- Senaste nytt från kändispressen

Prins Daniel djupt skakad av kokainryktet

Prins Daniel har hamnat i en riktig härva av kokainrykten. 
Efter en middag på Stureplan har kungligheten dragits in i en drogkontrovers med en känd nattklubbschef.
Hovet följer utvecklingen diskret och är skakade över skandalbilden som togs i en våning på Östermalm.  

Prins Daniel, 47, var en enkel kille i trucker-keps och jeansväst när han träffade kronprinsessan Victoria, 43. Men efter att Ockelbo-grabben blev kunglig har han skaffat sig nya vanor och nya vänner. 

Kungligheten umgås gärna med Stureplansprofiler och kändisar samtidigt som han smörjer kråset på guldkrogar som Sturehof och Teatergrillen. Men det finns risker med prinsens nya glamourösa liv i Stockholms så flådiga jetsetvärld. 

 • Prins Daniel har dragits in i en drogkontrovers med en känd nattklubbschef vars bild publicerats i sociala medier.

 • Prins Daniel uppges vara mycket skakad över att att figurera i sammanhanget där det spekuleras om kokain.

 • Det är prins Daniels gode vän nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom som har publicerat bilden som nu väcker stor uppståndelse i kändisvärlden.

 • Här är Kristoffer Ahlboms bild på Instagram. I förstone ter det sig som en något sorglig illustration av den frånskilde nattklubbschefen något kanske torftiga liv.

 • Studerar man bilden närmare ser man något som kan påminna om kokain. Så långt kan det vara ett utslag av Ahlboms något ifrågasatta humor.

 • Studerar man bilden närmare ser man dock "rester" av det vita pulvret på andra ställen. Det har fått många att bli misstänksamma? Är bilden ett skämt?

 • Kristoffer Ahlbom visar gärna upp sin vänskap med prins Daniel på sitt Instagram-konto. Hovet är inte roade av att kungligheten nu associeras med Ahlboms omstridda bild som har fått viral spridning bland kändisar kring Stureplan.

 • Här tar Ahlbom återigen chansen att visa upp sitt umgänge med prins Daniel.

 • Ahlbom visar sig gärna med kungligheter. Här är det prins Carl Philip som nyttjas i Ahlboms personliga varumärkesbyggande.

 • Här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med en dömd kokainbrottsling. Oj då!

 • Och här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med en dömd sexbrottsling. Oj, igen!

 • Här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med sin dåvarande hustru Sofia Rahm.

 • Kristoffer Ahlboms bröllop med hustrun Sofia Rahm var 2014 års mest kändisspäckade. Kort efter skilsmässan lämnade hustrun dock nattklubbschefen.

 • Per Gunne, tidigare vice vd på Stureplansgruppen, med nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom. Stureplansgruppen har en stenhård drogpolicy och att en av dess mest profilerade medarbetare möjligen har skämtat om kokain lär få konsekvenser.

 • Här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med modellmamman Mika Kjellberg och kändis-hangarounden Camilla Olsson.

 • Kristoffer Ahlboms bild med den vita linan ligger kvar på hans Instagram-konto trots den virala spridning den fått och det faktum att diskussionens vågor går höga om huruvida det är ett skämt eller om det som ser ut som kokain kom med på bilden av misstag.

 • Kronprinsessan Victoria stöttar nu prins Daniel som rimligen borde överväga vilka han väljer att umgås med.

 • Prins Daniel uppges vara djupt skakad över att han nu dragits in i en härva där det spekuleras om kokain på köksbordet.

 • "Glöm inte att Daniel kommer från Ockelbo, du kan göra honom till prins och klä upp honom men innerst inne är han en lättimponerad bonnapojk, han tycker Ahlbom-typer är lite coola att umgås med", säger en pensionerad hovexpert till Stoppa Pressarna. Bilder: TT och Instagram

Prinsens gode vän, nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom, 48, har genom en obetänksam bild startat en lavin av rykten. Det är en riktig härva som nu skakar det svenska hovet. 

