- Senaste nytt från kändispressen

Domen: Porrskandalen skadar monarkin svårt

Ett nedsolkat kungahus med starka kopplingar till porrvärlden.
Dokumentären ”Svenska synden” har för alltid förändrat bilden av monarkin.
Ibland går det inte att vända blad.

Filmaren Jasper Lake, 41, från produktionsbolaget Jarowskij, fick full tillgång till porrkungen Berth Miltons, 63, liv.

 • Dokumentären "Svenska synden" om Berth Milton kastar nytt ljus över kungahusets direkta kopplingar till porren.

 • Här är Fröken Sug i glatt samspråk med kronprinsessan Victoria.

 • Stoppa Pressarna har i en artikelserie granskat uppgifterna om kungahuset och porren som framförs i dokumentären "Svenska synden".

 • Drottning Silvia och Fröken Sug träffas inte bara i samband med familjehögtider utan även i andra sammanhang.

 • Fröken Sug blev tillsammans med en person i ätten Bernadotte och de är gifta än idag.

 • Författaren och journalisten Thomas Sjöberg medverkar i dokumentären. Det var han som skrev skandalboken "Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken".

 • Berth Milton Jr vill rentvå sitt namn och få rätt mot skattemyndigheten.

 • Berth Milton Jr tar hjälp av författaren och journalisten Thomas Sjöberg för att rentvå sitt namn.

 • Advokat Marko Tuhkanen försöker få resning för sin klient Berth Milton Jr i skattemålet.

 • Berth Milton Sr startade porrtidningen Private på 60-talet.

 • Kungen var en aktiv ung man med många damer i sitt umgänge innan han träffade drottning Silvia.

 • Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén medverkar i dokumentären och berättar om kungens kopplingar till män med makt.

 • Berth Milton Sr var känd för att ständigt fotografera, även vid sexfester. I dokumentären spekuleras det om att han fångat Carl XVI Gustaf på bild.

 • Porrkungen Berth Milton lever i något slags paradisexil på Mauritius.

 • Kungens koppling till Private och Berth Milton granskas i ett helt avsnitt av dokumentären "Svenska synden".

 • När kungen var ung kronprins gillade han att festa med kompisarna och självfallet fanns det kvinnlig fägring på festerna, något helt normalt men som porrdokumentären försöker antyda något med.

 • Kungen var en omsvärmad ungkarl i slutet av 60-talet.

 • Berth Miltons unga flickvän Michelle Holmgren försöker hjälpa honom i hans jakt på upprättelse.

 • Den fem delar långa porrdokumentären "Svenska synden" är i många stycken spekulativ.

 • Drottning Silvia står mycket nära Fröken Sug.

 • Här skymtar vi Fröken Sug och hennes make på tredje raden i kyrkan, strax bakom prinsessan Christina. Bilden togs i samband med dopet av prins Gabriel.

 • Drottning Silvia uppges vara mycket förtjust i Fröken Sug.

 • Drottning Silvia har länge varit medveten om Fröken Sugs tidigare karriär men drottningen har valt att inte beröra ämnet.

 • Fröken Sug och drottning Silvia delar intresset för kultur och konsthantverk.

 • Fröken Sug och hennes make i Slottskyrkan i samband med Te Deum-gudstjänst när kungen fyllde 70 år.

 • Kronprinsessan Victoria och Fröken Sug har setts otaliga gånger genom åren.

 • Här anländer Fröken Sug och hennes make till prinsessan Adriennes dop.

 • Den numera avlidne gangstern Mille Markovic berättar om det som han påstår är kungens sexfetisch i dokumentären.

 • Fröken Sug stod på höjden av sin porrkarriär 1977, fyra år senare var hon ingift i kungahuset.

 • Berth Miltons Sr kan, enligt dokumentären, fotograferat kungen i besvärande situationer.

 • Kungen skadas självfallet av porrdokumentären och avslöjandena kring kopplingen till Berth Milton och Fröken Sug. Bilder: TT och Viaplay

I en fem delar lång dokumentär som sänds på Viaplay skildras porrdirektörens uppgång och fall.

LÄS MER: Kungens hemliga sexfetisch avslöjad i tv

Tittarna får ta del av hur Berth Milton från sin exil på Mauritius försöker rentvå sitt namn och få resning i skattetvisten som innebär att han är skyldig svenska staten 500 miljoner kronor.

Berth Milton tar hjälp av advokat Marko Tuhkanen, 46, och medarbetare på hans advokatfirma i Haparanda, och journalisten och författaren Thomas Sjöberg, 60, som skrev skandalboken ”Carl XVI Gustav – Den motvillige monarken”.

