Mest läst just nu:

Nya kvinnor berättar om Stefano Catenacci

Nu berättar allt fler.
Den skandaliserade kökschefen på Operakällaren Stefano Catenacci tycks ha varit systematisk och i det närmaste besatt i sina närmanden av kvinnlig personal på guldkrogen.
Stoppa Pressarna har tagit del av flera berättelser som ger samma skrämmande bild.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2020-11-11 kl 23:11 |

ProvaPremium

Det var tidningen Dagens ETC som avslöjade att flera kvinnor under många års tid ska ha blivit utsatta för sextrakasserier av hovtraktören och Operakällarens kökschef Stefano Catenacci, 54.

Det tog bara något dygn efter avslöjandet innan Operakällaren inledde en granskning och den skandaliserade kocken tog en ”time out”.

Bild 1 av 10

Stoppa Pressarna har talat med två helt nya kvinnor vars berättelser om Stefano Catenacci förskräcker.

Bild 2 av 10

Stjärnkocken har lämnat Operakällaren. En utredning inleddes men Stefano Catenacci valde att lämna innan den blev klar.

Bild 3 av 10

Kronprinsessan Victoria ringde direkt till pappa kungen och förklarade att Catenacci måste bort som hovtraktör så fort hon fick höra de samstämmiga och detaljerade anklagelserna.

Bild 4 av 10

Operakällarens vd Abbe Ibrahim behövde ett drygt dygn innan han insåg att en utredning måste göras.

Bild 5 av 10

Kungen insåg att hovtraktören måste bort, samtidigt ville vår monark inte gå händelserna i förväg. Hovet lät via mellanhänder meddela sin inställning och Catenacci slutade självmant.

Bild 6 av 10

Prins Daniel åt Stefano Catenaccis mumsiga prinskorvar inför julen senast. Kungligheten är personlig vän med båda bröderna Catenacci och har ett lite extra gott öga till Alessandro Catenacci.

Bild 7 av 10

Prins Carl Philip har vid flera tillfällen träffat Stefano Catenacci. De har bland annat suttit i juryn för "Årets kock" tillsammans.

Bild 8 av 10

Festfixaren Micael Bindefeld är god vän med Stefano Catenacci. Bindefeld har erkänt att han tafsade på en ung kvinnlig artists stjärt på Elle-galan senast.

Bild 9 av 10

Prins Daniel är förtjust i bägge bröderna och framför allt är det storebror Alessandro som väcker känslor av värme hos kungligheten.

Bild 10 av 10

En bild ljuger inte. Det går inte att ta miste på att prins Daniel hyser beundran och kanske något mer för den stilige Alessandro som är född i Italien.

Ett par dagar efter att utredningen ska ha inletts meddelade Catenacci själv att han slutar på Operakällaren och att han även avsäger sig titeln som hovtraktör – ett krav från kung Carl Gustaf, 74, som Stoppa Pressarna kunde avslöja.