LÄS MER: Bild-Extra: Sean Banans hemliga knarkgömma

Kristoffer Ahlbom är en av Stureplans mäktigaste personer. Den dynamiske nattklubbschefen har i många år varit tongivande inom restaurangkoncernen Stureplansgruppen, som på senare tid fått skarp kritik på grund av det omdömeslösa festandet under coronapandemin på deras krog Spy Bar.

Ahlbom har under många år fungerat som chef och ansikte utåt för en rad av Stureplans nattklubbar, däribland V på Sturecompagniet, som anses vara det kanske mest exklusiva innestället i Stockholm.

Nu kan han dock riskera både sitt jobb och fina vänskap med prins Daniel – och detta efter en mycket omtvistad bild han publicerat på sina sociala medier.

Instagram har Kristoffer Ahlbom lagt ut ett fotografi som i förstone tedde sig något prosaisk, både till sin komposition och med den tillhörande texten:
– Ensam söndagsmiddag, skriver nattklubbschefen intill en bild med makaroner, köttbullar, ketchup och en liter mellanmjölk.

Bilden ter sig harmlös och närmast lite sorglig i all sin torftighet.

Man får nästan intrycket av att Ahlbom går lite med håven för att möta sympatier kring sitt eventuella ensamma och innehållslösa liv – han blev lämnad av sin hustru kort efter att de gift sig vid ett extremt kändisspäckat bröllop i augusti 2014.

LÄS MER: Fredrik Reinfeldts nya smäll efter kokainskandalen

Men vid en närmare anblick ser man tydligt något som påminner om en lina med kokain på köksbordet. Just den detaljen är det prekära i sammanhanget. 

Givetvis så kan man uppfatta det hela som ett lite speciellt skämt – det är inte helt ovanligt att Kristoffer Ahlbom emellanåt (med varierande framgång) försöker skoja till det på sina sociala medier. Men detaljgranskar man bilden ytterligare så väcks fler frågor till liv. 

På bilden syns nämligen några enstaka vita korn som ligger utplacerade en bit från den vita linan.
– När man krossar kokain, med typ ett kontokort, är det lätt att det sprätter iväg några smulor eller ”rester”. Men om du arrangerar en skämtbild är du inte så försåtlig att du placerar ut några ”rester”. Jag är helt övertygad om det kan vara kola och att det där vita pulvret hamnade på bilden av misstag, berättar en erfaren kokainist och nattklubbsbesökare för Stoppa Pressarna.

Mannen har länge regelbundet besökt Stureplansgruppens krogar och är bekant med nämnda nattklubbschef. Han vill däremot inte säga något om han hyser någon vetskap huruvida Kristoffer Ahlbom partajar till det "lite extra" ibland.
– Nä du, det får du inte ur mig, jag skulle aldrig drömma om att gola ner (”gola ner” betyder skvallra, reds. anm.) någon, oavsett om det är en vän eller fiende. Det strider helt mot etiketten, säger mannen.

LÄS MER: Dan Ekborgs skilsmässokaos med unga Emma förvärras

På Kristoffer Ahlboms Instagram-konto ligger bilden kvar och just nu cirkulerar den i kändis- och innekretsarna i Stockholm där den av olika skäl har blivit en stor snackis. Vilka väljer Stoppa Pressarna av pressetiska skäl inte att gå in på. 

Flera personer med starka kopplingar direkt till Stockholms nattliv har hört av sig till Stoppa Pressarna och tipsat om bilden med det vita pulvret som syns bredvid Ahlboms tallrik. En vän till Ahlbom hävdar dock att Instagram-inlägget är ett utslag av ”hans sjuka humor”.

Det som gör det än mer känsligt är det faktum att Kristoffer Ahlbom arbetar för Stureplansgruppen som säger sig ha en nolltolerans mot droger. Företaget har exempelvis tidigare sparkat en mycket ämabel och duglig nattklubbschef som åkte fast för kokain – trots att han troligen fått i sig drogen via en spetsad drink.

Som lök på laxen har nu även kungahuset och prins Daniel dragits in i härvan.

Kristoffer Ahlbom har vid flera tillfällen umgåtts med prinsen – något som nattklubbschefen, inte utan illa dold stolthet, visat upp på sina sociala medier.

