- Senaste nytt från kändispressen

Prins Daniel djupt skakad av kokainryktet

Prins Daniel har hamnat i en riktig härva av kokainrykten. 
Efter en middag på Stureplan har kungligheten dragits in i en drogkontrovers med en känd nattklubbschef.
Hovet följer utvecklingen diskret och är skakade över skandalbilden som togs i en våning på Östermalm.  

Prins Daniel, 47, var en enkel kille i trucker-keps och jeansväst när han träffade kronprinsessan Victoria, 43. Men efter att Ockelbo-grabben blev kunglig har han skaffat sig nya vanor och nya vänner. 

Kungligheten umgås gärna med Stureplansprofiler och kändisar samtidigt som han smörjer kråset på guldkrogar som Sturehof och Teatergrillen. Men det finns risker med prinsens nya glamourösa liv i Stockholms så flådiga jetsetvärld. 

 • Prins Daniel har dragits in i en drogkontrovers med en känd nattklubbschef vars bild publicerats i sociala medier.

 • Prins Daniel uppges vara mycket skakad över att att figurera i sammanhanget där det spekuleras om kokain.

 • Det är prins Daniels gode vän nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom som har publicerat bilden som nu väcker stor uppståndelse i kändisvärlden.

 • Här är Kristoffer Ahlboms bild på Instagram. I förstone ter det sig som en något sorglig illustration av den frånskilde nattklubbschefen något kanske torftiga liv.

 • Studerar man bilden närmare ser man något som kan påminna om kokain. Så långt kan det vara ett utslag av Ahlboms något ifrågasatta humor.

 • Studerar man bilden närmare ser man dock "rester" av det vita pulvret på andra ställen. Det har fått många att bli misstänksamma? Är bilden ett skämt?

 • Kristoffer Ahlbom visar gärna upp sin vänskap med prins Daniel på sitt Instagram-konto. Hovet är inte roade av att kungligheten nu associeras med Ahlboms omstridda bild som har fått viral spridning bland kändisar kring Stureplan.

 • Här tar Ahlbom återigen chansen att visa upp sitt umgänge med prins Daniel.

 • Ahlbom visar sig gärna med kungligheter. Här är det prins Carl Philip som nyttjas i Ahlboms personliga varumärkesbyggande.

 • Här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med en dömd kokainbrottsling. Oj då!

 • Och här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med en dömd sexbrottsling. Oj, igen!

 • Här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med sin dåvarande hustru Sofia Rahm.

 • Kristoffer Ahlboms bröllop med hustrun Sofia Rahm var 2014 års mest kändisspäckade. Kort efter skilsmässan lämnade hustrun dock nattklubbschefen.

 • Per Gunne, tidigare vice vd på Stureplansgruppen, med nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom. Stureplansgruppen har en stenhård drogpolicy och att en av dess mest profilerade medarbetare möjligen har skämtat om kokain lär få konsekvenser.

 • Här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med modellmamman Mika Kjellberg och kändis-hangarounden Camilla Olsson.

 • Kristoffer Ahlboms bild med den vita linan ligger kvar på hans Instagram-konto trots den virala spridning den fått och det faktum att diskussionens vågor går höga om huruvida det är ett skämt eller om det som ser ut som kokain kom med på bilden av misstag.

 • Kronprinsessan Victoria stöttar nu prins Daniel som rimligen borde överväga vilka han väljer att umgås med.

 • Prins Daniel uppges vara djupt skakad över att han nu dragits in i en härva där det spekuleras om kokain på köksbordet.

 • "Glöm inte att Daniel kommer från Ockelbo, du kan göra honom till prins och klä upp honom men innerst inne är han en lättimponerad bonnapojk, han tycker Ahlbom-typer är lite coola att umgås med", säger en pensionerad hovexpert till Stoppa Pressarna. Bilder: TT och Instagram

Prinsens gode vän, nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom, 48, har genom en obetänksam bild startat en lavin av rykten. Det är en riktig härva som nu skakar det svenska hovet. 

