Hälsa

Oro vid hovet: nya hälsolarmet kring drottning Silvia

Det här ser inte bra ut.
Nu ökar oron för drottning Silvias hälsa.
Den vackra kungligheten tvingas bära munskydd bland folk.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-12-09 kl 19:24 |

ProvaPremium

Det är lätt att glömma bort men drottning Silvia har faktiskt fyllt 78 år och kan inte längre betraktas som någon ungdom även om hon är anslående vacker.

Tyskan tog Sverige med storm när hon och kung Carl Gustaf, 76, förlovade sig den 12 mars 1976.

Bild 1 av 9

Nu ökar oron för drottning Silvias hälsa. Hon har varit lite skröplig på sistone och under ett besök i en kyrka nyligen bar hon munskydd.
Bild 2 av 9

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på besök i Jordanien nyligen. Arbetar kungaparet för hårt? Även Silvia har haft hälsoproblem på sistone.
Bild 3 av 9

Drottning Silvia är plikttrogen som få. Hon måste lära sig ta det lite lugnare. Kungen verkar emellertid pigg.
Bild 4 av 9

Drottning Silvia under gudstjänsten inför Kyrkomötets öppnande i Uppsala domkyrka. Nog hade hon kunnat stanna hemma på Drottningholm och vilat istället?
Bild 5 av 9

Det är lätt att glömma bort men kungaparet har ofta väldigt långa dagar. På kvällarna är det middagar och mottagningar. Det är fullt sjå som sliter på kroppen.
Bild 6 av 9

En något disträ drottning Silvia smakar på renpellets. Det är mycket man ska stå ut med som kunglig.
Bild 7 av 9

Drottning Silvia har haft en slitsam höst. Här är hon värdinna för det nederländska kungaparet.
Bild 8 av 9Vi ser drottning Silvia, hon håller något för ansiktet.

Drottning Silvia är en blid person men hon har samtidigt en egen vilja och temperament. Vid ett tillfälle hamnade hon i ett bråk på NK:s damavdelning.
Bild 9 av 9

Drottning Silvias sommar blev även den påfrestande. Hon stod mycket nära den kände tv-profilen som åkt fast med kokain. Han har dessutom varit engagerad i Mentor Sverige tidigare.

Kungens ord om hur det bara sa ”klick” när de träffades under OS i München 1972 har blivit klassiska. För Silvia Renate Sommerlath var det en stor omställning att bosätta sig i Sverige.

Hon fanns sig dock snart tillrätta i sitt nya hemland. Halvbrasilianskans kärlek till sitt nya land blev i högsta grad bevarad. Under slutet av 70-talet rådde rena rama Silvia-febern i Sverige.

Älskad och populär

Drottningen var oerhört populär och älskad och är så än idag. Silvia har alltid varit ytterst plikttrogen i sitt värv samtidigt som hon har en mild och i det närmaste vän framtoning med sin charmiga tyska brytning.