LÄS MER: Hotet mot Carolina Gynnings kärlek med unge Viktor

På sitt Instagram-konto mixar Ahlbom förtjust bilder av sig själv med en rad olika kändisar, som likt samlarkort sprids till hans följare. Nattklubbschefen försitter med andra ord inte en chans att glänsa med sina celebra gäster. 

Ahlbom är speciellt förtjust i att synas med kungligheter. Förutom prins Daniel stoltserar han med flera andra medlemmar i kungahuset, däribland prinesessan Madeleine, 37, och prins Carl Philip, 41, som han ömt håller armen om. 

Kristoffer Ahlbom uppges även haft en nära, närmast intim relation, med prinsessan Sofia, 35, vilket naturligtvis i dag bör vara generande för hovet. 

Det sista kungahuset behöver är kopplingar till en värld där man inte riktigt vet vem som gör vad, hur eller när. Och där man uppenbarligen tar kokain på ett skämtsamt sätt. 

Enligt uppgift till Stoppa Pressarna är hovet varse den diskussion som förekommer kring den känsliga bilden, men än så länge har man valt att följa det hela på avstånd och inte intervenera på något sätt.

Man uppges dock vara bekymrade över prins Daniels kanske inte helt lämpliga val av umgänge och skulle helst se att omdömeslösa bilden plockas bort. 
– Glöm inte att Daniel kommer från Ockelbo, du kan göra honom till prins och klä upp honom men innerst inne är han en lättimponerad bonnapojk, han tycker "Ahlbom-typer" är lite coola att umgås med. Då kan det bli så här, säger en pensionerad hovexpert till Stoppa Pressarna.

Det är dock ingen vågad gissning att Kristoffer Ahlbom inte är välkommen på Haga slott framgent.

LÄS MER: Dan Ekborgs skilsmässokaos förvärras

Enligt Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare är prins Daniel skakad över att bli indragen i härvan kring skandalbilden. 
– Bara misstanken att sammankopplas med kokain, även om det skulle vara i ett skämtsamt sammanhang, är fruktansvärt. Drogmissbruk är inget som varken Daniel eller Victoria vill förknippas med, säger en hovkälla. 

Känner du till något mer om Kristoffer Ahlbom och den omdiskuterade bilden? Har du kanske bilder eller vet du något mer? Tipsa Stoppa Pressarna här. Du är självfallet anonym i enlighet med grundlagen och allt som leder till publicering arvoderas rikligt.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!

LÄS MER: Bingo Rimér stoppad av polisen efter tinder-dejt
LÄS MER: SVT-stjärnan dumpade älskaren efter homosexskandal
LÄS MER: Prins Daniel hastigt insjuknad med coronasymptom

VI AVSLÖJAR: Här är mobil-bilden hovet vill stoppa!

Kommentera: Prins Daniel djupt skakad av kokainryktet

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Hanna Hedlunds utseendechock efter skilsmässan

Hanna Hedlund överraskar – rejält.
Den nyseparerade sångerskan väljer att helt förändra sitt utseende.
Hon gör allt för att gå vidare efter den sorgliga skilsmässan från Martin Stenmarck.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Prins Daniels tuffa comeback efter sjukdomen

EXTRA:

Kungligheten lyckades ta sig igenom prövningen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Ny katastrof för prins Harry och Meghan

EXTRA:

"De anklagar drottning Elizabeth!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Kronprinsessan Victorias mentor i krislunch

BILD-EXTRA: "Det var en allvarlig stämning och de talade lågmält!"

Kungligt

Prins Andrew stämd för våldtäkt av 17-årig flicka

EXTRA: Avtalet som ska fria kungligheten!

Kungligt

Kungens nära vän hastigt avliden

EXTRA: Affärsmannen Tim Genetay kände monarken sedan 60-talet!

Chris O'Neills mystiske dubbelgångare i Marbella

BILD-EXTRA:

Jetset-svenskarnas förvirring på spanska solkusten!