LÄS MER: Bild-Extra: Sean Banans hemliga knarkgömma

Kristoffer Ahlbom är en av Stureplans mäktigaste personer. Den dynamiske nattklubbschefen har i många år varit tongivande inom restaurangkoncernen Stureplansgruppen, som på senare tid fått skarp kritik på grund av det omdömeslösa festandet under coronapandemin på deras krog Spy Bar.

Ahlbom har under många år fungerat som chef och ansikte utåt för en rad av Stureplans nattklubbar, däribland V på Sturecompagniet, som anses vara det kanske mest exklusiva innestället i Stockholm.

Nu kan han dock riskera både sitt jobb och fina vänskap med prins Daniel – och detta efter en mycket omtvistad bild han publicerat på sina sociala medier.

Instagram har Kristoffer Ahlbom lagt ut ett fotografi som i förstone tedde sig något prosaisk, både till sin komposition och med den tillhörande texten:
– Ensam söndagsmiddag, skriver nattklubbschefen intill en bild med makaroner, köttbullar, ketchup och en liter mellanmjölk.

Bilden ter sig harmlös och närmast lite sorglig i all sin torftighet.

Man får nästan intrycket av att Ahlbom går lite med håven för att möta sympatier kring sitt eventuella ensamma och innehållslösa liv – han blev lämnad av sin hustru kort efter att de gift sig vid ett extremt kändisspäckat bröllop i augusti 2014.

LÄS MER: Fredrik Reinfeldts nya smäll efter kokainskandalen

Men vid en närmare anblick ser man tydligt något som påminner om en lina med kokain på köksbordet. Just den detaljen är det prekära i sammanhanget. 

Givetvis så kan man uppfatta det hela som ett lite speciellt skämt – det är inte helt ovanligt att Kristoffer Ahlbom emellanåt (med varierande framgång) försöker skoja till det på sina sociala medier. Men detaljgranskar man bilden ytterligare så väcks fler frågor till liv. 

På bilden syns nämligen några enstaka vita korn som ligger utplacerade en bit från den vita linan.
– När man krossar kokain, med typ ett kontokort, är det lätt att det sprätter iväg några smulor eller ”rester”. Men om du arrangerar en skämtbild är du inte så försåtlig att du placerar ut några ”rester”. Jag är helt övertygad om det kan vara kola och att det där vita pulvret hamnade på bilden av misstag, berättar en erfaren kokainist och nattklubbsbesökare för Stoppa Pressarna.

Mannen har länge regelbundet besökt Stureplansgruppens krogar och är bekant med nämnda nattklubbschef. Han vill däremot inte säga något om han hyser någon vetskap huruvida Kristoffer Ahlbom partajar till det "lite extra" ibland.
– Nä du, det får du inte ur mig, jag skulle aldrig drömma om att gola ner (”gola ner” betyder skvallra, reds. anm.) någon, oavsett om det är en vän eller fiende. Det strider helt mot etiketten, säger mannen.

LÄS MER: Dan Ekborgs skilsmässokaos med unga Emma förvärras

På Kristoffer Ahlboms Instagram-konto ligger bilden kvar och just nu cirkulerar den i kändis- och innekretsarna i Stockholm där den av olika skäl har blivit en stor snackis. Vilka väljer Stoppa Pressarna av pressetiska skäl inte att gå in på. 

Flera personer med starka kopplingar direkt till Stockholms nattliv har hört av sig till Stoppa Pressarna och tipsat om bilden med det vita pulvret som syns bredvid Ahlboms tallrik. En vän till Ahlbom hävdar dock att Instagram-inlägget är ett utslag av ”hans sjuka humor”.

Det som gör det än mer känsligt är det faktum att Kristoffer Ahlbom arbetar för Stureplansgruppen som säger sig ha en nolltolerans mot droger. Företaget har exempelvis tidigare sparkat en mycket ämabel och duglig nattklubbschef som åkte fast för kokain – trots att han troligen fått i sig drogen via en spetsad drink.

Som lök på laxen har nu även kungahuset och prins Daniel dragits in i härvan.

Kristoffer Ahlbom har vid flera tillfällen umgåtts med prinsen – något som nattklubbschefen, inte utan illa dold stolthet, visat upp på sina sociala medier.

