Efter skandalen: TV4:s Jenny Strömstedt slutar

Efter Stoppa Pressarnas granskning. 
Nu slutar TV4:s Jenny Strömstedt. 
Det var Leif GW Persson som till slut fick nog och en förändring tvingades fram.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2019-10-14 kl 19:05 |

ProvaPremium

Jenny Strömstedt, 47, är en av våra tyngsta mediemakthavare.

Hon är programledare för både ”Brottsjournalen” och ”Nyhetsmorgon” i TV4 och dessutom är hon krönikör med starka åsikter i Expressen. Den högprofilerade journalisten har medarbetat som skribent ända sedan 2009 – i tio år har hon varit verksam i tidningen där hon inte tvekar att ta ställning och uttrycka starka åsikter.

Bild 1 av 9

Efter massiv kritik slutar nu Jenny Strömstedt. Beskedet kommer efter Leif GW Perssons missnöje.
Bild 2 av 9

Jenny Strömstedt är programledare för både "Brottsjournalen" och "Nyhetsmorgon" i TV4.
Bild 3 av 9

Viveka Hansson har, trots sin roll som programdirektör på TV4, valt att inte uttrycka sitt förtroende för Jenny Strömstedt eller svara på några som helst frågor. Helt i strid med befattningsbeskrivningen av hennes jobb vilket ökat ifrågasättandena om hennes lämplighet på tjänsten.
Bild 4 av 9

Steffo Törnquist uppskattar Jenny Strömstedt både som vän och kollega. Steffo är en riktig gentleman som månar om sin vän.
Bild 5 av 9

Kungaexperten Claes-Johan Larsson lyckades bli ovän med Jenny Strömstedt i direktsändning nyligen. Paret diskuterade prinsessan Madeleines barn och deras sovvanor.
Bild 6 av 9

Leif GW Persson har vid minst två tillfällen talat om vad han tyckte om Jenny Strömstedts "ålderskrönika" i Expressen.
Bild 7 av 9

Niklas Strömstedt får nu stötta sin hustru och kanske han kan ge henne kloka råd.
Bild 8 av 9

Jenny Strömstedt anklagas för att bluffa om misshandeln hon beskriver i sin krönika i Expressen den 22 juni i år. Hon tiger och vägrar visa någon polisanmälan.
Bild 9 av 9

Camilla Kvartoft och Jenny Strömstedt delade ut pris på "Kristallen"-galan. Inom SVT pyr dock missnöjet med Kvartoft som lagt sig till med divalater och är otrevlig mot underlydande medan Jenny är mycket vänlig och uppskattad av sina medarbetare.

Den blonda programledaren från Sollentuna räds inte att ta debatten och hon hyser ett stort samhällsintresse vilket bland annat manifesterar sig av det faktum att TV4 använde henne flitigt i senaste valrörelsen då hon och kollegan från ”Nyhetsmorgon” Steffo Törnquist, 63, gjorde personliga intervjuer med samtliga partiledare.

Dessutom har Jenny lett flera partiledardebatter, ofta i sällskap med den skicklige och populäre politiske reportern Anders Pihlblad, 51.