- Senaste nytt från kändispressen

Prins Daniel djupt skakad av kokainryktet

Prins Daniel har hamnat i en riktig härva av kokainrykten. 
Efter en middag på Stureplan har kungligheten dragits in i en drogkontrovers med en känd nattklubbschef.
Hovet följer utvecklingen diskret och är skakade över skandalbilden som togs i en våning på Östermalm.  

Prins Daniel, 47, var en enkel kille i trucker-keps och jeansväst när han träffade kronprinsessan Victoria, 43. Men efter att Ockelbo-grabben blev kunglig har han skaffat sig nya vanor och nya vänner. 

Kungligheten umgås gärna med Stureplansprofiler och kändisar samtidigt som han smörjer kråset på guldkrogar som Sturehof och Teatergrillen. Men det finns risker med prinsens nya glamourösa liv i Stockholms så flådiga jetsetvärld. 

 • Prins Daniel har dragits in i en drogkontrovers med en känd nattklubbschef vars bild publicerats i sociala medier.

 • Prins Daniel uppges vara mycket skakad över att att figurera i sammanhanget där det spekuleras om kokain.

 • Det är prins Daniels gode vän nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom som har publicerat bilden som nu väcker stor uppståndelse i kändisvärlden.

 • Här är Kristoffer Ahlboms bild på Instagram. I förstone ter det sig som en något sorglig illustration av den frånskilde nattklubbschefen något kanske torftiga liv.

 • Studerar man bilden närmare ser man något som kan påminna om kokain. Så långt kan det vara ett utslag av Ahlboms något ifrågasatta humor.

 • Studerar man bilden närmare ser man dock "rester" av det vita pulvret på andra ställen. Det har fått många att bli misstänksamma? Är bilden ett skämt?

 • Kristoffer Ahlbom visar gärna upp sin vänskap med prins Daniel på sitt Instagram-konto. Hovet är inte roade av att kungligheten nu associeras med Ahlboms omstridda bild som har fått viral spridning bland kändisar kring Stureplan.

 • Här tar Ahlbom återigen chansen att visa upp sitt umgänge med prins Daniel.

 • Ahlbom visar sig gärna med kungligheter. Här är det prins Carl Philip som nyttjas i Ahlboms personliga varumärkesbyggande.

 • Här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med en dömd kokainbrottsling. Oj då!

 • Och här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med en dömd sexbrottsling. Oj, igen!

 • Här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med sin dåvarande hustru Sofia Rahm.

 • Kristoffer Ahlboms bröllop med hustrun Sofia Rahm var 2014 års mest kändisspäckade. Kort efter skilsmässan lämnade hustrun dock nattklubbschefen.

 • Per Gunne, tidigare vice vd på Stureplansgruppen, med nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom. Stureplansgruppen har en stenhård drogpolicy och att en av dess mest profilerade medarbetare möjligen har skämtat om kokain lär få konsekvenser.

 • Här är Kristoffer Ahlbom ute och festar med modellmamman Mika Kjellberg och kändis-hangarounden Camilla Olsson.

 • Kristoffer Ahlboms bild med den vita linan ligger kvar på hans Instagram-konto trots den virala spridning den fått och det faktum att diskussionens vågor går höga om huruvida det är ett skämt eller om det som ser ut som kokain kom med på bilden av misstag.

 • Kronprinsessan Victoria stöttar nu prins Daniel som rimligen borde överväga vilka han väljer att umgås med.

 • Prins Daniel uppges vara djupt skakad över att han nu dragits in i en härva där det spekuleras om kokain på köksbordet.

 • "Glöm inte att Daniel kommer från Ockelbo, du kan göra honom till prins och klä upp honom men innerst inne är han en lättimponerad bonnapojk, han tycker Ahlbom-typer är lite coola att umgås med", säger en pensionerad hovexpert till Stoppa Pressarna. Bilder: TT och Instagram

Prinsens gode vän, nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom, 48, har genom en obetänksam bild startat en lavin av rykten. Det är en riktig härva som nu skakar det svenska hovet. 