LÄS MER: Hotet mot Carolina Gynnings kärlek med unge Viktor

På sitt Instagram-konto mixar Ahlbom förtjust bilder av sig själv med en rad olika kändisar, som likt samlarkort sprids till hans följare. Nattklubbschefen försitter med andra ord inte en chans att glänsa med sina celebra gäster. 

Ahlbom är speciellt förtjust i att synas med kungligheter. Förutom prins Daniel stoltserar han med flera andra medlemmar i kungahuset, däribland prinesessan Madeleine, 37, och prins Carl Philip, 41, som han ömt håller armen om. 

Kristoffer Ahlbom uppges även haft en nära, närmast intim relation, med prinsessan Sofia, 35, vilket naturligtvis i dag bör vara generande för hovet. 

Det sista kungahuset behöver är kopplingar till en värld där man inte riktigt vet vem som gör vad, hur eller när. Och där man uppenbarligen tar kokain på ett skämtsamt sätt. 

Enligt uppgift till Stoppa Pressarna är hovet varse den diskussion som förekommer kring den känsliga bilden, men än så länge har man valt att följa det hela på avstånd och inte intervenera på något sätt.

Man uppges dock vara bekymrade över prins Daniels kanske inte helt lämpliga val av umgänge och skulle helst se att omdömeslösa bilden plockas bort. 
– Glöm inte att Daniel kommer från Ockelbo, du kan göra honom till prins och klä upp honom men innerst inne är han en lättimponerad bonnapojk, han tycker "Ahlbom-typer" är lite coola att umgås med. Då kan det bli så här, säger en pensionerad hovexpert till Stoppa Pressarna.

Det är dock ingen vågad gissning att Kristoffer Ahlbom inte är välkommen på Haga slott framgent.

LÄS MER: Dan Ekborgs skilsmässokaos förvärras

Enligt Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare är prins Daniel skakad över att bli indragen i härvan kring skandalbilden. 
– Bara misstanken att sammankopplas med kokain, även om det skulle vara i ett skämtsamt sammanhang, är fruktansvärt. Drogmissbruk är inget som varken Daniel eller Victoria vill förknippas med, säger en hovkälla. 

Känner du till något mer om Kristoffer Ahlbom och den omdiskuterade bilden? Har du kanske bilder eller vet du något mer? Tipsa Stoppa Pressarna här. Du är självfallet anonym i enlighet med grundlagen och allt som leder till publicering arvoderas rikligt.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!

LÄS MER: Bingo Rimér stoppad av polisen efter tinder-dejt
LÄS MER: SVT-stjärnan dumpade älskaren efter homosexskandal
LÄS MER: Prins Daniel hastigt insjuknad med coronasymptom

VI AVSLÖJAR: Här är mobil-bilden hovet vill stoppa!

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Prins Daniel djupt skakad av kokainryktet

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Tiger Woods i dramatisk bilolycka i natt

Tiger Woods tappade kontrollen över sin bil.
Fordonet voltade av vägen och världsstjärnan fick klippas loss ur vraket.
Golflegendaren har skadat bland annat benet på flera ställen och opererades omedelbart efter ankomst till sjukhuset– läget bedöms som kritiskt.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Kungaparets vänner mobbar hovets personal

EXTRA:

"Känner ångest över att behöva bli utskällda!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Prinsessan Estelles hemliga födelsedagsfest

EXTRA:

Så uppvaktas kungligheten på 9-årsdagen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Efter olyckan: Fula hånet mot drottning Silvia

EXTRA: Kungligheten utsatt för elakt utspel!

Kungligt

Otäck sperma-attack mot prins Daniel

BILD-EXTRA: Unika bilderna som visar allt!

Kungligt

Prins Williams raseri mot prins Harry

EXTRA: "Förödmjukande, respektlöst och snorkigt!"

Prins Harrys ultimata svek mot drottningen

EXTRA:

Nu kastar han i handduken för gott!

