Sexskandal

Ghislaine Maxwells avslöjande om prins Andrew

Nu berättar hon.
Sexdömda Ghislaine Maxwell har givit sin första intervju från fängelset.
Hon berättar om sin nära vänskap med prins Andrew, Bill Clinton och Donald Trump.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-10-16 kl 08:16 |

ProvaPremium

Ghislaine Maxwell, 60, dömdes i somras till 20 års fängelse för människohanden och andra brott som hon ska ha begått i samröre med den döde pedofil-miljardären Jeffrey Epstein.

Domen är överklagad och i väntan på nästa process har den brittiska societetskvinnan låtit sig intervjuas av det amerikanska tv-bolaget CBS, vilket den brittiska tidningen The Sun rapporterar om.

Bild 1 av 10Till vänster ser vi en stram och bekymrad prins Andrew. Till höger ser vi en faksimil från den brittiska tidningen The Sun med en bild på Ghislaine Maxwell från fängelset.

Nu avslöjar hon sanningen om sin vänskap med prins Andrew. Sexdömda Ghislaine Maxwell ger sin första intervju från fängelset.
Bild 2 av 10

Prins Andrew deltog i de orgier som Epstein och hans medhjälperska Ghislaine Maxwell anordnade.
Bild 3 av 10

Ghislaine Maxwell, dotter till en tidningsmiljardär, dömdes nyligen till 20-års fängelse för att ha försett Epstein med minderåriga flickor. Prins Andrew och Epstein blev vänner genom Maxwell. Nu berättar Ghislaine Maxwell från fängelset.
Bild 4 av 10

Ghislaine Maxwell kunde gripas efter att ha varit på flykt undan rättvisan i ett år.
Bild 5 av 10

Ghislaine Maxwell var tidigare flickvän åt Jeffrey Epstein och blev sedan hans hallick, hon ordnade fram småflickorna, menar åklagaren.
Bild 6 av 10

Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell på maskerad med en annan sexförbrytare; filmproducenten Harvey Weinstein.
Bild 7 av 10

Donald Trump har träffat den häktade Ghislaine Maxwell vid ett flertal tillfällen. I intervjun från fängelset tackar hon honom för hans stöd i samband med att hon greps.
Bild 8 av 10

Prins Andrew är helt avlövad från sina kungliga plikter.
Bild 9 av 10

Det var drottning Elizabeth som tvingades sparka sin "favoritson". Det kan ha varit hennes livs tyngsta beslut.
Bild 10 av 10

Bland annat förnekade den förlöjligade prinsen att han någonsin träffat den då 17-årige Virginia Giuffre, trots att det finns bildbevis, som ni kan se här. Ghislaine Maxwell menar i sin intervju från fängelset att bilden är en förfalskning.

Intervjun kommer sändas i USA och Storbritannien under måndagen den 17 oktober. I intervjun berättar hon om sin nära vänskap med prins Andrew, 62.

– Jag känner så för min käre vän Andrew. Jag mår så dåligt över vad som har hänt honom och jag följer det noga, säger brittiskan.

En nära vän

Hon konstaterar att prinsens hela tillvaro har förändrats efter sexskandalen där han anklagades för att ha haft sex med en 17-årig flicka som Ghislaine Maxwell och Jeffrey Epstein ska ha ”försett” honom med.