LÄS MER: Bild-Extra: Sean Banans hemliga knarkgömma

Kristoffer Ahlbom är en av Stureplans mäktigaste personer. Den dynamiske nattklubbschefen har i många år varit tongivande inom restaurangkoncernen Stureplansgruppen, som på senare tid fått skarp kritik på grund av det omdömeslösa festandet under coronapandemin på deras krog Spy Bar.

Ahlbom har under många år fungerat som chef och ansikte utåt för en rad av Stureplans nattklubbar, däribland V på Sturecompagniet, som anses vara det kanske mest exklusiva innestället i Stockholm.

Nu kan han dock riskera både sitt jobb och fina vänskap med prins Daniel – och detta efter en mycket omtvistad bild han publicerat på sina sociala medier.

Instagram har Kristoffer Ahlbom lagt ut ett fotografi som i förstone tedde sig något prosaisk, både till sin komposition och med den tillhörande texten:
– Ensam söndagsmiddag, skriver nattklubbschefen intill en bild med makaroner, köttbullar, ketchup och en liter mellanmjölk.

Bilden ter sig harmlös och närmast lite sorglig i all sin torftighet.

Man får nästan intrycket av att Ahlbom går lite med håven för att möta sympatier kring sitt eventuella ensamma och innehållslösa liv – han blev lämnad av sin hustru kort efter att de gift sig vid ett extremt kändisspäckat bröllop i augusti 2014.

LÄS MER: Fredrik Reinfeldts nya smäll efter kokainskandalen

Men vid en närmare anblick ser man tydligt något som påminner om en lina med kokain på köksbordet. Just den detaljen är det prekära i sammanhanget. 

Givetvis så kan man uppfatta det hela som ett lite speciellt skämt – det är inte helt ovanligt att Kristoffer Ahlbom emellanåt (med varierande framgång) försöker skoja till det på sina sociala medier. Men detaljgranskar man bilden ytterligare så väcks fler frågor till liv. 

På bilden syns nämligen några enstaka vita korn som ligger utplacerade en bit från den vita linan.
– När man krossar kokain, med typ ett kontokort, är det lätt att det sprätter iväg några smulor eller ”rester”. Men om du arrangerar en skämtbild är du inte så försåtlig att du placerar ut några ”rester”. Jag är helt övertygad om det kan vara kola och att det där vita pulvret hamnade på bilden av misstag, berättar en erfaren kokainist och nattklubbsbesökare för Stoppa Pressarna.

Mannen har länge regelbundet besökt Stureplansgruppens krogar och är bekant med nämnda nattklubbschef. Han vill däremot inte säga något om han hyser någon vetskap huruvida Kristoffer Ahlbom partajar till det "lite extra" ibland.
– Nä du, det får du inte ur mig, jag skulle aldrig drömma om att gola ner (”gola ner” betyder skvallra, reds. anm.) någon, oavsett om det är en vän eller fiende. Det strider helt mot etiketten, säger mannen.

LÄS MER: Dan Ekborgs skilsmässokaos med unga Emma förvärras

På Kristoffer Ahlboms Instagram-konto ligger bilden kvar och just nu cirkulerar den i kändis- och innekretsarna i Stockholm där den av olika skäl har blivit en stor snackis. Vilka väljer Stoppa Pressarna av pressetiska skäl inte att gå in på. 

Flera personer med starka kopplingar direkt till Stockholms nattliv har hört av sig till Stoppa Pressarna och tipsat om bilden med det vita pulvret som syns bredvid Ahlboms tallrik. En vän till Ahlbom hävdar dock att Instagram-inlägget är ett utslag av ”hans sjuka humor”.

Det som gör det än mer känsligt är det faktum att Kristoffer Ahlbom arbetar för Stureplansgruppen som säger sig ha en nolltolerans mot droger. Företaget har exempelvis tidigare sparkat en mycket ämabel och duglig nattklubbschef som åkte fast för kokain – trots att han troligen fått i sig drogen via en spetsad drink.

Som lök på laxen har nu även kungahuset och prins Daniel dragits in i härvan.

Kristoffer Ahlbom har vid flera tillfällen umgåtts med prinsen – något som nattklubbschefen, inte utan illa dold stolthet, visat upp på sina sociala medier.

