Silvia och miljardärens smyg-resa utan kungen

Drottningens resa till Libanon kryddades exotiskt.
Den mystiske miljardären följde med Silvia som "sällskap" till Mellanöstern.
Kungen, som var hemma på slottet, har accepterat deras fina relation. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2019-10-18 kl 16:05 |

ProvaPremium

Drottning Silvia, 75, har precis kommit tillbaka från Beirut där hon var för att inspektera arbetet som välgörenhetsstiftelsen Mentor Arabia genomför.

Drottningen och WHO startade stiftelsen Mentor för 25 år sedan och Silvias engagemang är djupt och äkta menat. Hon besökte Beirut i drygt två dygn och resan blev dramatisk då den vackra kuststaden omgärdades av rasande skogsbränder som krävt flera människors liv.

Bild 1 av 7drottning silvia bertil hult stor 1 - Stoppa Pressarna

Tusen och en natt. Drottning Silvias äventyr i Mellanöstern kryddades med en miljardär som passade på att resa med när kung Carl Gustaf var kvar hemma på slottet.
Bild 2 av 7drottning silvia hyllning libanon stor - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia träffade bland andra Libanons premiärminister Saad Hariri.
Bild 3 av 7drottning silvia hyllning libanon stor4 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia fick ett pampigt mottagande i Beirut.
Bild 4 av 7drottning silvia bertil hult stor3 2 - Stoppa Pressarna

Av någon anledning valde Bertil Hult, som är god för 60 miljarder kronor, att lägga sin dyrbara tid på att följa med drottningen till Libanon. Bertil Hult har under många år försökt närma sig kungafamiljen och knyta an till Silvia. Här umgås paret 1997.
Bild 5 av 7drottning silvia bertil hult stor2 - Stoppa Pressarna

EF:s grundare Bertil Hult älskar att frottera sig vid hovet, som en manlig motsvarighet till Chris O'Neills mamma Eva O'Neill som lever för att umgås med kungliga. Bertil Hult är även han aktiv i Mentor och måste ta tag i problemen med antisemitism. Det duger inte bara att ägna sig åt det glassiga, ibland måste man jobba också.
Bild 6 av 7drottning silvia beirut stor - Stoppa Pressarna

Det var ine bara miljardärs-mys i Beirut. Resan fick även en dramatisk inramning med rasande skogsbränder runt den vackra kuststaden.
Bild 7 av 7drottning silvia bertil hult stor1 - Stoppa Pressarna

Bertil Hult med hustrun Lisbeth Hult. Såvitt Stoppa Pressarna kunnat utröna var hon inte med på resan.

Trots att brandröken vällde in i vågor över staden, som brukar kallas Mellanösterns Monte Carlo, kunde drottningen genomföra programmet som planerat.

En detalj som stack ut var det faktum att den mystiske miljardären Bertil Hult, 78, tog sig tid att resa med Silvia. Exakt vilken funktion mannen som byggt sin förmögenhet på språkreseföretaget EF fyllde är lite oklart.

Hovets informationsavdelning gör sitt bästa för att hitta ett argument till att en så upptagen man som Bertil Hult, som är god för 60 miljarder kronor, ska passa på att resa med Silvia medan kungen är kvar hemma på slottet.