Tillsammans försöker de reda ut alla de konspiratoriska teorier Berth Milton Jr hyser. Hela avsnitt tre av dokumentärserien blir en närgången skildring av den svenska kungen och hans kopplingar till porrimperiet Private.

LÄS MER: Kungen pekas ut i ny porrdokumentär

Berth Milton tog över företaget Private av sin numera framlidne far Berth Milton Sr. Han utvecklade bolaget som en gång startade världens första porrtidning i fyrfärg på 60-talet. Private listades på Nasdaq-börsen 1999 och blev snart ett miljardföretag.

Efter skattetvisten förlorade Berth Milton allt och nu vill han inte bara rentvå sitt namn, han vill även ha ett fett skadestånd från svenska staten.
– Allt du hört om mig de senaste 20 åren är lögner. Jag vill inte bli sedd som skattesmitare, jag vill rentvå mitt namn, säger Berth Milton.

Även porrdirektörens unga flickvän Michelle Holmgren, 29, deltar i kampen som Berth Milton hoppas ska ge honom en icke ringa ekonomisk kompensation.
 – Jag vill ha uppemot 200 miljoner euro, för det är så mycket det här har kostat mig, säger Milton i dokumentären till sin advokat Marko Tuhkanen.

I avsnittet om kungen börjar berättelsen 1966 när han tar studentexamen. Man beskriver den unge kronprinsen som en levnadsglad ung man ofta omgiven av vackra unga kvinnor.

LÄS MER: Porrfotografens lömska utpressning av kungen

Berth Milton har flera olika konspirationsteorier om vad han blivit utsatt för och han hävdar bland annat att det svenska kungahuset kan ha haft intresse av att krossa porrimperiet och dess direktör med hjälp av en korrupt och drogmissbrukande skattejurist på Skatteverket.

Många mer eller mindre hårresande påståenden förs fram utan några egentliga belägg. Berth Milton menar att det finns kopplingar mellan juristen och kung Carl Gustaf, 73.

I programmet framgår det att en konkret personkoppling faktiskt finns mellan kungen och skattejuristen. Den person som bevisligen anlitat skattejuristen i ett ärende har kända och belagda kontakter med både medlemmar i kungafamiljen och flera inflytelserika och mäktiga män som står nära kungen.
– Det här är en person som har utmärkta kontakter i många läger. Personen har varit djupt involverad i porrvärlden och är samtidigt nära bekant med flera av kungens kompisar, säger Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén, 43, som medverkar i dokumentären i rollen som kungaexpert. 

LÄS MER: Kungens okända koppling till porrindustrin

Journalisten intervjuas i dokumentären och han medger att programmakarna lyckas bevisa kopplingen mellan skattejuristen och kungen.
– De dokument som visas i programmet styrker att det finns en koppling mellan kungen och skattejuristen via den här personen. Därom råder ingen tvekan. Men vi bör ha i minne att bara för att kungen kan kopplas till både porrvärlden och juristen som Berth Milton anser sig förföljd av innebär inte det att hans konspiratoriska funderingar är bevisade, påpekar Daniel Nyhlén som bland annat författat en bok om prinsessan Madeleine, 36.

Berth Milton påstående att Sveriges statschef skulle kunna vara inblandad i konspirationen mot honom tas upp vid flera tillfällen i dokumentären.
– Är det så borde kungen abdikera, säger författaren Thomas Sjöberg.

Berth Milton berättar även i dokumentären om hur hans far Berth Milton Sr brukade arrangera tillställningar av ett speciellt slag.
– Min far organiserade sexfester med kungahuset och andra högt uppsatta personer, säger Berth Milton i serien.

LÄS MER: Allt om kungens hemliga porr-släkting "Fröken Sug"

Festerna arrangerades i slutet av 60-talet och i början av 70-talet men fick ett abrupt slut då en porrmodell med artistnamnet "Mademoiselle Baiser" som var tillsammans med Berth Milton Sr lämnade honom för en släkting till kungen. Porrmodellen var även känd under sitt artistnamn ”Fröken Sug”

Berth Milton Sr tog så illa vid sig att Fröken Sug lämnade honom för en Bernadotte att han slutade arrangera sexfesterna där medlemmar ur kungahuset brukade delta, påstås i dokumentären.

Fröken Sug gifte sig sedermera med kungens släkting och de är lyckligt gifta än idag. Berth Milton Sr såg dock till att informera media om kvinnans bakgrund som porrmodell och Aftonbladet skrev om skandalen på den tiden det begav sig.
– Till slut lyckade de få min far tyst. Jag vet inte hur de gjorde, om det var med pengar, spekulerar Berth Milton i dokumentären.

