Mest läst just nu:

Fredrik Reinfeldts nya smäll efter kokain-skandalen

Nu kommer konsekvenserna av kokain-skandalen.
Fredrik Reinfeldt ville ingå i Djurgårdens styrelse.
Men den anrika fotbollsklubbens medlemmar nobbade den forne statsministern.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2020-10-22 kl 15:48 |

ProvaPremium

Fredrik Reinfeldt, 55, är den mest framgångsrike partiledaren för Moderaterna någonsin och i åtta år var han Sveriges statsminister.

Hans ”legacy” svärtas dock ner av hans sista tid som partiledare med ”Öppna era hjärtan”-talet, Decemberöverenskommelsen och som lök på laxen har han dragits in i en sjaskig kokain-härva efter att polisen genomfört en husrannsakan i lägenheten där den förre statsministern är folkbokförd.

Bild 1 av 6

Den illa hanterade kokain-skandalen får nu konsekvenser för Fredrik Reinfeldt.
Bild 2 av 6

Fredrik Reinfeldt var nominerad till styrelsen för Djurgården Fotboll, men medlemmarna vill inte veta av den skandalomsusade ex-politikern.
Bild 3 av 6

En dryg månad efter att Erik Reinfeldt gripits av polisen tog pappa Fredrik med sonen på en alkoholstinn kändisfest där bland andra Mikael Persbrandt var på plats.
Bild 4 av 6

Filippa Reinfeldt står mycket nära sin yngste son och blev förtvivlad när hon fick höra om kokainet. Mamma hade givit honom pengar till knarkinköpet.
Bild 5 av 6

Erik Reinfeldt har haft struliga ungdomsår och hamnat i bråk flera gånger. Grannarna har tidigare reagerat på spring till till Fredrik Reinfeldts bostad.
Bild 6 av 6

Fredrik Reinfeldts bostad söktes igenom av polisen i jakt på narkotika.

Fotbollspubliken brukar inte vara så knusslig men kokain-skandalen kring Fredrik Reinfeldt verkar dock ha passerat en gräns. Nu nobbas han från en styrelseplats i Djurgården Fotboll – på klubbens årsmöte valde medlemmarna att inte rösta in makthavaren.
– Det var inga tvivel om att det var en majoritet där, säger Djurgårdens sportchef Bosse ”Super-Bo” Andersson, 52, till Aftonbladet.

För Fredrik Reinfeldt svider såklart den uteblivna styrelseplatsen. Han är van vid att få som han vill och dessutom är han sedan barnsben en hängiven djurgårdare, den sportintresserade ex-politikern går ofta på lagets hemmamatcher.