Mest läst just nu:

Prins Andrew åtalas för våldtäkt i USA

En riktig rysare.
Det blir en våldtäktsrättegång mot prins Andrew.
Den brittiske kungligheten lär få det svettigt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2022-01-12 kl 16:05 |

ProvaPremium

En domare i USA, Lewis Kaplan, har fällt sitt avgörande – han godkänner civilrättsliga målet mot prins Andrew, 61.

Det är australiensiska Virginia Giuffre, 38, som anklagar kungligheten för att ha våldtagit henne när hon endast var 17 år.

Bild 1 av 7

Nu blir det ett civilrättsligt åtal mot prins Andrew. Virginia Giuffre anklagar kungligheten för att ha våldtagit henne vid tre tillfällen när hon var 17 år.

Bild 2 av 7

Prins Andrew höll sig länge undan från att bli delgiven men till slut gick det inte längre och nu blir det åtal.

Bild 3 av 7

Prins Andrew är drottning Elizabeths "favoritson" men han tvingades bort från alla sina uppdrag av mamma efter att anklagelserna kom.

Bild 4 av 7

Prins Andrew har hållit sig undan sedan skandalen briserade.

Bild 5 av 7

Prins Andrew anklagas för att ha haft sex med Virginia Roberts Giuffre när hon bara var 17 år. Prinsen träffade flickan genom Jeffrey Epstein.

Bild 6 av 7

Prins Andrew och Jeffrey Epstein var nära vänner.

Bild 7 av 7

Jeffrey Epstein tog livet av sig i häktet. Hans ex-flickvän befanns nyligen skyldig till trafficking, snart meddelas hur långt hennes straff blir.

Den brittiske kungligheten försökte få målet ogiltigförklarat – men förgäves.

Det kan bli en jobbig och pinsam vår inte bara för prins Andrew utan för hela det brittiska kungahuset. Även om det kanske inte är så sannolikt att prinsen döms för våldtäkt lär flera känsliga detaljer komma fram.

Virginia Giuffres advokater har redan begärt läkarintyg från prins Andrew där hans påstående om att han under den aktuella perioden i sitt liv inte kunde svettas på grund av en medicinsk åkomma. En del i kvinnans berättelse handlar om att han svettades ymnigt på henne när han påstås ha förgripit sig på henne.

Domaren Lewis Kaplan, 77, hade till uppgift att avgöra om det civilrättsliga åtalet mot kungligheten är befogat eller ej. Domaren tycker inte att prins Andrews advokater har lyckats bevisa att stämningsansökan mot kungligheten bryter mot lagen, rapporterar TT, skriver Aftonbladet.

Virginia Giuffre kom 2009 överens med den numera avlidne pedofilmiljardären Jeffrey Epstein om att hon inte skulle stämma honom eller personer som var kopplade till honom.

För överenskommelsen med Jeffrey Epstein fick hon 500 000 dollar.

Prins Andrew ska ha haft sex med Virginia Giuffre Roberts vid tre tillfällen. En gång hemma hos Epstein i New York, en gång på miljardärens privata ö i Karibien och en gång hemma hos prins Andrew i London.

Prins Andrew nekar helt till anklagelserna.