LÄS MER: Silvias innerliga vänskap med porrstjärnan "Fröken Sug"

Stora delar av avsnitt nummer tre i dokumentärserien bygger även på skandalboken ”Den motvillige monarken”. I efterbörden av boken som kom ut i november 2010 framkom att den serbiske, numera avlidne, gangstern Mille Markovic påstod sig ha bilder på kungen i sexsammanhang.

Bilderna visade sig senare vara en förfalskning. Ett faktum som Thomas Sjöberg vänder till sin fördel i dokumentären genom att spekulera om att det kan varit en medveten strategi från personer i kungens omgivning.
– Bilderna sänkte Markovics trovärdighet och i någon mån min trovärdighet, säger Thomas Sjöberg som inte vill utesluta att Markovic dubbelspelat och fått betalt för att läcka falska bilder som sedan skulle avslöjas – allt för att undergräva skandalbokens trovärdighet där Markovic utgjorde en av huvudkällorna.

Intervjuer med Mille Markovic visas i dokumentären där han hävdar att han varit inblandad i att arrangera sexfester där kungens speciella fetisch ska ha tillfredsställts.
– Tjejerna var utklädda till receptionister, det går kungen i gång på, säger den serbiske gangstern som sköts ihjäl utanför sin bostad den 23 januari 2014 i Ulvsunda i Bromma i västra Stockholm. Mordet på Markovic är fortfarande olöst.

LÄS MER: Kungafamiljen skakas av porrbilderna

Berth Milton Sr inledde sin porrkarriär som fotograf och han fotograferade ständigt och jämnt – kameran var alltid med honom, berättas i programmet.
– På alla fester han gick på tog han bilder som en galning. Så om någonting gick snett sedan kunde han använda bilderna som vapen. Bilderna han tog kunde han sedan använda som verktyg, säger Berth Milton Jr i dokumentären.

Sedan spekulerar han om att vad han hans far kan ha tagit för bilder.
– Kanske han har komprometterande bilder på kungen eller hans vänner, menar Berth Milton.

Bilder som sedan kan ha använts i utpressningssyfte. I programmet finns inga belägg för att några känsliga bilder på kung Carl Gustaf i porrsammanhang ska förekomma än mindre att några sådana bilder använts i något slags utpressningssyfte.

LÄS MER: Molly Sandén berättar om sina heta känslor för den unga TV4-kvinnan

Även författaren Thomas Sjöberg är inne på samma spår.
– Kanske hade han sådana bilder som kunde utgöra en potentiell fara för kungens och hans följe, säger Thomas Sjöberg.

Det framgår inte heller på vilket sätt kungen i sådana fall ska ha utpressats och själva syftet med utpressningen ter sig tämligen långsökt i dokumentären. I vilket fall är det självfallet en mardröm för kungen att han ens nämns i den här typen av sammanhang och att spekulationer av det här slaget förs fram oemotsagt och utan några egentliga belägg.

LÄS MER: Laila Bagges hemliga föryngringsmetod

En stor del av avsnitt tre om kungen och kungahuset ägnas åt Fröken Sug som sedan början av 80-talet tillhör familjen Bernadotte.

Kvinnan är med på alla kungliga högtidssammankomster som bröllop och dop. När prins Gabriel, 1, döptes satt Fröken Sug på tredje raden i kyrkan, snett bakom kungens syster prinsessan Christina, 75.
– Hennes bakgrund i porrbranschen är ingen hemlighet för de kungliga men de har valt att bortse från den. Alla kan göra misstag när man är yngre och hon är en förtjusande person och drottning Silva tycker om henne mycket, säger en person med insyn i hovet till Stoppa Pressarna.

Genom åren har Silvia och Fröken Sug setts i otaliga sammanhang och de delar bland annat ett stort intresse för kultur.
– Silvia har aldrig någonsin berört vad kvinnan i fråga ägnade sig åt innan hon blev en medlem av kungafamiljen. Det hör till en god uppfostran att man inte generar personer i sin omgivning, det finns ingen dramatik i det här, säger Stoppa Pressarnas källa.

LÄS MER: Chris nya svek mot prinsessan Madeleine

1977 stod Fröken Sug på toppen av sin porrkarriär med grova sexbilder i tidningen Private – fyra år senare var hon ingift i det svenska kungahuset.

