Prinsessan Sofias viktiga uppdrag för barnen

Ett vackert pris från en vacker prinsessa.
Sofia delade ut ”World’s Children’s Prize”.
Och det strålade mer än vanligt om den kungliga skönheten.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2019-05-21 kl 06:12 |

ProvaPremium

Det svenska kungahuset bör vara både stolta och glada över att ha förärats med en så fin medlem som prinsessan Sofia, 34.

Den sympatiska dalkullan från Älvdalen är inte bara anslående vacker, hon är dessutom en mycket jordnära och vänlig person.

Bild 1 av 7

Prinsessan Sofia var strålande vacker när hon delade ut World’s Children’s Prize vid Gripsholms slott.
Bild 2 av 7

Prinsessan Sofia har verkligen kommit in i sin roll som kunglig och det sägs att självaste kung Carl Gustaf är imponerad över sin svärdotter.
Bild 3 av 7

Prinsessan Sofia har ljusat upp sitt vackra hår med lite blonda slingor.
Bild 4 av 7

Här är prinsessan Sofia i sällskap med barn som har ingått i juryn kring priset.
Bild 5 av 7

Prinsessan Sofia tillsammans med årets barnrättshjältar från vänster Guylande Mésadieu, Haiti, Doktor Ashok Dyalchand, Indien, prinsessan Sofia och Spès Nihangaza, Burundi.
Bild 6 av 7

Prinsessan Sofia höll ett engagerat tal till pristagarnas ära.
Bild 7 av 7

Prinsessan Sofia tar sin plikter på stort allvar.

Därför faller det sig helt naturligt att prinsessan delade ut ”World’s Children’s Prize”. Det var den indiske läkaren Ashok Dyalchand som fick priset för sitt arbete med organisationen IHMP.
– Jag känner en stor ödmjukhet och har svårt att finna ord. Vi är 120 personer som arbetar i min organisation, priset är för alla dem, säger Ashok Dyalchand, till Svensk Damtidning.

Prinsessan delade ut priset vid en ceremoni i Gripsholms slott i vackra Mariefred. Prissumman på 350 000 kronor tillfaller läkarens organisation IHMP medan Guylande Mésadieu från Haiti och Spès Nihangza från Burundi, ­som kämpar för barns rättigheter, tog emot 175 000 kronor vardera.