LÄS MER: Hotet mot Carolina Gynnings kärlek med unge Viktor

På sitt Instagram-konto mixar Ahlbom förtjust bilder av sig själv med en rad olika kändisar, som likt samlarkort sprids till hans följare. Nattklubbschefen försitter med andra ord inte en chans att glänsa med sina celebra gäster. 

Ahlbom är speciellt förtjust i att synas med kungligheter. Förutom prins Daniel stoltserar han med flera andra medlemmar i kungahuset, däribland prinesessan Madeleine, 37, och prins Carl Philip, 41, som han ömt håller armen om. 

Kristoffer Ahlbom uppges även haft en nära, närmast intim relation, med prinsessan Sofia, 35, vilket naturligtvis i dag bör vara generande för hovet. 

Det sista kungahuset behöver är kopplingar till en värld där man inte riktigt vet vem som gör vad, hur eller när. Och där man uppenbarligen tar kokain på ett skämtsamt sätt. 

Enligt uppgift till Stoppa Pressarna är hovet varse den diskussion som förekommer kring den känsliga bilden, men än så länge har man valt att följa det hela på avstånd och inte intervenera på något sätt.

Man uppges dock vara bekymrade över prins Daniels kanske inte helt lämpliga val av umgänge och skulle helst se att omdömeslösa bilden plockas bort. 
– Glöm inte att Daniel kommer från Ockelbo, du kan göra honom till prins och klä upp honom men innerst inne är han en lättimponerad bonnapojk, han tycker "Ahlbom-typer" är lite coola att umgås med. Då kan det bli så här, säger en pensionerad hovexpert till Stoppa Pressarna.

Det är dock ingen vågad gissning att Kristoffer Ahlbom inte är välkommen på Haga slott framgent.

LÄS MER: Dan Ekborgs skilsmässokaos förvärras

Enligt Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare är prins Daniel skakad över att bli indragen i härvan kring skandalbilden. 
– Bara misstanken att sammankopplas med kokain, även om det skulle vara i ett skämtsamt sammanhang, är fruktansvärt. Drogmissbruk är inget som varken Daniel eller Victoria vill förknippas med, säger en hovkälla. 

Känner du till något mer om Kristoffer Ahlbom och den omdiskuterade bilden? Har du kanske bilder eller vet du något mer? Tipsa Stoppa Pressarna här. Du är självfallet anonym i enlighet med grundlagen och allt som leder till publicering arvoderas rikligt.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!

LÄS MER: Bingo Rimér stoppad av polisen efter tinder-dejt
LÄS MER: SVT-stjärnan dumpade älskaren efter homosexskandal
LÄS MER: Prins Daniel hastigt insjuknad med coronasymptom

VI AVSLÖJAR: Här är mobil-bilden hovet vill stoppa!

Kommentera: Prins Daniel djupt skakad av kokainryktet

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Carolina Neuraths nye fästman accepterar otroheten

Sanningen kan vara ett bittert piller.
Nu tvingas fotbollsstjärnan Pierre Bengtsson acceptera Carolina Neuraths otrohet.
Landslagsbacken är hjälplös och kan inte göra något åt beteendet.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Prins Andrews udda böjelse för nallebjörnar

EXTRA:

Hovfolket tvingades arrangera 72 nallar i sängen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Victorias timeout med prins Daniel efter äktenskapskrisen

VI AVSLÖJAR:

Hovet bekräftar den sensationella nyheten!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Så ska Victoria rädda äktenskapet med Daniel

VI AVSLÖJAR: "Det kan finnas en lösning!"

Kungligt

Trots äktenskapet: Victoria utsatt för sexövergrepp

EXTRA: ”Prins Daniel gjorde allt för att dölja det!" 

Kungligt

Prinsessan Sofias planer för nya bebisen

EXTRA: "Vi är glada!"

Victorias parterapi med Daniel misslyckades

VI AVSLÖJAR:

Kronprinsessparet överväger skilsmässa!