Fröken Sugs något annorlunda bakgrund har inte varit någon hemlighet för medlemmarna i kungafamiljen och personalen vid hovet. Men själva omfattningen och grovheten i porren har inte varit känt i detalj.
– Visst har det tisslats och tasslats i korridorerna, det skrevs ju en del om redan då de gifte sig men att det var så här grovt hade i vart inte jag en aning om. Den här typen av porravslöjanden undergräver självfallet monarkin, det är bekymmersamt säger en mångårif medarbetare vid hovet till Stoppa Pressarna. 

Fröken Sug har alltid blivit varmt välkomnad och mottagen av kungafamiljen.
– Hennes bakgrund i porrbranschen är ingen hemlighet för de kungliga men de har valt att bortse från den. Alla kan göra misstag när man är yngre och hon är en förtjusande person och drottning Silva tycker om henne mycket, säger en person med insyn i hovet till Stoppa Pressarna.

LÄS MER: Ola-Connys stora kärlekssorg efter det inställa bröllopet

Fröken Sug bjuds in till alla kungliga familjesammankomster som bröllop och dop och hon har träffat kronprinsessan Victoria, 41, vid otaliga tillfällen. Ja, i skämtsamma sammanhang kallas kvinnan även ibland för "Miss M" i familjen, vilket syftar på hennes porrnamn Mademoiselle Baiser.

Viaplays dokumentär har helt klart rört upp känslorna vid hovet och flera anställda har tagit illa vid sig. Efter att skandalerna och skriverierna kring boken ”Den motvillige monarken” lagt sig har hovpersonalen levt i förvissningen att den här typen av negativ uppmärksamhet kring de kungliga var avklarat en gång för alla.
– Dokumentären är spekulativ och snaskig och jag avser inte bevärdiga den med någon kommentar, säger en anställd vid hovet innan hen slänger på luren när Stoppa Pressarna ringer.

LÄS MER: Anna Ankas dramatiska livsförändring efter den stora sorgen

Vissa av uppgifterna i dokumentärserien är dock värda att ta på allvar och för en del av uppgifterna föreligger ett oavvisligt allmänintresse vilket gör det både befogat och angeläget att journalistiskt granska och rapportera om de då det är allvarliga anklagelser och påståenden som förs fram mot vår monark.

I dokumentärseriens femte och sista avsnitt knyts historien om kungen i vissa avseenden ihop. Teorin att kungen på något sätt, via den bevisade personkopplingen till skattejuristen, ska ha initierat skattemålet som blev Berth Miltons fall avvisas av advokat Marko Tuhkanen. Han avfärdar teorin då han anser att det inte går att bevisa kungens inblandning.

Stoppa Pressarna har i artikelserien ”Kungen och porren” i åtta delar redovisat vad som framkommer i dokumentärserien ”Svenska synden”. Även om man som normalbegåvad tittare inser att en hel del kan upplevas som lösa påhitt och tankespöken så är det svårt att vända blad när man smutsats ned fullständigt. Det har nu blivit en verklighet för kungen och hans familj. 

LÄS MER: Paolo Robertos heta morgonmys med unga flickvännen

– Det är tyvärr så att den här typen av uppgifter förändrar hur folk betraktar monarkin, en institution som kungahuset har inte råd med att förknippas med dylika perversioner. Det är som med katolska kyrkan, alla pedofilskandaler har skadat trossamfundet för alltid. Det här är riktigt illa och frågan är om kungahuset kan tiga sig ur den här skandalen den här gången, säger en numera pensionerad hovexpert till Stoppa Pressarna.

Stoppa Pressarna har utan framgång sökt Fröken Sug.

LÄS MER: Carina Bergs fasansfulla kris med maken
LÄS MER: Malin Berghagens udda kärlekshyllning överraskar följarna
LÄS MER: Intima bilderna på John Lundvik och mystisk blondin väcker frågor

VI AVSLÖJAR: "De blir förknippade med perversioner!"

Kommentera: Porrskandalen skadar monarkin svårt

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Gustav Mandelmann avslöjar sina självmordsplaner

Mörka tankar.
Nu avslöjar Gustav Mandelmann att han är bipolär och umgås med funderingar på hur han ska ta livet av sig.
TV4-bonden får dock ett fint stöd av sin hustru och en god vän som är psykiatriker.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Victorias parterapi med Daniel misslyckades

VI AVSLÖJAR:

Kronprinsessparet överväger skilsmässa!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Drottning Silvias oro för ensamma väninnan

BILD-EXTRA:

Teaterdrottningen tröstar sig med ostron och champagne!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Så drabbas prins Daniel av en skilsmässa med Victoria

VI AVSLÖJAR: Allt är redan bestämt! 

Kungligt

Prinsessan Sofias och Carl Philips oväntade babylycka

EXTRA: Nu växer familjen!

