Sofias raseri mot Madeleine om barnen

Madeleines plötsliga inställning gör Sofia rasande. 

Nu blossar prinessskriget upp på nytt – och Carl Philips hustru är inte nådig. 

– Hon känner sig både förrådd och sviken av sin svägerska, berättar en nära vän. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2019-10-09 kl 14:25 |

ProvaPremium

Beskedet om att kungen, 73, nu kastar ut både prinsessan Madeleines, 37, och prins Carl Philips, 40, barn från kungahuset kom som en total överraskning. 

Som Stoppa Pressarna tidigare har avslöjat var en av anledningarna den växande kritiken mot kungahusets liv i lyx och i synnerhet prinsessan Madeleines extravaganta tillvaro i Miami. 

Bild 1 av 9

Prinsessan Sofia är rasande över över hur Madeleines livsstil har ställt till det för prinsfamiljen.
Bild 2 av 9

Prinsessan Madeleine och maken Chris lever ett behagligt lyxliv i Miami.
Bild 3 av 9

Där betalar paret exempelvis 2,4 miljoner kronor varje år i hyra för sin stora palatsliknande villa. Dagarna ägnas åt besök på lyxhotell och shopping i exklusiva varuhus.
Bild 4 av 9

Till slut var måttet rågat. Politikerna reagerade på prinsessans överdådiga livsstil och kungen insåg att han måste agera.
Bild 5 av 9

Nu kastar kungen därför ut prinsessan Madeleines och Carl Philips barn från kungahuset – vilket innebär att de inte kommer omfattas av apanaget.
Bild 6 av 9

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att beslutet har gjort prinsessan Sofia mycket upprörd.
Bild 7 av 9

"Det här är sanslöst vansinnigt och ingenting som Sofia förväntade sig efter giftermålet med Carl Philip" berättar en av prinsparets vänner.
Bild 8 av 9

Nu måste Carl Philips och Sofias barn klara sig utan apanage.
Bild 9 av 9

"Samtidigt som Sofia drar ett allt större lass hemma i Sverige sitter Madeleine ooh skrattar i Miami. Det är sånt vidrigt svek!" avslutar en av vännerna.

Det råder inga som helst tvivel om att kungens dotters val att lämna sina kungliga plikter och oblygt förlusta sig under palmerna i Florida har tagit frågan om monarkins vara eller icke varande till en ny nivå.

Bland annat har Liberalernas riksdagsledamot Robert Hannah, 34, krävt att apanaget ska begränas och särskilt med tanke på prinsessan Madeleines så flådiga tillvaro på andra sidan Atlanten. 

Till och med konstitutionsutskottet har reagerat på Madeleines vräkiga livsstil under solen i Miami där hon och maken Chris O’Neill, 45, bor i ett hus som de hyr för över 200 000 kronor i månaden. Ja, ni hörde rätt – totalt 2,4 miljoner svenska kronor varje år.