Prinsessan Madeleines nya svek mot kungen

Bedrövligt.
Prinsessan Madeleine uteblir från en av årets viktigaste tillställningar för mamma Silvia och pappa kungen.
Lyxexilen i Miami går före både plikt och omtanke.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2019-03-25 kl 12:25 |

ProvaPremium

Det finns snart inte så mycket mer att säga.

Det är bara att konstatera att prinsessan Madeleines, 36, prioriteringar av sig själv och sina behov av lyx inte bara leder till förtret för de svenska skattebetalarna utan självfallet går det även ut över hennes familj.

Bild 1 av 8

Madeleine sviker både kungen och Silvia och vägrar komma hem för Global Child Forum som ligger kungaparet så nära om hjärtat.
Bild 2 av 8

Chris och Madeleine lever i en ofattbar lyx i Florida.
Bild 3 av 8

I maj behagar faktiskt Madeleine komma till Sverige för att lansera sin barnbok. Vi får se om hon gör sig omaket att fira sin bror Carl Philip på hans 40-årsdag.
Bild 4 av 8

På något sätt lyckas prinsessan Madeleine få tiden att gå i Florida. Och hon mäktar inte med att komma hem till Sverige och representera kungahuset.
Bild 5 av 8

Här är utsikten över Faena Hotels strand där Madeleine kan svalka sig i vågorna om det blir för varmt att ligga vid poolen.
Bild 6 av 8

Bladguld en masse. Faena Hotel tar 375 000 kronor per natt för sviten. Inte konstigt att prinsessan trivs bra där.
Bild 7 av 8

Ett smaklöst överdåd präglar Faena Hotel där prinsessan Madeleine gärna drönar runt.
Bild 8 av 8

Här vid poolen tycker Madeleine om att lata sig.

Är det något den svenska kungafamiljen är kända för så är det sin pliktkänsla och arbetsmoral. Den gamle kungen Gustaf VI Adolfs valspråk var ”Plikten framför allt” och man kunde bara hoppas att prinsessan Madeleine kunde hitta en gammal enkrona och reflektera över mottot som kommit att prägla samtliga medlemmar av kungafamiljen – utom en.

Nu är nog dessvärre sannolikheten för att Madeleine ska springa på ett gammalt mynt under Floridas sköna sol minimal. Än mindre skulle sessan nog reflektera över valspråket och sätta det i samband med sin egen familjehistoria och hennes behagliga tillvaro. Desto större är sannolikheten att hon drar fram ett påfyllt plastkort av märket American Express under någon av sina oändliga inköpsrundor i en shoppingmall med behaglig air condition i den fuktiga Florida-värmen.