Kungligt

Uppgift: Kronprinsessan Victoria hotar med skilsmässa

VI AVSLÖJAR: "Kronprinsessan har fått nog av Daniels svek!"

Prins Andrew åtalas för våldtäkt i USA

EXTRA:

Flickan var bara 17 år när övergreppet påstås ha skett!

Silvias smarta drag under Victorias kris med Daniel

VI AVSLÖJAR: Drottningens personliga plan för dottern!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Prins Daniels första ord om krisen med Victoria

VI AVSLÖJAR: "Jag är ju van!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Silvias oväntade koppling till Federleys pedofilskandal

VI AVSLÖJAR:

Drottningens äckel över ”Björbo-” och ”Volvopedofilen”
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Efter bråket: Victoria och Daniel har skilda sovrum

EXTRA:

"Det är många som har reagerat på det!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Silvia i chock: kungens hemliga böjelse avslöjad

EXTRA: Hängav sig lystet mitt framför drottningen!

Så ska prins Andrew slippa våldtäkts-rättegången

EXTRA: Kungligheten gör allt för att komma undan!

Så kör prinsessan Madeleine över maken Chris

VI AVSLÖJAR: ”De är lite grann som Selma och Lilla Fridolf!”

Drottning Silvias förtvivlan efter dramat i jul

VI AVSLÖJAR: Allt ställdes på kant! 

Hovet i panik efter prins Daniels nya sjukdom

VI AVSLÖJAR: Vidtog flera drastiska åtgärder!

Nya beskedet till prinsessan Madeleine från Chris O'Neill

VI AVSLÖJAR: Sanningen kom fram på natten till julafton!

Inkräktare med vapen tog sig in hos drottning Elizabeth

EXTRA: Monarken skulle precis träffa prins Charles!

Prins Daniel sjuk igen – hovets nya besked

EXTRA: Kungligheten tvingad till smittskyddsåtgärder!

Victorias vackra vintersuccé överraskade etablissemanget

EXTRA: Kronprinsessans storstilade entré går till historien!

Prinsessan Madeleines stora lycka efter återföreningen

BILD-EXTRA: Äntligen lycklig med Chris O'Neill igen!

Kungen i sexhärva – avslöjad på nätet

VI AVSLÖJAR: Brittisk media exponerar allt! 

Prins Carl Philip korvchockad av Mia Skäringer

EXTRA: Okända mötet i kuliserna spårade ur!

Prins Daniels dolda liv avslöjat av utländsk press

EXTRA: Nu väcks minnena till liv igen!

Äntligen – prinsessan Madeleines stora familjelycka

EXTRA: Stor glädje i familjen! 

Nya helvetet för kungen – skandalen skakar om

EXTRA: Sanningen bakom det svarta spelet!

Skandal: Här flyr kungen in på Nobel-festen

VI AVSLÖJAR: Kungafamiljen helt bortgjord!

Silvia i chock: Homosexdrama på slottet avslöjat

VI AVSLÖJAR: Släktingen upptäckt med annan man! 

Prinsessan Madeleines glädjebesked inför jul

VI AVSLÖJAR: Äntligen lite lycka efter krisen med Chris!

Bilden avslöjar drottning Silvias hemliga böjelse

VI AVSLÖJAR: Den vackra kungligheten kan helt enkelt inte få nog!

Carl Philip och Sofia anklagas för slarv

EXTRA: Dramatik och upprörda känslor!

Chockbilden på kungen väcker oro vid hovet

VI AVSLÖJAR: "Nu måste någon agera!"

Victorias härliga dag med Estelle och Oscar

EXTRA: En historisk upplevelse!

Madeleines och Chris intima hemlighet avslöjad

EXTRA: Den andra kvinnan i prinsessmakens liv berättar allt! 

Victorias nya chockutseende väcker ilska

EXTRA: Kronprinsessan helt förändrad! 

Kungens glädje efter miljonvinsten i Bingolotto

EXTRA: "Det var otroligt kul!"

Prinsessan Madeleines nya liv utan Chris O'Neill

EXTRA: "Det är viktigt för henne att stå på egna ben!"

Kronprinsessan Victoria mystiskt försvunnen – sågs senast i Solna

EXTRA: "Mycket märkligt och illavarslande!"

Finsk man kött-flörtade oblygt med kung Carl Gustaf

EXTRA: "Var och en gör förstås som de vill!"

Prinsessan Madeleines skarpa krav på Chris

VI AVSLÖJAR: "Jag är så innerligt trött på honom!"

tisdag 18 januari 2022