Relation

Vännerna: ”Prins Daniel gifte sig för pengar och kändisskap”

Ord och inga visor.
Nu tar flera av prins Daniels vänner avstånd från honom.
Ockelbo-sonens motiv ifrågasätts.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-10-13 kl 17:50 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar rapporterat om alla bekymmer med prins Daniel, 49. Kronprinsessan Victoria, 45, var ytterst nära att skilja sig strax efter årsskiftet.

Allting var förberett och Finansdepartementet hade efter hovets önskemål gjort en utredning vad som skulle ske med apanage och andra ekonomiska frågor. Ett nytt boende för prins Daniel förbereddes också.

Bild 1 av 7Vi ser prins Daniel i smoking till vänster och kronprinsessan Victoria till höger i vit klänning.

Prins Daniels vresiga humör och ett par "äktenskapliga incidenter" blev för mycket. Kronprinsessan Victoria fick nog och ville skilja sig.
Bild 2 av 7Till vänster ser vi prinsessan Madeleine. Till höger ser vi prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

Prinsessan Madeleine stöttar nu öppet kronprinsessan Victoria i skilsmässokampen med prins Daniel.
Bild 3 av 7Kung Carl Gustaf Tröttnat Daniel Stor4 - Stoppa Pressarna

Från vänster, kung Carl Gustaf, kung Willem-Alexander, drottning Máxima, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Daniel i stora gästvåningen på Kungliga slottet i samband med välkomstceremonin.
Bild 4 av 7Kung Carl Gustaf Tröttnat Daniel Stor3 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia har haft en slitsam höst. Här är hon värdinna för det nederländska kungaparet.
Bild 5 av 7kronprinsessan victoria kidnappning stor4 - Stoppa Pressarna

Många minns det fina bröllopet mellan Victoria och Daniel 2010. Övergreppet i bastun kunde dock ha hindrat allt.
Bild 6 av 7Till vänster ser vi kungen i mörk kostym, han ser uppbragt ut. Till höger ser vi prins Daniel i mörk kostym, han ser besvärad ut.

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat att kung Carl Gustaf har tröttat på prins Daniel och allt drama. Nu rapporterar även internationella medier.
Bild 7 av 7Till vänster ser vi prins Daniel i mörk kostym, han ser förvånad ut. till höger ser vi en kostymklädd tv-kändis, längst till höger ser vi ett gruppsexrum.

Inte blev det bättre när prins Daniels vän, en tv-kändis, dömdes för kokaininnehav.

Till slut bestämde sig kronprinsessan Victoria för att inte skiljas trots allt. Hon var redo att ge sin make ytterligare en chans.

Krisen är tillbaka

Dessvärre verkar parets äktenskapliga kris ha kommit tillbaka under slutet av sommaren och hösten. Det står inte helt rätt till i relationen och dessutom har pappa kung Carl Gustaf, 76, börjat tappa tålamodet med sin svärson.

Stoppa Pressarna kunde nyligen avslöja att kungen numera förordar en skilsmässa – han vill fasa ut prins Daniel från kungahuset.

Det är ingen hemlighet att kungen och prins Daniel har svårt för varandra. De gör allt för att slippa umgås och i somras åt prins Daniel inte lunch med resten av kungafamiljen i båthuset vid Sollidens slott.

Istället fick kökspersonalen arrangerar speciella luncher för prins Daniel och hans inbjudna vänner i Villa Skönvik. Detta medförde en hel del merarbete för kockarna och väckte ont blod mellan personalen och kungligheten.

Vittnesmål från Säpo

Prins Daniels och kronprinsessan Victorias äktenskapliga problem är komplexa och emanerar ur flera orsaker. Deras problem rör sig dels om en äktenskaplig ”incident” som ska ha inträffat under förra hösten, dels handlar det om att prins Daniel inte alltid behandlar sin hustru på ett respektfullt sätt.

Det finns flera som berättat om att prinsen inte alltid är schyst mot Victoria, emellanåt är han nedlåtande, respektlös och elak. Stoppa Pressarna har tidigare publicerat ett unikt vittnesmål från en livvakt vid Säpo som såg sig föranledd att verbalt tillrättavisa prinsen då han reagerat på hur Daniel tilltalat Victoria i samband med en bilfärd på Öland för ett par år sedan.

När kronprinsessparet gifte sig i juni 2010 förfördes hela Sverige av parets vackra kärlek. Inte ett öga var torrt när prinsen höll sitt kärleksfulla tal till sin nyblivna hustru under bröllopsmiddagen på Stockholms slott.

Nu framkommer dock att prins Daniel kan ha hyst dunkla motiv kring sitt inträde i kungahuset redan från början.

Stoppa Pressarna har varit i kontakt med gamla vänner till prinsen, både från Ockelbo och från närliggande Sandviken. Man vittnar om att prinsen tidigare hyst en ambition om att flytta till Stockholm och bli känd.

– Han utmärkte sig på så sätt under gymnasiet. Han umgicks inte så mycket med andra killar utan hängde ofta med tjejer, men han var mest kompis med dem. Daniel var fåfäng och ärelysten, han talade ofta om kändisar och Stockholm, jag fick intrycket av att han själv ville bli känd, berättar en person från gymnasietiden.

En annan person i den ”gamla kretsen” kring prins Daniel går mer rakt på sak:

– Jag ville inte sabba era illusioner men frågar ni mig så är det helt uppenbart att prins Daniel gifte sig för pengar och kändisskap. Ni kan fråga flera av hans kompisar som han hängde med i Sandviken så kommer ni få samma svar, han lurar ingen här uppe.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!