Medarbetaren: Så är det att jobba med prinsessan Sofia
Nu kommer sanningen fram.
Sofias närmaste medarbetare avslöjar hur det är att jobba med prinsessan.
Och hennes kritiker lär bli överraskade av recensionen...
Stoppa Pressarna
| 2018-07-01 kl 10:05 |
Sofia Hellqvist, 33, kom ”från ingenstans” och blev kunglig efter bröllopet med prins Carl Philip, 39.
Hon har tidigare varit yogainstruktör, dokusåpakändis och lättklädd bikiniflicka. Kanske inte den optimala bakgrunden för en prinsessa och det var många som var kritiska.
LÄS MER: Otrohetsdramat som skakar Madeleine och Chris
Men Carl Philip följde sitt hjärta och dalkullan blev prinsessa. Många var skeptiska till en början och nu avslöjas sanningen bakom. Hur är det att jobba med Sofia? Hur sköter hon sina kungliga plikter?
Och prinsessans betyg från närmaste medarbetaren lär överraska belackarna.
I en intervju med P4 Stockholm berättar Essi Alho, 27, projektledare på parets stiftelse, om hur det är att jobba för kungligheterna.
– Det är jätteengagerade, säger hon, rapporterar Expressen.
LÄS MER: Timell-kvinnan riskerar förlora allt
Det var i samband med bröllopet som paret bildade en stiftelse som bär deras namn. Stiftelsen arbetar mot näthat och mobbning på grund av dyslexi – två hjärtefrågor som såväl Carl Philip som Sofia har personlig erfarenhet av.
För en tid sedan lanserade stiftelsen en kampanj, #viberättar, som uppmanar barn och unga till att dela med sig av sina erfarenheter av näthat på en sajt som stiftelsen startat.
Projektledaren Essi Alho berättar nu hur det är att jobba med Sofia och Carl Philip.
– Stiftelsens verksamhetsområden, näthat och dyslexi, är deras hjärtefrågor. Mobbning och barn och ungas psykiska hälsa är ämnen som ligger paret varmt om hjärtat, säger hon i intervjun och fortsätter
LÄS MER: Victorias oro för Estelle – jättebråk med föräldrar
– De är jätteengagerade och involverade i kampanjen. Prinsessan spelade in en film där hon introducerade kampanjen och pratar om det här. Det är en väldigt gripande film och det framgår verkligen att hon är engagerad i det här.
Essi Alho säger i intervjun med P4 Stockholm att syftet med att dela berättelser är dels att stiftelsen ska få en bättre förståelse för barn och ungas vardag på nätet, men också att man som utsatt ska kunna känna stöd.
LÄS MER: Sofia knäckt över sitt nya öknamn
LÄS MER: Noppe-sonen kär i mijardärsdotter
LÄS MER: Så gömde Victorias väninna kokainet
LÄS MER: Förbjuden kärlek i Carl Philips hus