Fredrik Reinfeldts nya smäll efter kokain-skandalen

Nu kommer konsekvenserna av kokain-skandalen.
Fredrik Reinfeldt ville ingå i Djurgårdens styrelse.
Men den anrika fotbollsklubbens medlemmar nobbade den forne statsministern.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2020-10-22 kl 15:48 |

ProvaPremium

Fredrik Reinfeldt, 55, är den mest framgångsrike partiledaren för Moderaterna någonsin och i åtta år var han Sveriges statsminister.

Hans ”legacy” svärtas dock ner av hans sista tid som partiledare med ”Öppna era hjärtan”-talet, Decemberöverenskommelsen och som lök på laxen har han dragits in i en sjaskig kokain-härva efter att polisen genomfört en husrannsakan i lägenheten där den förre statsministern är folkbokförd.

Bild 1 av 6

Den illa hanterade kokain-skandalen får nu konsekvenser för Fredrik Reinfeldt.
Bild 2 av 6

Fredrik Reinfeldt var nominerad till styrelsen för Djurgården Fotboll, men medlemmarna vill inte veta av den skandalomsusade ex-politikern.
Bild 3 av 6

En dryg månad efter att Erik Reinfeldt gripits av polisen tog pappa Fredrik med sonen på en alkoholstinn kändisfest där bland andra Mikael Persbrandt var på plats.
Bild 4 av 6

Filippa Reinfeldt står mycket nära sin yngste son och blev förtvivlad när hon fick höra om kokainet. Mamma hade givit honom pengar till knarkinköpet.
Bild 5 av 6

Erik Reinfeldt har haft struliga ungdomsår och hamnat i bråk flera gånger. Grannarna har tidigare reagerat på spring till till Fredrik Reinfeldts bostad.
Bild 6 av 6

Fredrik Reinfeldts bostad söktes igenom av polisen i jakt på narkotika.

Fotbollspubliken brukar inte vara så knusslig men kokain-skandalen kring Fredrik Reinfeldt verkar dock ha passerat en gräns. Nu nobbas han från en styrelseplats i Djurgården Fotboll – på klubbens årsmöte valde medlemmarna att inte rösta in makthavaren.
– Det var inga tvivel om att det var en majoritet där, säger Djurgårdens sportchef Bosse ”Super-Bo” Andersson, 52, till Aftonbladet.