Kungen slår larm om drottning Silvias hälsa

EXTRA: Insåg att han måste agera!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Prins Daniels hemliga mångmiljonklipp

EXTRA: Okända bolagen som ger storvinst!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Prinsessan Madeleines skräckbesked i natt

EXTRA:

"Det är fruktansvärt!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Drottning Silvia skadad i allvarlig fallolycka

EXTRA:

Förd till sjukhus med svåra skador!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Kungens oro för nya skandalavslöjandet

EXTRA: Hovet medger att kungafamiljen är nervösa!

Kungens hemliga krisplan för Chris O'Neill

VI AVSLÖJAR: ”Är oerhört bekymrad över det här!”

Så ska prinsessan Madeleine försörja Chris O'Neill

EXTRA: "Pengarna kommer aldrig räcka!"

Chris O'Neills katastrofbesked till prinsessan Madeleine

EXTRA: Nu riskeras hela familjens framtid!

Kungavännens hämnd mot Bathina Philipson

VI AVSLÖJAR: Lurade societetshustrun i en polisfälla!

Kronprinsessan Victorias fasa för lesbiska stjärnfotografen

VI AVSLÖJAR: Kommer aldrig glömma övergreppen! 

Kungens vän var nära att bli överkörd av societetshustrun

VI AVSLÖJAR: Bathina Philipsons vådliga färd chockar i de fina salongerna!

Grevinnan Alexandras tuffa tid med barnen

EXTRA: Danskan avslöjar sanningen i ny dokumentär!

Chris stora oro: Mamma Eva mystiskt försvunnen

VI AVSLÖJAR: Societetsdamen sågs senast vid ett slott i Bayern!

Drottning Margrethes nyårsskandal i direktsänd tv

EXTRA: Kunglighetens tal väcker ilska!

Hemliga spelet bakom modellprinsens succé

EXTRA: Sanningen har kommit ikapp prins Nikolai!

Chockbeskedet på drottning Silvias födelsedag

EXTRA: "Hon måste passa sig!"

Prinsessan Märtha Louises förmögenhet är borta

EXTRA: Inte ett öre kvar sedan hon träffade Shaman Durek!

Därför vägrar Chris O'Neill att visa sig

EXTRA: "Hatar att synas offentligt!"

Prinsessan Madeleines tuffa tid med Chris O'Neill

EXTRA: "Man lider verkligen!"

Så dolde Sofia sin växande gravidmage

VI AVSLÖJAR: Fick professionell hjälp!

Skarpt coronahot mot prinsessan Estelle

EXTRA: Flera smittade i kunglighetens skandalskola!

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias stora babylycka

EXTRA: Nu bekräftar hovet Stoppa Pressarnas avslöjande!

Kungen kan få första sprutan med vaccin mot corona

EXTRA: "Genomslaget skulle bli enormt!"

Storbråk om Madeleines fräcka lyxrenovering

EXTRA: Kostar skattebetalarna fem miljoner kronor!

Victorias härliga adventsmys med barnen

BILD-EXTRA: Så härligt har kungafamiljen det på Haga slott!

Kungens coronapanik efter prinsparets smitta

EXTRA: Hela familjen träffades nyligen – smittspårning pågår!

Meghan fick missfall - berättar själv

EXTRA: Föll till golvet med smärtor!

Chris O'Neills misstag som hotar prinsessan Madeleine

EXTRA: Amerikanen har tagit sig vatten över huvudet!

Modellprinsens nya supersuccé i modevärlden

EXTRA: Danska prins Nikolai frontar prestigemagasinet!

Prins Daniels okända relation med gay-profilen

EXTRA: "Han var världens absolut gulligaste!"

Kungens succéinhopp i Netflix-serien "The Crown"

VI AVSLÖJAR: Kungaparets vän berättar allt om monarkens medverkan!

Shamanens romantiska frieri till prinsessan Märtha Louise

EXTRA: Snart blir det romantiskt kungabröllop i Norge

Prinsessan Madeleines bittra bakslag ökar oron

EXTRA: "Familjen följer dem!"

Kungen berättar om sin kamp mot corona

EXTRA: Det har gått för långt – kunde inte längre hålla tyst!

torsdag 25 februari 2021