Prinsessan Madeleines mardrömsbesked efter semestern med Chris

EXTRA: Hovet bekräftar den tråkiga nyheten!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Prinsessan Sofia hedrade sin döda vän på dopet

EXTRA: Hela kyrkan rördes till tårar!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Prins Harry attackerad av Meghans pappa

EXTRA:

"Du är körd!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Fergies försvar av prins Andrew efter sexanklagelserna

EXTRA:

"Han kommer berätta!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Prinsens pirriga möte med Benjamin Ingrosso

VI AVSLÖJAR: Daniel kan inte få nog av Benji Boy!

Experten tyder Chris O'Neills kroppsspråk med kungafamiljen

VI AVSLÖJAR: "Det är plågsamt att se!"

Prinsparets skarpa markering mot kungafamiljen

EXTRA: "Det här är oerhört känsligt och sorgligt!"

Chris iskyla mot prinsessan Madeleine efter återföreningen

EXTRA: "Han tittade knappt på henne!"

Kronprinsessan Victorias lyxdröm i skärgården

EXTRA: Bygger fyra hus och swimmingpool!

Prins Williams avsky mot Meghan Markle avslöjad

EXTRA: "Den där jäkla kvinnan!"

Så firar kronprinsessan Victoria midsommar i år

EXTRA: Därför blir det extra festligt för de kungliga!

Kungen visar upp sitt nya vrålåk för miljoner

EXTRA: "Jag tycker det är väldigt skojigt att åka bil!"

Meghan Markles nya attack på kungafamiljen

EXTRA: Amerikanskan kräver svar punkt för punkt!

Prins Harrys raseri mot prins Charles

EXTRA: Reagerade på pappas "svenska manöver"!

Chocken: Prinsessan Madeleine tillbaka i Sverige

EXTRA: Maken Chris lyser med sin frånvaro!

Kronprinsessan Victorias skarpa markering mot Peter Jihde

EXTRA: "Hennes sätt att tänka och jobba!"

Meghan Markle utsatt för ny attack av pappa

EXTRA: Thomas Markle skräder inte orden!

Kronprinsessan Victoria attackerad av serietecknare

EXTRA: "Olämpligt med hänsyn till smittorisken!"

Otäcka dödshotet mot drottning Margrethe

EXTRA: 45-årig man gripen av polis!

Prinsessan Estelles nya spännande uppdrag

BILD-EXTRA: Unga kungligheten syns allt mer!

Kronprinsessan Victorias annorlunda dag

BILD-EXTRA: Plötsliga förändringen som förvånande!

Madeleines oväntade revansch mot Chris

VI AVSLÖJAR: "En tydlig markering!" 

Prinsessan Madeleines mardrömsbesked i SVT

EXTRA: "Hovet borde titta på det här!"

Madeleines tuffa beslut – ska hon lämna Chris?

EXTRA: "Till slut går det inte längre!"

Prinsessan Madeleines fina kärleksgåva från Chris

EXTRA: "Kostar över 100 000 kronor!"

Silvia i chock: nära vännen allvarligt skadad

VI AVSLÖJAR: Drottningen informerades först av alla!

Stora oron för prinsessan Sofia efter skandalen

VI AVSLÖJAR: "Det är oerhört pinsamt!" 

Victorias hemliga plan med Oscar och Estelle

VI AVSLÖJAR: Saningen bakom de sockersöta bilderna! 

Prins Harry erkänner: "Jag tog droger"

EXTRA: Nu avslöjas den mörka sanningen om kungligheten!

Prinsessan Madeleine förkrossad efter Chris svek

VI AVSLÖJAR: "Situationen är ohållbar!"

Prins Harrys nya attack på prins Charles väcker ilska

EXTRA: Den här gången kan han ha gått för långt!

Victorias fina stöd till Sofia efter skandalen

VI AVSLÖJAR: Backar upp svägerskan i svåra stunden!

Carl Philip förkrossad över Sofias sexsvek

VI AVSLÖJAR: "Hela födelsedagen är förstörd!"

Älskarna på prinsessan Sofias heta sexlista

VI AVSLÖJAR: Här är männen alla snackar om! 

tisdag 21 september 2021