Drottning Silvias oro för ensamma väninnan

VI AVSLÖJAR: Teaterdrottningen tröstar sig med ostron och champagne!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Så drabbas prins Daniel av en skilsmässa med Victoria

VI AVSLÖJAR: Allt är redan bestämt! 

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Prinsessan Sofias och Carl Philips oväntade babylycka

EXTRA:

Nu växer familjen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Uppgift: Kronprinsessan Victoria hotar med skilsmässa

VI AVSLÖJAR:

"Hon har fått nog av Daniels svek!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Därför fick Victoria nog av prins Daniels fula sätt

VI AVSLÖJAR: "Gränsen är passerad!"

Victorias samtal med kungen om krisen i äktenskapet

VI  AVSLÖJAR: ”Han står på sin dotters sida mot Daniel!”

Sanningen om sprickan mellan Victoria och Daniel

VI AVSLÖJAR: Så försökte kronprinsessan dölja krisen!

Kungen i chock efter Silvias nya diagnos

EXTRA: Hon klarar inte ens av sina uppdrag längre!

Victorias äktenskap i kris efter drama med Daniel

VI AVSLÖJAR: Andra kvinnan berättar om incidenten!

Silvia i chock: kungens hemliga böjelse avslöjad

EXTRA: Hängav sig lystet mitt framför drottningen!

Så ska prins Andrew slippa våldtäkts-rättegången

EXTRA: Kungligheten gör allt för att komma undan!

Så kör prinsessan Madeleine över maken Chris

VI AVSLÖJAR: ”De är lite grann som Selma och Lilla Fridolf!”

Drottning Silvias förtvivlan efter dramat i jul

VI AVSLÖJAR: Allt ställdes på kant! 

Hovet i panik efter prins Daniels nya sjukdom

VI AVSLÖJAR: Vidtog flera drastiska åtgärder!

Nya beskedet till prinsessan Madeleine från Chris O'Neill

VI AVSLÖJAR: Sanningen kom fram på natten till julafton!

Inkräktare med vapen tog sig in hos drottning Elizabeth

EXTRA: Monarken skulle precis träffa prins Charles!

Prins Daniel sjuk igen – hovets nya besked

EXTRA: Kungligheten tvingad till smittskyddsåtgärder!

Victorias vackra vintersuccé överraskade etablissemanget

EXTRA: Kronprinsessans storstilade entré går till historien!

Prinsessan Madeleines stora lycka efter återföreningen

BILD-EXTRA: Äntligen lycklig med Chris O'Neill igen!

Kungen i sexhärva – avslöjad på nätet

VI AVSLÖJAR: Brittisk media exponerar allt! 

Prins Carl Philip korvchockad av Mia Skäringer

EXTRA: Okända mötet i kuliserna spårade ur!

Prins Daniels dolda liv avslöjat av utländsk press

EXTRA: Nu väcks minnena till liv igen!

Äntligen – prinsessan Madeleines stora familjelycka

EXTRA: Stor glädje i familjen! 

Nya helvetet för kungen – skandalen skakar om

EXTRA: Sanningen bakom det svarta spelet!

Skandal: Här flyr kungen in på Nobel-festen

VI AVSLÖJAR: Kungafamiljen helt bortgjord!

Silvia i chock: Homosexdrama på slottet avslöjat

VI AVSLÖJAR: Släktingen upptäckt med annan man! 

Prinsessan Madeleines glädjebesked inför jul

VI AVSLÖJAR: Äntligen lite lycka efter krisen med Chris!

Bilden avslöjar drottning Silvias hemliga böjelse

VI AVSLÖJAR: Den vackra kungligheten kan helt enkelt inte få nog!

Carl Philip och Sofia anklagas för slarv

EXTRA: Dramatik och upprörda känslor!

Chockbilden på kungen väcker oro vid hovet

VI AVSLÖJAR: "Nu måste någon agera!"

Victorias härliga dag med Estelle och Oscar

EXTRA: En historisk upplevelse!

Madeleines och Chris intima hemlighet avslöjad

EXTRA: Den andra kvinnan i prinsessmakens liv berättar allt! 

Victorias nya chockutseende väcker ilska

EXTRA: Kronprinsessan helt förändrad! 

måndag 24 januari 2022