Sexskandal

Rikspolischefens hemliga känslor för ÖB:s älskarinna

Nu börjar det bli riktigt trassligt.
Det tisslas om den gifte polischefen med den stiliga hårmanen och den mysiga dialekten på högkvarteret i Stockholm.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja sanningen om rikspolischefen Anders Thornbergs hemliga känslor för ÖB:s älskarinna Linda H Staaf.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-12-09 kl 12:03 |

ProvaPremium

ÖB Micael Bydén, 58, borde ägna sig med full kraft åt Sveriges militära säkerhet givet Putins olagliga angreppskrig i Ukraina. Istället får den gänglige generalen nu hantera och trösta sin älskarinna Linda H Staaf, 46.

Den blonda poliskvinnans svartsjukedrama med tidigare älskaren, den biträdande rikspolischefen Mats Löfving, 61, rör upp känslor. Nu ökar det politiska trycket på polisledningen.

Bild 1 av 9

Rikspolischefen Anders Thornberg har haft mycket att hantera med ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf och alla hennes älskare.
Bild 2 av 9

Rikspolischefen Anders Thornberg valde att i maj 2022 lägga locket på och att inte gå vidare med en utredning av det som hänt.
Bild 3 av 9

Det ter sig som att det är många gifta män som trånar efter den blonda poliskvinnan. Hur länge stannar Linda H Staaf hos ÖB?
Bild 4 av 9

Anders Thornberg har valt att inte prata specifikt om sina känslor för Staaf. Han han har även valt att inte uttala sig om den blonda poliskvinnans alla älskare. Nu har han givit henne ett nytt toppjobb efter alla skandaler kring Linda H.
Bild 5 av 9

Micael Bydén var tillsammans med Anita Carlman i 33 år, varav 23 år som gifta. Sedan valde han att svika henne.
Bild 6 av 9

Polischefen Mats Löfving påstås ha blivit svartsjuk när ÖB Micael Bydén tog över hans älskarinna Linda H Staaf.
Bild 7 av 9Till vänster ser vi Micael Bydén, till höger ser vi Sverker Göransson.

Micael Bydéns sexskandal blev för mycket. Förre ÖB Sverker Göranson har äcklad brutit kontakten med sin forne vän.
Bild 8 av 9

Pål Jonson (M) är ny chef över ÖB. Nu har han möjlighet att inleda en formell utredning om ÖB utgör en säkerhetsrisk med sin skörlevnad.
Bild 9 av 9

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.

Ordförande i justitieutskottet, sverigedemokraten, Richard Jomshof, 53, kräver nu att en utredning tillsätts om alla kärleksturer, jobbtillsättningar, löneförhöjningar och lögner kring Linda H Staaf och Mats Löfving.

– Det drar i själva verket ett löjets skimmer över hela polisledningen, vilket knappast är vad vi behöver i dagens mycket allvarliga situation med den grova organiserade brottsligheten, skriver justitieutskottets ordförande i en kommentar till SVT.