Prins Carl Philip i fräck bedrägerihärva

Ett fult och fräckt bedrägeri.
Prins Carl Philip har utnyttjas för brottsliga syften.
En förslagen bedragare har utgivit sig för att vara kungligheten och på så sätt lurat till sig pengar – hovet ser mycket allvarligt på det inträffade som nu är polisanmält.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2021-02-11 kl 07:29 |

ProvaPremium

Det förekommer att de kungliga blir utnyttjade i olika sammanhang.

Ofta kan det vara oseriösa företag som på något sätt ser till att associera sig med kungahuset i reklamsammanhang.

Bild 1 av 3prins carl philip bedrageri stor 3 - Stoppa Pressarna

Prins Carl Philip har dragits in i en otäck bedrägerihärva.
Bild 2 av 3prins carl philip bedrageri stor1 1 - Stoppa Pressarna

En bedragare utger sig för att vara prins Carl Philip och ber om pengar till olika kungliga event. Nu stöttas prinsen av sin vackra hustru.
Bild 3 av 3prins carl philip bedrageri stor2 1 - Stoppa Pressarna

Jurymedlemmen prins Carl Philip tillsammans med Ludwig Tjörnemo, vinnare i tävlingen Årets Kock 2020 som avgjordes utan publik på grund av coronapandemin.

Att de kungliga blir utnyttjade i rena bedrägerihärvor är mer ovanligt. Men nu har prins Carl Philip, 41, utnyttjats skamlöst i ett bedrägeri.

En person har lurat till sig tiotusentals kronor genom att låtsas vara den populäre prinsen, rapporterar den internationella sajten Royal Central som skriver om kungligheter.

Det är via meddelandeappen WhatsApp som bedragaren har antagit identiteten av prins Carl Philip och skickat meddelande där han talar om att anordna kungliga event och samtidigt bett om sponsorbidrag. Bedragaren har använt sig av förfalskade bilder på ett pass för att övertyga mottagaren om att han verkligen är prinsen.