.

De senaste dagarna har dock Karin Lennmor varit i farten igen och bland annat hyllat hovets beslut att dementera skilsmässouppgifterna. Det är dock bara i princip hon och Roger ”Royal-Roger” Lundgren, 47, som är av uppfattningen att hovets informationschef Margareta Thorgren, 58, har hanterat krisen bra.

Och frågan är hur fristående Karin Lennmor är från hovet? Bör hon ens uttala sig i frågor kring kungahuset?

Frågorna är på intet sätt obefogade då Lennmor har haft ”fuffens” för sig med kung Carl Gustaf, 75, tidigare.

Karin Lennmor, har själv avslöjat att hon och kungen arrangerade riggade paparazzibilder.

Händelsen utspelade sig när skandalboken ”Den motvillige monarken” släpptes 2010 och då hela kungahuset var i djup kris efter uppgifter om monarkens påstådda vänsterprassel med Camilla Henemark, 57. Vidare tvingades kungen i en intervju svara på intima frågor om han hade besökt sexklubbar. 

Efter kungens presskonferens där regenten sa de bevingade orden om att ”vända blad” valde han att inleda en minst sagt märklig allians.  

Kungen kontaktade Karin Lennmor som då ännu inte blivit av med jobbet som chefredaktör för Svensk Damtidning.
– En person som jag känner väldigt väl inom hovet säger till mig att ”jag sitter här bredvid kungen, och han undrar: Hur kommer Svensk Damtidning att vinkla det här på förstasidan?”, berättade Karin Lennmor i P1:s Medierna.

Hon svarade:
– Vår rubrik blir ”Stackars Silvia” i det här.

Efter en stund ringde hovet upp Svensk Damtidning igen och då fick Lennmor frågan: ”Kungen frågar dig, vad ska han göra nu?”
– Och då sa jag: Visa att ni är överens. Ta en promenad ute på Drottningholm med era hundar. Ge oss en halvtimme, en timme innan ni går ut. Och sen skickade vi fotograf dit. Och kunde naturligtvis ta bilder på kungaparet när de som vänner var ute och gick med hundarna. Slutet gott, allting gott, berättade Lennmor inte utan viss stolthet i rösten.

Att Karin Lennmor så obetänksamt avslöjade sitt hemliga samarbete med kungen är i sig anmärkningsvärt.

Det finns kritiker som menar på att det var oetiskt av Karin Lennmor att avslöja tidningens arbetsmetoder och att hänga ut kungen offentligt.

– Karin Lennmor våldför sig på källskyddet, journalistikens heliga graal. Kungen är ju totalt bortgjord och nu kan hovet aldrig någonsin med trovärdighet kritisera medias bevakning av kungafamiljen, konstaterade en pensionerad hovreporter i samband med Lennmors uttalande i radio.

Hovreportern, som träffat kungaparet vid ett stort antal tillfällen ända sedan 1970-talet, menade även att kungahuset framstår som skenheligt.
– Det vill säga; hovet kritiserar gärna kändistidningarna offentligt, men gör sedan upp med dem bakom kulisserna. Vem som helst kan se det snuskiga i det här, konstaterade kungareportern och anklagade hovet för dubbelmoral:

– Att spotta officiellt för att sen under täcket smeka den man agar är ett hyckleri av värsta sorten. Och vad visste drottning Silvia? Kände hon till de smygande fotograferna i buskarna eller var hon också förd bakom ljuset?, frågade sig hovreportern.

Karin Lennmors intima samspel med kungen innebär även att det är svårt att frigöra sig från misstanken om att hon återigen samarbetar med hovet.

Vet vi om hon och prins Daniel har något ”fuffens” för sig? Är Karin Lennmor, som kan vara i behov av försörjning, konsultarvoderad av hovets informationschef Margareta Thorgren?

Frågorna är många, svaren är få. Det vi vet med säkerhet är att Karin Lennmor tidigare uppvisat ett gränslöst beteende och ett uppenbart dåligt omdöme. Varför ska vi lyssna på henne nu?

Lennmor kanske hyllar hovet och Margareta Thorgren för att hon behöver få ihop till brödfödan?

Läs flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!